Kupnja Stila

Autor d0m4g0j0r, 15 Listopad 2013, 23:25:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

124T

Pa dobro kad se termostat i egr zamjene jel to traje ili rikava svako malo? Nisam baš pobornik madmax sistema održavanja ja bi to zamjenio s djelovima za Stila iz Kreše ili Tokiča to mi je pod normalno kad nebudem mogao ni to neću se vozit više u autu ili ću kupiti nešto najjeftinije na cesti što postoji. Neznam, nisam tip da bi blindirao egr, rezao katalizatore, radio protočne grane čipovao i sl ja sam više za normalu standard kad kupujem auto za svaki dan.

Volio bi znati više o Stilu i zašto ga tak grde ljudi, fora mi je kod 3 vrata modela da ulazi u niži trošarinski razred od 5 vratnog. 3 vratni mi je skipa auto al ga nisam vozio pa neznam kakav mu je komfor.
Forza Ferrari!

124T

Mislim da nisu bezveze po EU i kod nas u zadnje vrijeme zabranili GPL vozilima ulazak u garaže. Nije meni to jedina njihova mana ali nevolim ih. Još kad se sjetim kak je onaj eksplodirao zbog cigarete sreća čovjek preživio.
Uvijek radije diesel neg plinjak.
Forza Ferrari!

124T

Forza Ferrari!

topolino

Egr moras blindirati jer ces svako toliko visiti kod mehanicara (to je normalna pojava kod svih novih dizela). Termostat kosta 800kn i nije rjetka pojava da kupis neispravan ili crkne za 2000km.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

draĹžen

#139
Termostat imam od r4 2 god. Isti je proizvodjac kao i originalni ali zbog svoje konstrukcije pase i to mi je jedino vazno. Auto je dobar s tri vrata je malo atraktivniji. Spusteniji je i kraci. Meni je egr bez kemije i malo mi trza na cca 1600 okretaja ponekad. Jeftin za sad za odrzavanje. Vilice su im problem ali uzmi u obzir da su to stare trulje bez vrijednosti. U motor se svi kunu a i moje je iskustvo da je vrhunski izdrzljiv.mijenjac isto tako. Lijepo ulazi. Ma auto za te novce vrh. Egr nitko ne kupuje nov. To je stvarčica koja uopce ne treba tako da ju blindiras i kraj price.

124T

Citat: topolino  u 29 Prosinac 2015, 08:15:57
Egr moras blindirati jer ces svako toliko visiti kod mehanicara (to je normalna pojava kod svih novih dizela). Termostat kosta 800kn i nije rjetka pojava da kupis neispravan ili crkne za 2000km.

Promjenio sam tri novija dizela od 2004 do 2006 proizvodnja, nijednom nisam dirao EGR kao ni termostat.
Ništa posebno auti, nisu švabe već francuzi. Imamo sad sestrinu Fiat Bravu 1.6 16v 2001 godina koji još služi samo malo više troši po gradu pa ćemo je mjenjati u budučnosti.

A gle ako bi i kupovao termostat imam garanciju i na rad i na djelove tako da se ne brinem. Imam običaj jednom godišnje u servis s autom pa sredim što treba isto tako i kad se nešto pokvari odem i kupim novo, nisam pobornik stavljanja rabljenih potrošnih djelova u auto. Znam da tog ima kod nas dosta ali tako nisam nikad radio. Svoje aute uvijek kupujem vani pretežno DE jer se zbog standarta bolje održavaju od naših.

Za R4 termostat nisam čuo nikad ali budem pitao svog servisera jer je zanimljivo pitanje.
Forza Ferrari!

ragnar

Js sam kupio stila 2007 god, s "razumnom " kilometražom
isto sam tako mozgao kao i ti, nikada prije nisam vozio talijana, a imam godina
dojmovi?
mene je moj izisao preskupo, zato sto nisam dobro procijenio davanja.
ostalo je ok
lad ga vozim da ne gledam u znak fiata ni po čemu se ne zaključuje da je talijan, a mislim pri tom na one fore koje su nam utuvili u glavu da su ti auti titalno smeće
opet, da ga samo ne hvalim....auto imao675 tkm, morao sam promijeniti potrošni materijal:
-diskove-pločice-
nosač motora
-selen blokove
-amortizere
- takve su sitnce nezaobilazna stvar, kolo sam shvatio
pa ako zanemariš da te s vremena na vrijeme čeka nekakav popravak i zamjena dijelova koji se istina, mal brže habaju nego na drugim markama vozila. auto je sasvim ok
eto toliko od mene
jedan ĹÄ,,amar govori viĹÄ,,e od tisuÃ,,‡u rijeÃ,,i

draĹžen

Zbog mozebitnog kvara tetmostata nebi kupovao auto?

ragnar

jedan ĹÄ,,amar govori viĹÄ,,e od tisuÃ,,‡u rijeÃ,,i

perovĹž

Imam fiat stilo jtd.. i auto je dobar.. motor je vrhunski ali ovjes je banana.. dobro ja sad sve novo stavio...imao sam prije va japanca.. brat mi vozi audija a tata Å¡kodu.. i moj savjet ti je kupi japanca i vozi se.. najzahvalniji auti.. mozes nac mitsubishi ili nissan ili suzuki zabtu cijenu i imat ces vrhunski auto... honde i toyote su malo skuplje...

Mike20

Ja znam više japanaca sa problemima nego talijana. Bit priče je kupiti održavan auto, poznate povijeti i da km na satu odgovaraju stvarnom stanju.

topolino

Nisu ni japanci, ni korejci imuni na kvarove, nego su ih do prije 10g. kupovali ljudi koji su aute redovito odrzavali. Seljenjem pogona u EU su izgubili nesto na kvaliteti, ali i profil kupaca se promjenio. Kupuju ih isti oni koji su prije kupovali europske marke, a neznaju da u motoru moras mjenjati ulje.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Sonic

nakon raznih japanaca od vti-a do ctr-a do corolla (ben-diz) najmanje problema i kvarova sam imao na fiat-ima.
Japanska kvaliteta je bila do kraja 90-tih. Sve poslje toga je lakrdija od kvalitete.
Pogotovo kada se sjetim na na ctr-u kada padne temp ispod -5C nisam mogao ući u auto (otvoriti vrata) jer su se brave zamrznule... :funny:
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

draĹžen

Fiat je podcijenjena marka. Stilo je auto dobar. Malo novca dobar auto. Sad ako ga kupis s razumnom km kako kolega kaze onda je ok. Moj je dobar. Imao sam prije njega novi megane 2 . kupljen na kredu i vozen 6.5 god. Ajme majko koje *** od auta. Ovjes stilu kad ode ako se kupi drugi tipa trw ili monroe problema nema. Uzmi u obzir da je stilo sad najmlaÄ'i 9 god tako da nemoj ne očekivati kvarove dotrajalosti tipa seleni i ostalo

topolino


Kada grune ovakva bebica onda to izgleda otprilike ovako:

Jos tvrdite da boca nemoze grunuti?
Po propisima za boce plina koje su za kucnu upotrebu one vece je 6m od zida kuce mora biti boca, nikakvi zidovi oko nje i zid kuce koji gleda prema boci nesmije imati prozore. I te velike boce imaju istu zastitu kao i one na autu. Pitaj vatrogasca sta ce prvo raditi: hladiti boce plina (ako su ugrozene) ili gasiti objekt?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: