Marea 1.9TD - par problema

Autor allenp, 01 Siječanj 2015, 18:44:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

patmat

Slusaj prijatelju kao prvo postavi negdje vozilo da ti bude malo povišen prednji kraj vozila, najbolje natjeraj da ti se prednji točkovi popnu na bankinu ili cigle, potom otvori grijanje do kraja i ugasi motor te otvori posudu za vodu i nasipaj ju do čepa, čep nemoj vračati gore, potom otvori čep na hladnjaku i čekaj da propiša tu voda, dok curi dosipavaj vodu u posudu do cepa i istovremeno zatvori čep na hladnjaku. e sad smo odzračili hladnjak. U daljnjem postupku vodu u posudi konstantno drži do čepa i otvori preostale čepove na crijevima, nemoj ih do kraja odšarafljivati nego tek toliko da iz njih lagano kaplje ili curi voda. Dok iz njih curi voda posudu stalno dosipavaj vodu do čepa u posudi. kada voda iz čepova na crijevima bude jednoliko curila zatvaraj jedan po jedan čep, a kao zadnjeg zatvori čep na crijevu koji se vrača iz kabine prema termostatu. Sada izbaci višak vode iz posude i istu začepi te upali motor i čekaj da ti se u leru upali ventilator na hladnjaku i to je to. Kada se motor ohladi prekontroliraj nivo vode u posudi i ako treba dosipaj vodu i miran si.
Sve je lako kad si mlad.

allenp

hvala probat ću, ali još uvijek ne znam gdje je drugi čep na crijevima?
našao sam onaj kod termostata, ali gdje je onaj s lijeve strane motora, što bi trebao biti lijevo iza, negdje u području lucas oil pumpe?

patmat

prati crijeva od grijanja Å¡to idu u kabinu i vrlo lako čeÅ¡ sve nači ako i nenaÄ'eÅ¡ ispuÅ¡taj na ovome Å¡to si naÅ¡ao samo pusti neka kroz njega duže curi voda i drzi se postupka Å¡to sam ti napisao ali meni  to kako ti opisujeÅ¡ smrdi na termostat da je  banani.
Sve je lako kad si mlad.

allenp

pa evo na prošloj sam stranici postavio slike pa ajd sad ti prati taj špageti vestern.
i ovo crijevo ispod za koje sumnjam da je ono pravo, ne mogu do njega niti vidjeti kamo ide, niti ga rukom ispitat da li ima odzračnik, a i da mogu, kako ga opet skinuti i provjeravati ako je tako zakučeno??

gledao sam po manualu i tu negdje u tom području bi trebao biti na nekom crijevu odzračnik ali ja koliko god da tražim i gledam, ne mogu ga naći.

jedino mi preostaje zavući se u grabu i od ispod ga tražiti, ali to nema logike....


the-rider

sta ima marea ventil na grijanju, bravo nema?
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.