Punto 1.1 1998. Nerjesiv problem

Autor richygunner, 10 Prosinac 2013, 16:35:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

faya

veoma lako bi taj senzor rashladne tekucine pravit problem, ako preko njega otvara saug...pa kad je motor zagrijan, dobija pogresnu informaciju i auto non stop radi pod saugom, i to ga gusi, stvara veliku potrosnju, jer pravi losu smjesu..
svasta je moguce :)

richygunner

senzor zamjenio danas, auto ne turira vise ali i dalje trokira trza, lampica check engine se pali i dalje

richygunner

Da li se nekome desavalo da mu na dijagnostici stalno izbacuje razne greske, i kada se poniste ponovo izbaci neke druge i tako stalno?

I da pitam koliko moze los akumulator uticat na rad motora kako u leru tako i u voznji?

Jos uvijek bez rjesenja za trzanje auta cim se malo ugrije, ne znam vise ni sta bih zamjenio-

chico2288

Kao sto sam ti i rekao..problem je ECU.

Akumulator ne moze utjecati..ali alternator moze ako ne puni dobro a uz to je i los akumulator. Privjeri napon kada je motor u leru..nebi smio biti ispod 13 V.
Ako je alternator dobar, motor moze raditi i bez akumulatora.I probaj otpojiti akumulator dok motor radi, ako se ugasi ili pocne trokirati, alternator je neispravan.

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2


richygunner

evo danas mi jedan serviser rece da provjerim da mi nije izvadjen katalizator (jer sam auto tek uzeo)  i da zbog toga mogu da nastaju svi problemi, da lambda lose radi zbog nepostojanja katalizatora, ukoliko ne bude on da provjerim kompresiju moguce da je plin nesto poremetio. kaze samo to dvoje, ECU novi sam stavljao i nista

franjo-fritz

Imo kat. Ili ne .nema utjecaja na rad sonde
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

richygunner

Ljudi otisao sam u servis na originalnu fiatovu dijagnostiku jer do sada sam sve radio na univerzalnim, i na njoj izbaci tonu gresaka nekih cak i one sto sam vec izmjenjao sve, znaci ponovno, medjutim ovaj majstor pokazuje da mu pise na dijagnostici da je kvar negdje na instalaciji koja ide oko motora do procesora i kao pise mu  da neka masa ili zica da pravi neki spoj i da treba to sve pregledati.

Meni sad nije jasno kako dijagnostika moze da kaze da je kvar na instalaciji. Pitam vas da li je ti ikako moguce da originalna dijagnostika to pokaze. Ostavio sam auto rekao je da bi trebalo da za nekoliko dana sve pregleda i vidi da nema spoj, ili da masa ne dodiruje negdje. Ocekujem popravku auta konacno.

richygunner

PROBLEM JE RJEÅ EN - instalacija oko motora katstrofa bila i pravila kratke spojeve, bilo zica koje su se dodirivale, ekltricar sve izvadio sredio i vratio auto radi bez problema.

Mihajlo90

Tko i gdje može spojiti Punta mk1 na dijagnostiku. Bio sam kod brdo majstora ali nitko ga nije imao na čega spojiti te koliko ste tu uslugu plaćali ?

Hvala !

Memphis

To si sam spoji. Kupi KKL interface + adapter OBD to 3 pin FIAT preko ebaya i ja bum ti dal program.

Trošak 10tak dolara ...

Mihajlo90

Odlično, kupim odmah.

Hvala ti !!!

Virago

Obavezno provjeri masu! To što ti instrument pokazuje 12,3V (u praznom hodu bi trebao pokazivati 13,8V) ne znači ništa. Akumulator može imati napon, ali ne mora imati kapacitet.

Mike20

Tako je. I ganc novi akumulator, ako ga samo jednom isprazniš do te mjere da auto ne može zaverglati, niti okrenuti anlaser, kapacitet drastično mu padne iza toga, iako na normalno napuniš i drži uredan napon

Mihajlo90

Što može lupkati u leru i u vožnji s lijeve prednje strane ako se gleda sa sjedišta vozača ? Čuje se i unutri i vani. Kao da je ispod instrument table. Radi se o Fiat Puntu 75.

Hvala !

Virago