Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Puntigamer

a jel možda moguće da se pod filterom klime mislilo na sušilnu patronu za R-134, za prikupljanje vlage iz freona :flag:

get

Daj ti nama broj pa nećemo nagaÄ'ati.

Al teško mi je vjerovati da mijenjaju nešto što nije po održavanju.

dsinep

Citat: Puntigamer  u 16 Siječanj 2014, 17:23:12
a jel možda moguće da se pod filterom klime mislilo na sušilnu patronu za R-134, za prikupljanje vlage iz freona :flag:

Tako je. Koristi se krivi naziv, filter kabine ili peludni filter su pravi nazivi

Puntigamer

napokon stiga da vas izvjestim o situaciji s filterom, radi se o originalnom filteru pelud, kabine tj. klime. kao zamjenske ne stavljaju viÅ¡e jer se nisu pokazali kao dobri  :neznam: a za cijenu su sami rekli da je malo previsoka...a jbg drugi puta ću pametnije hoću reći jeftinije....uglavnom obrijalo me na suho za filter  :smrc:

get

Eto, kao Å¡to sam i mislio.

Ne dvojim da nije dobar taj filter, ali ovaj purflux kojeg sam zadnji put kupio, mi je izgledao ponajbolji koji sam do sada imao. Po ozgledu, čvrstoći itd.

Veći problem ventilaciji stvaraju šegrti koji ih mijenjaju, a da ne usisaju prostor gdje se stavlja filter. To je meni bio početak problema. Od tada nema šanse da mi servis to mijenja. Ne znam jel to nemar ili neznanje.

I da, rekao sam da mi je u drugom servisu gdje sam vozio auto naplaćen orig filter, a mećnut je zamjenski, valeo.

Možda je ovaj skup jer ga po održavanju propisuju da traje 2 godine, ali ja mijenjam filter jednom mjesečno.

I Fiat ima dvije vrste filtera, i sada su dosta skupi, možda to i je povezano sa ovim problemima ventilacije, pa su ga dodatno poboljšalji.

Puntigamer

spominjali su mi to neÅ¡to u vezi s problemima ventilacije, kad uvatin vrimena baÅ¡ ću pogledati taj filter, sad mi se neÅ¡o i neda  :drink:

get

Oni prvi filteri po meni nisu imali dobar dosjed. Recimo ovaj valeo koji sam imao i sa kojim mi se ponovio problem, je bio manji od ovog purfluxa, što ostavlja prostor za ulazak smeća u samu ventilaciju.

Možda i nije besmislen taj filter po toj cijeni, ali opet mi se čini malo preskup.

Puntigamer

malo smo  :off: al eto
u cijenu artikla u servisu, ovlaštenom na njega mislim, u kalkulaciji je osim nabavne cijene plus marže i cijene rada uključena i garancija na rad i djelove ...plati pa se rugaj

marloz

;D
Citat: get  u 17 Siječanj 2014, 12:53:37
Eto, kao Å¡to sam i mislio.

Ne dvojim da nije dobar taj filter, ali ovaj purflux kojeg sam zadnji put kupio, mi je izgledao ponajbolji koji sam do sada imao. Po ozgledu, čvrstoći itd.

Veći problem ventilaciji stvaraju šegrti koji ih mijenjaju, a da ne usisaju prostor gdje se stavlja filter. To je meni bio početak problema. Od tada nema šanse da mi servis to mijenja. Ne znam jel to nemar ili neznanje.

I da, rekao sam da mi je u drugom servisu gdje sam vozio auto naplaćen orig filter, a mećnut je zamjenski, valeo.

Možda je ovaj skup jer ga po održavanju propisuju da traje 2 godine, ali ja mijenjam filter jednom mjesečno.

I Fiat ima dvije vrste filtera, i sada su dosta skupi, možda to i je povezano sa ovim problemima ventilacije, pa su ga dodatno poboljšalji.

mjesečno ?? jel to lapsus ili si stvarno toliki čistunac  ;D :P

definitivno se slažem za usisavanje ... vidio sam na vlastite oči koliko se tu smeća nakupi

get

Da, da, lapsus. Jednom godišnje htjedoh reći.

hvala na ispravci.

get

get

brunci, isprazni malo inbox da ti mogu poslati poruku!

dsinep

Prva ogromna konstrukcijska greÅ¡ka je Å¡to filter kabine nije odmah na ulazu zraka ispod vjetrobranskog stakla. Ja sam dao da mi ubace mrežicu na taj ulaz, jer zbilja je katastrofa Å¡to se sve naÄ'e na dosjedu filtera dole

get

I kada ovlašteni servis to dvije godine ne očisti i treću godinu ti zamijeni bez da usisa prostor filtera

:)

Puntigamer

Evo kako je malo ugrijalo odveo sam Brava na kontrolu klima ureÄ'aja kod Brkića u Zadru.
Ustanovljeno je da je nedostajalo 200 grama plina dok je sve ostalo  ok.
Cijena 0 kn, da nula kuna kod ovlaštenog Fiat servisera. Na moje pitanje zašto, odgovor je bio da ipak kod njih redovito održavam auto.

na jednom natapkano tapatalkom