Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

vlatko11

Moje mišljenje da ćeš skidanjem katalizatora samo dobit probleme na tehničkom.

cicili

Citat: mairon87  u 08 Listopad 2012, 13:07:26
Trom ti je radi guma tih. Da imaš 185 60 14 kako i treba sporting imat bilo bi drugačije.

Ja na 8v imam 165 70 14 sad, a u šupi su mi zimske 185 60 14, pa neznam kak će to bit, osjetit će se sigurno. I na potrošnji sitno i na performansama.

Sporting sa sport opremom ima 185/55/15 ako baz zelis znat, 14 felge ima onaj sportig bez pragova, spojlera, koze na volanu i mjnjeca, itd. a na sportig kao model si mogao nadoplatit sport opremu koja je to donosila.  :ok:

tako da ne pricaj gluposti... uzrok tromosti mogu biti teske felge, stvi org od sportiga i preporodit ces se ili neke lagane felge to znam iz iskustva kad sam 15 org zamjenio za druge 15 sa istom dimenzijom guma... osjetio sam za ne povjerovat.

da li mozes upisat 195, nisam siguran i cak mislim da na mk2a nemozes, ali nemoj me drzati za rijec jer u mom proslom je bila guma 185/55/15 u knjizici upisana i kao takav je dolazio i hgt.. na mk2b je isla 195 koliko ja znam.

aleeen

prednje gume pumpam na 1.9 a zadnje na 1.8, kako sam i gore napisao radi se o 155/80/R13, kleber viaxer ili tako nesto, naravno ako je to vazna informacija

Mairon

Cicili, a vidi sad ovo.

U prometnoj mi su pod napomenu stavljene gume: 195 50 15. A auto punto 2 1.2 8v

Kako? Od maree ostalo, pa kad smo u murji prebacivali na sebe punto, žena je automatski stavila te. E aj mi reci jel to legalno napravljeno sad, makar punto nema tu dimenziju. Nije da bih stavljao, al eto imam u prometnoj tu dimenziju, koju očito mogu bez beda stavit.

cicili

oni kad ti upisuju dimenzije upisuju ti do one koja je najveca stavljana na taj model auta bez obzira na motor... lako moguce da je upisana i kad ti je jednom upisana ti si miran, prije par godina su te dimenzije upisivali na tehnickom bez problema, dodes i upisu ti danas je to malo teze ali isto tako jos uvijek neki uspijevaju.

e sad dali je na mk2a ili b stavljana 195/50/15 nemam pojma ali sa sigurnoscu znam da je stavljana 185/55/15, a tu po forumu sam procitao da je na mk2b stavljana 195/50/15 kad je izlazio iz tvornice i meni je ta guma uredno upisana pod redovnu u knjizici, dok mi je na sportingu mk2a u knjizici bila 185/55/15.

hec

meni u knjizici za hgt-a navedene su ove dimanzije 195 50 R15 a ne 185 55 r15

cicili

ok mozda je dolazilo na hgt-u 195 a na sportingu 185.. no to nije ni bitno nego sam zelio rec da je serijski na 1.2 16v dolazila felga 15.

domacc

Pozdrav!

Koji osigurač je za unutrašnje svjetlo u Punto 2, 2000. god.?
Skidao sam cijelo kućiÅ¡te svjetla da bih mogao antenu promijeniti, a tada sam rastavio plastiku svjetla da vidim kakva žarulja ide. Kad sam sve vratio, žarulja viÅ¡e ne radi. Danas stavio SMD diode unutra (okretao zbog polova takoÄ'er) i opet ne radi, a vidim žarna nit na njegovoj original žarulji nije pukla, tj u redu je.
Kako riješiti to? Hvala!

aleeen

još jedno pitanje;

pozadi, u haubi nema osvjetljenja, nemam pojma je li to to ili nije, s desne strane haube, je pravokutna rupa iz koje izlaze male žice, smeÄ'a i crvena i na njima je neki bijeli konektor, e sada, poÅ¡to mi to fali, zanima me točno koji je to konektor, tj. kako se zove da eventualno naručim neku bijelu led diodicu sa ugraÄ'enim tim (valjda muÅ¡kim) konektorom?

thanks.

OVO MI TREBA; http://www.fiatforum.com/attachment.php?attachmentid=95595&d=1319113409

cicili

aleeen

jedan forumaš i ja se ovih dana dopisujemo u privatnim porukama, dao mi je dobru ideju pošto nemam to vražje svjetlo u haubi, a ja sam razmišljao o sljedećoj stvari, uzeti preko eBaya za malo para;

http://www.ebay.com/itm/MR16-Cool-White-21-LED-Spot-Light-Lamp-Bulb-12V-1-2W-1-/280700857578?pt=US_Light_Bulbs&hash=item415b132cea

ili

http://www.ebay.com/itm/1-2W-160Lumen-12-SMD-LEDs-Car-Warm-White-Light-Bulb-DC-12V-G4-/271077614793?pt=US_Car_Lighting&hash=item3f1d7c24c9

dakle, po specifikacijama, ne bi trebalo biti nikakvih problema; 12V DC, 1.2W kao i tvornička žaruljica... eto, ja bi precviko onaj konektor, zalemio jednu od tih diodica, nekako je fiksirao i to je to, bolje iÅ¡ta nego niÅ¡ta  :82:

Shokre30

Citat: aleeen  u 16 Listopad 2012, 12:03:38
još jedno pitanje;

pozadi, u haubi nema osvjetljenja, nemam pojma je li to to ili nije, s desne strane haube, je pravokutna rupa iz koje izlaze male žice, smeÄ'a i crvena i na njima je neki bijeli konektor, e sada, poÅ¡to mi to fali, zanima me točno koji je to konektor, tj. kako se zove da eventualno naručim neku bijelu led diodicu sa ugraÄ'enim tim (valjda muÅ¡kim) konektorom?

thanks.

OVO MI TREBA; http://www.fiatforum.com/attachment.php?attachmentid=95595&d=1319113409

Kod mene isto nije bilo svjetla u gepeku, ali zato sto nije bilo spojeno i nije bilo zarulje.
Ide ti obicna ubodna T10 zarulja, kao sto ti ide na pozicije.
Uglavnom, meni je to sve bilo s desne strane iza plastike, rastavio sve i ubacio zarulju, spojio i vratio sve na svoje mjesto i sad uredno svjetli u gepeku :)
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

aleeen

Citat: Shokre30  u 20 Listopad 2012, 10:13:22
Kod mene isto nije bilo svjetla u gepeku, ali zato sto nije bilo spojeno i nije bilo zarulje.
Ide ti obicna ubodna T10 zarulja, kao sto ti ide na pozicije.
Uglavnom, meni je to sve bilo s desne strane iza plastike, rastavio sve i ubacio zarulju, spojio i vratio sve na svoje mjesto i sad uredno svjetli u gepeku :)

koja je snaga te zarulje? 1.2W?

i koju zarulju si ti stavio? ja cu narucit nesto od ovih sa ebaya, precvikat tvprnicki konektor i to je to

topolino

Uzmi sa diodicama oznake 5050 ili slicno te ti svjetle najace. Prtljaznik ima tamnu tkaninu i dosta svijetla se upija tako da ce ti uvijek biti polumrak. Jedna sa svake strane je bolje rjesenje. I kupi si svjetlece trake u prljazniku te ionako nitko ne pita sta svjetli.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

aleeen

Citat: topolino  u 21 Listopad 2012, 09:14:55
Uzmi sa diodicama oznake 5050 ili slicno te ti svjetle najace. Prtljaznik ima tamnu tkaninu i dosta svijetla se upija tako da ce ti uvijek biti polumrak. Jedna sa svake strane je bolje rjesenje. I kupi si svjetlece trake u prljazniku te ionako nitko ne pita sta svjetli.

to te ja pitam  :ok:  8)

razmišljao sam o tome ali nigdje nije navedeno kolika je snaga tih traka, mislim da je sve to jače od 1.2W?