Punto mk1 1.2 brtva glave

Autor Bijela noć, 11 Prosinac 2013, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

eLaCiD

Da se i ja malo priključim bruÅ¡enju  :)
Ovo sve kaj veli ivanm to stoji..nekad su se glave brusile samo kad je bil pregoren klip ili ventil, ostalo je bilo šaber i čišćenje. Rijetko kad da se glava brusila. Sad ak nije baš 100 % ravna, ono na staklo to uvijek kompenzira dihtung i da ne bi bilo zabune tu se ne govori o propaljenom. Danas je ko najjednostavnije odmah za svaki slučaj glavu na brušenje i tu je najčeśće bit. Ja ko meho kaj bi se zaj_ebaval stime.. glava na brušenje i šlus ne bu škodilo.
Osobno iskustvo unatrag dosta godina na dva Fire motora (Uno) .. propiÅ¡ala brtva.. Mijenjan dihtung bez bruÅ¡enja, jedan od ta dva bio kod mene joÅ¡ sljedećih 30 tkm bez ikakvog sranja..ono kompresija, ulje i  to. Prema tome praksa govori da bruÅ¡enje glave nije sveto pismo i ovo kaj ivanm govori drži vodu (a i ulje) :)

ivanm

hvala kolega..
ajde konačno da netko progovori sa dostojnim nivoom inteligencije i iskustva..

dinko1981

Ako je auto za prodaju onda je manje bitno ali da ja radim za sebe obavezno bih riskirao tih 100-150 kn

franjo-fritz

Bio auto. Za prodaju ili ne posao se mora napraviti kako treba ili ga onda uopce neraditi!  Jednostavno zar ne?
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

markohemarko

okej,razumijem da auto želiÅ¡ pokrpat za prodaju, ali tko ti garantira da ćeÅ¡ ga uvaliti nekome ubrzo? Možda ćeÅ¡ biti prisiljen ga voziti sljedećih godinu dana, a bilo bi onda žalosno da ga samom sebi svjesno  uvaliÅ¡  ;D
Ak oćeÅ¡ Å¡tediti na gumicama, Å¡lajfanju ventila itd Å¡tedi, nije problem za vožnju, al daj obrusi glavu i onda si siguran  :ok:
Nebu kraj svijeta radi tih 150 kunića..  ;)

ivanm

Citat: franjo-fritz  u 27 Listopad 2014, 20:18:43
Bio auto. Za prodaju ili ne posao se mora napraviti kako treba ili ga onda uopce neraditi!  Jednostavno zar ne?
Pa nije isto. Slozis ga i prodas. Ili stoji u garazi i trune. Al odlucio sam da bum brusio.. ziher je ziher.
Samo treba cekat placu.. jos 10 dana.. :'(

franjo-fritz

I da naravno stari. Sarafi obavezno tako da pri stezanju bar jedan pukne u bloku.. Takav fuseraj ja neradim sory svim ostalim majstorima
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

ivanm

nove šarafe... pa uvijek su bili kaljeni čelik 12.10, kakvi su sad 8.8?
o j#ote fiat pa to je postalo gore smeće od tavrije :facepalm:

a ti novi koje kupim su sigurno neki kineski..

koje šarafe da uzmem.. kupujem u tokiću jer imam 30% tamo.. valjda nisu od putra..

kad to sve složim mogo sam uzet na otpadu drugu mašinu cijelu..

dinko1981

Pa je.i ga to ti je auto, tj trošak. Ali baš i nemožeš za 400-500 kuna kupit motor a gledaj sa pozitivne strane neki za te novce samo promjene ulje.

ivanm

da, gledaj pozitivno, neki dnevno zarade 1000kn a neki 100, ja zaradim 100 i tu plaću čekam a 90 trebam dati za Å¡arafe zato kaj Å¡ugavi proizvoÄ'ač nije mogo napravit čvršće i jače.. tijekom 80-ih i 90-ih nikad nismo mijenjali Å¡arafe ni na dizelima od 3000ccm.. ni na jednom jedinom autu.
a na ovom malom smeću pucaju ko sir..

ide ovo govno u najjeftiniji deal i u oglasnik.. nebum ga više gledal...

novi Å¡arafi za glavu... jaoooooo....

dinko1981

I ja sam u sličnoj financiskoj situaciji i ako želiš tj moraš imat auto moraš se pomirit sa troškovima a šta se tiče dijelova stvarno ima smeća, u godinu dana sam dva puta mijenjao pakne-odljepila se, cilindri propišali ležaj kotača se raspao ! Da imam love išao bih u ovlašteni sa org dijelovima i bilo bi na kraju jeftinije

ivanm

da, nevjerojatno..
kud je sve otišlo zadnjih par godina, k vragu..
kažem može se skupit još 100kn za vijke ali kaj ak su lošiji od fiatovih originalnih koji su stari 12 godina..
znam da brtvu moram uzet dobar brend, termostat manje više ali šarafe?
kupiš ih i u željezariji za toliko novaca..

dinko1981

Ovi moji cilindri su bili trw pa ipak govno, i garancija pušing, sve je postalo lutrija bez obzira na brend.

ivanm

doÅ¡lo je vrijeme da sa auta preÄ'emo na bicikle... :zuma: