Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Znači 225/45R17 je još jeftinija. Pa to je fantastično.

gokiSP

Ja nikad nisam bio zadovoljan sa ljetnom Savom, ali kad bi vec uzimao, uzeo bi Debicu jer za manje novaca dobijes zapravo istu gumu.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

topolino

Mislim da je bilo zakonsko ogranicenje od 8g. starosti gume. Jer vecina guma koja ima 8g. a na autu je su ispucane, mrve se i svojstva su im nikakva.  Znam da se razmisljao da me rusi na tehnickom radi 8g. starih guma prije 4g. a gume su se presijavale (dosle plastika), dokle mama je sa 11g. starim gumama u gorem stanju prosla uz preporuku o zamjeni guma prosle godine.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

punto1976

imam Savu UHP i super mi je guma, mislim ne vozim reli.
A kad je riječ o Debici, ne znam kakve su sad jer od prije znam da je to skoro plastična za par godina, a i ne vjerujem da se proizvodi u Njemačkoj.

DiscoVolante

Gumu sam kupio po preporuci prijatelja koji je već neko vrijeme vozi na Leonu sa 180+ konja i zadovoljan je istom, a znam da se dosta brzo vozi. Na autu u koji sjednem par puta mjesečno ipak ne možeš baš najbolje procijeniti kakva je guma, ali jučer sam se vozio debelo iznad ograničenja, bez ikakvih naznaka popuštanja.

Sad, vrijeme će pokazati...

Btw, na Puntu sam već zavrtio 15t s Hankook gumama, morati ću ih zarotirati jer su prednje više potrošene, nadam se da će bar 30t izdržati.

Mike20

Po nekim stranim review-ima, jako fale tu Savu.
Made in Germani se proizvodi na liniji ko i GY A3
Koji je to model, Intensa UHP2, ili neki drugi naziv?

ccm

Frend ima Savu UHP2 na Octavii RS godinu dana, za sada samo rijeci hvale. Nije ko Dunlop SportMaxx kaj je imal prije, ali nije bitno losija. A cijena je bila 500kn komad u Vulkalu...
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

AntonioK

Citat: topolino  u 05 Svibanj 2017, 07:43:11
Mislim da je bilo zakonsko ogranicenje od 8g. starosti gume. Jer vecina guma koja ima 8g. a na autu je su ispucane, mrve se i svojstva su im nikakva.  Znam da se razmisljao da me rusi na tehnickom radi 8g. starih guma prije 4g. a gume su se presijavale (dosle plastika), dokle mama je sa 11g. starim gumama u gorem stanju prosla uz preporuku o zamjeni guma prosle godine.
Na autu su mi pirelli kupljene 07.05.2013 i sad na tehničkom mi je napisao:potrebna skora zamjena pneumatika:
tražim obrazloženje jer gume nisu izlizane ,a on meni da su gume stare :82:

Michael

Citat: AntonioK  u 05 Svibanj 2017, 13:36:39
Na autu su mi pirelli kupljene 07.05.2013 i sad na tehničkom mi je napisao:potrebna skora zamjena pneumatika:
A koji je DOT na gumama?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

AntonioK

Citat: Michael  u 05 Svibanj 2017, 13:49:33
A koji je DOT na gumama?

Sent from my iPhone using Tapatalk
3111

Mike20

Ne može ti niš radi toga. Čuo sam i bisera koji na tehničkom njišu auto i tak upisuju neispravne amortizere.
Jedino da je vidljivo kako je guma ispucana od starosti, a to mora imati 8-10tak godina starosti

ALFA145QV

Citat: topolino  u 05 Svibanj 2017, 07:43:11

Bio je to samo zakonski prijedlog koji nije prošao. Našao se neki nadobudan lik koji nije pitao struku za mišljenje.
Tako da je na tehničkom pregledu čisto neko subjektivno miÅ¡ljenje kontrolora. Za sada je joÅ¡ uvijek samo dubina profila ta koja odreÄ'uje da li zakonski guma prolazi tehnički ili ne.

A totalno si u pravu kad vidiÅ¡ sa kojim gumama neki proÄ'u tehnički bez beda, a neke (mene recimo  :laughing-smiley-001:) hebu za potroÅ¡en vanjski kraj gume  :drive:.
Alfa 145QV...Fiat Seicento Sporting ... Fiat Tipo  1,4 16V

Memphis

Citat: topolino  u 28 Travanj 2017, 12:07:43
Ima li tko iskustva sa conti premium contac 5? Montirao ih prije 3 dana DOT 1017 i drzanje po mokrom kriminal. Sa normalnim kretanjem gume se bore za grip, kocenje da niti nespominjem. Tlak guma 2.1Bar, vulkanizer kaze da su gume konzervirane (zastitni sloj) i dokle se ne potrosi da gume slabo drze. Istina voda sa njih klizi kao na voskanom autu.
Koji auto?
Citat: AntonioK  u 05 Svibanj 2017, 13:36:39

Moguće je da bezveze to pišu jer moraju zadovoljit statistiku.

topolino

Hyundai accent 98' generacija X3. Gume su sjele na mjesto, neki dan solidno kocio po kisi i nisu zablokirali kotaci. Probao ponovo i nece ni cuti za blokiranje i gume su se stisale dosta. Vozio 140km/h i iznenadio se kolika je tisina u autu. Jos cekam da uhvatim curin punto sa GY EG compact da vidim kako drze one cestu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

adisdedic96

Pozdrav,
Probao sam Tigar Prima  195/50 R15. Stabilnost na suhom 8.5/10, Stabilnost na kiÅ¡i 8/10, put kučenje 9/10.
Cijena je smijeÅ¡na 32â,¬ po komadu za moj primjerak.

PS. Oznaka brzine V(240km/h).
Srdačan pozdrav