Stilo - ÄŒipanje dizela ?

Autor Dr_Ante, 19 Prosinac 2009, 09:48:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

ceker

turbine 110 i 115 su iste samo je 105 ona "mini" nevarbijalna
neas turbo, e to ti nevalja mahune..!

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

milicmirko

malo sam zakasnijo al ja ti mogu najvise pomoc iz osobnog iskustva taj stilo se da nacipat momacki da ide bolje od originalnog sa 115.imo ja na svome samo je pitanje dal ti to treba kao prvo lamela trpi velike napore.potrosnja osjetno ide gore 9l potrosji0 na 130 km po auto putu uz prosijecnu voznju 120 kmh,auto sam kupio u sisku cipan kod bertola.sve u svemu auto vuce leti da mi nije za poso ne bi ga skido.i da ti kazem dimijo je ohoho

alister

Prije da je tebi nešto loše napravljeno ili previše chipan ili ne valja nešto na mašini. Ako je motor ispravan, i ako je dobro sve napravljeno, nema teoretske šanse da toliko troši, a ni da dimi tako jako puno.
Moja Marea JTD 110ks sada nabija 200k km sa chipom gore i motor radi super, redovno servisiran i nikakvih problema...

milicmirko

ne znam sta je i nije bilo ko radijo remap.sad kad je vracen na tvornicke parametre sve ok nit dimi nit trosi a bome ni neide ko sto je iso samo mi to zao. :formula: kostalo je to 2500 milje kod bertola

SEB

Citat: milicmirko  u 17 Veljača 2013, 20:34:58
ne znam sta je i nije bilo ko radijo remap.sad kad je vracen na tvornicke parametre sve ok nit dimi nit trosi a bome ni neide ko sto je iso samo mi to zao. :formula: kostalo je to 2500 milje kod bertola
šta je koštalo 2500kn kod mene?
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr

kemba

seb daj se koncentriraj..............
cipiranje je kod tebe kostalo 2500 kuna  sjeba si covjeku auto nacisto, trosi mu 100 na 100 l/km
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

SEB

kod mene je chip za JTDa 1500 kn a za MJet 1800 kn
kak je on sad platio 2500 kn? kome god sam radio svima su auti išli bolje i manje trošili a njemu da više troši :/
nije isključeno da auto ima neki kvar koji se sa chipom jače manifestira
Jedino ako to nije bilo davno jer 2004 god kad sam počeo radit chip tuning 500â,¬ je bila normalna cijena za chip...ubrzo se pojavilo x tunera i cjene su rapidno pale
...a ček malo... 9lit na 130 km i nije neka katastrofa potrošnja pogotovo ak ga malo stisneš :/
www.bertol-automobili.hr

milicmirko

imam racun od 05 02 2008 2000 kn plus pdv 400.sa autom je sve u redu nebitno sto je trosijo toliko hocu da kazem da se od tog stila sa 80 hp da puno izvuc ,jos jednom kazem auto je u svakom stupnju prenosa vukao isto,na 160kmh stisnes gas on vuce kao da je u trecoj na 60,ko god je sjeo nije mogo vjerovat  i da mi nije za posao nikad ga ne bi skino

SEB

Citat: milicmirko  u 18 Veljača 2013, 17:54:37
imam racun od 05 02 2008 2000 kn plus pdv 400.sa autom je sve u redu nebitno sto je trosijo toliko hocu da kazem da se od tog stila sa 80 hp da puno izvuc ,jos jednom kazem auto je u svakom stupnju prenosa vukao isto,na 160kmh stisnes gas on vuce kao da je u trecoj na 60,ko god je sjeo nije mogo vjerovat  i da mi nije za posao nikad ga ne bi skino
onda da...to nije joÅ¡ bilo recesisko vrijeme :) a potroÅ¡nja nebi smjela bit veća u normalnim uvjetima vožnje...moje mape su sve raÄ'ene da do 50% stisnutog gasa su seriske mape...tek kad stisneÅ¡ preko 50% gasa radim neke promjene koje su najjače na punom gasu od 2-3,5 t okr i ne izvlačim neke sumane konje tak da ili si ga malo jače stisko ili auto ima neku greÅ¡kicu na sebi
www.bertol-automobili.hr

tempradrifter

Citat: milicmirko  u 18 Veljača 2013, 17:54:37

da se fino dignut, al kak ima jako malu turbinu čim ga malo više digneš desi ti se boost creep i baci ti grešku
pogledaj moj thread s puntom jtd (80ks to je taj isti motor)

SEB

boost ne treba puno dizat

problem kod auta je prevenstveno sa kvačilom koji ne drži neki preterani moment
www.bertol-automobili.hr

tempradrifter

Citat: SEB  u 19 Veljača 2013, 12:21:39
boost ne treba puno dizat

problem kod auta je prevenstveno sa kvačilom koji ne drži neki preterani moment

ma stvar je u tome i ako ga uopće nedižeš on će sam rast jel je waste-gate premal da ispusti višak plinova
meni na puntu ide do 1.7bara u peaku na ovoj najbolesnijoj mapi tako da sam moro stavit 3bar senzor
da ne baca grešku

kemba

cek malo
pa meni jtd 115 ks drzi 2.2 bara
jel to normalno????
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

SEB

Citat: kemba  u 19 Veljača 2013, 15:38:24
cek malo
pa meni jtd 115 ks drzi 2.2 bara
jel to normalno????
drži ti 1.2 bara a ne 2.2 ... 2200 je 1.2... 1000 je 0 bara... 900 je -0.1 bara itd
www.bertol-automobili.hr