Fiat Punto 75 SX

Autor Mihajlo90, 17 Svibanj 2015, 20:22:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 24 Gosti pregledava ovu temu.

Mihajlo90

Imam problem s kratkim svjetlom. Lijevo mi ne radi dobro, žarulja ispravna ali samo "tinja" i to je to. Dugo i pozicija super radi. Što bi sad moglo biti problem ?

Hvala !

tomozuki

Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2a 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI, Fiat Punto mk2b 1.2 8v, Renault Clio mk5 1.0 TCE

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mihajlo90

Hvala, probam pa javim ;)  Gdje mogu vidjeti razinu i stanje ulja u getribi ?

Mihajlo90

Situacija je ovakva... Pogledao sam ponovno osigurače, žarulja ispravna i konektore očistio i opet isto. Izmjerio sam da na žarulju u jednu stopicu dolazi 12 V a na drugu 5 V dok je masa smeÄ'a žica. Kratko svjetlo radi ali žarna nit ono baÅ¡ tinja, nema onu jačinu. Sada pitanje je odakle točno dolazi napon na desno kratko svjetlo ? Napominjem da lijevo normalno radi.

Stilo M

Znaci da na kratko ne dolazi dovoljno struje
Prati zicu kud ide,mozda je gdi u kakvom prekidu,ili negdje dalje od utikaca malo oguli zicu pa vidi na zici kolko daje volti
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Mihajlo90

Na kraju ipak je bila neipravna žarulja iako je tinjala nit kratkog svjetla. Nova žarulja i sada sve 5. Dali se netko susreo s ovom čudnom pojavom. Znači, auto kada je hladan i kod kratkih vožnji mjenjač lagano ide u sve brzine. Par puta mi se desilo da kod vožnje preko 1 h mjenjač neće u prvu brzinu, kao da je niti nema. Onda ubacim u drugu i ponovno u prvu i tada upadne. Katkad isto upadne ali ne do kraja pa pri puštanju kvačila ispadne van iz ležišta. Što bi mogao biti problem ?

Hvala !

core3i

Meni, kako kad - nema pravila, ali upadne. Promijeni ulje u getribu, pa kvačilo na kraju  :D Ja nisam ni jedno ni drugo.

tomozuki

Citat: Mihajlo90  u 03 Kolovoz 2015, 22:14:50
Na kraju ipak je bila neipravna žarulja iako je tinjala nit kratkog svjetla. Nova žarulja i sada sve 5. Dali se netko susreo s ovom čudnom pojavom. Znači, auto kada je hladan i kod kratkih vožnji mjenjač lagano ide u sve brzine. Par puta mi se desilo da kod vožnje preko 1 h mjenjač neće u prvu brzinu, kao da je niti nema. Onda ubacim u drugu i ponovno u prvu i tada upadne. Katkad isto upadne ali ne do kraja pa pri puštanju kvačila ispadne van iz ležišta. Što bi mogao biti problem ?

Hvala !
I meni se to desilo 3-4 puta, trznio bi ga iz druge u prvu i sve normalno, ali mi nikad nije ispadao iz lezista
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2a 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI, Fiat Punto mk2b 1.2 8v, Renault Clio mk5 1.0 TCE

Mihajlo90

Vama se desava kontra stvar. Meni dok je hladan tj. do nekih 1 h vožnje ide normalno sve dok kasnije počinje štekat prva brzina. Kako znati da je hvačilo pri kraju ? Ubacim dok je ugašen u brzinu i probam je bez kvačila dati van i neće, kad stisnem oko pola onda ide... Sad ne znam.

Stilo M

Meni je bila sajla kvacila u pitanju na Marei dok sam je imo..cim se zagrijala nema sanse saltat..probaj je skinut i podmazat malo
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Reduktor

Kod mene na mk2 je isti problem sa prvom brzinom da nekada neće. Prvo sam mislio da je zbog ulja i stavim novo i opet ponekad zeza, Izgleda da kod svih zeza prva.

Miha.

Mihajlo90

E nećete vjerovati, sad u zadnje vrijeme ide glatko u sve brzine ... Čudno, jako, od kada sam kretao s oštre uzbrdice u rikverc, mjenjač radi bezprijekorno... Sad vi recite...

Nego pojavio mi se još jedan problem zadnji kraj guram prema dolje, čuje se nekakvo lupkanje, u vožnji to bude usred prelaska preko neravnina. Što bi moglo biti ? Kotači nemaju lufta, probao pomicat unutra - van... ?

Hvala !

Miha.