Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

gokiSP

Citat: Mike20  u 15 Ožujak 2017, 10:11:17
Uniroyal nemre bit bučna guma nikak, smjesa je stvarno mekana, još ima taj neki shark skin sloj tak da nema šanse da je ista gazeća površina ko Barumu
Ne mora biti bucna, ali bucnija je od baruma. Obje gume imaju istu smjesu, jedina razlika je u sari.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Green Punto

decki sta kazete na ovo? isao sam kod vukica danas da mi pokrpa gumu jer sam pokupio ekser, kad ju je skinio sa felge, nasao je ovo

Edit: narucio sam novu 450kn 195/50/15

image hosting 10mb limit
Cuore Sportivo   :wiii:

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Green Punto

gle stvarno  :smile:

ljudi se voze na gumama iz 2008, nisam gulp da ne znam koliko je stara.

jel razlog puknuca mogao bit ekser? voznja na polu praznoj gumi? jer nisam odmah skuzio da je u njemu problem.

gokiSP

Prije ce biti nestrucna montaza/demontaza.  Mogla je i felga to napraviti ako si vozio na praznoj, ali manje moguce

topolino

Ja do sada nisam imao takav slucaj. Opet ako mjenjas gume, a nemas dva seta felgi onda se nemoj cuditi ko pure dreku :D:

Green Punto

ne cudim se nego lijepo pitam, ali ocito je vamo tesko o icemu normalno raspraviti.
Pozalim sto sam ista pitao i stavio.

imam dva seta felgi, na jednom ljetne, na drugome zimske gume

topolino

Nemas srece onda. Potrefio si gumu iz serije sa defektom ili vulkanizera sa losim danom. Budi sretan da si jos medu zivima i pocasti ekipu u kaficu za novi rodendan. GY/UG9 nekoliko serija je dobilo poveci prist na boku gume. Danas se sve svodi dali imas srece ili ne.
Zelite li duhovno objasnjenje pretisnite Br.:2
Hvala vam na vasem odabiru. Vase misljenje nam je vazno.

Zivni lega. Ako smo dobre volje nemora znaciti da te prcamo :D:

Green Punto

prc4nje naveliko moj druze, vidim ja, ali dobro  :smile:

Srece nikad nisam ni imao, a  nemam ni kolege, ne voli me nitko, tako da cu sam morat popit  :smile:

topolino

Uff,  Mrgud.
Kad vec potezes nek bude LJUTA

Green Punto

nisam mrgud, krivo smo poceli. Ispricavam se :)

Popi jednu samnom  :ernaehrung004:

topolino

gandi

Prvo, sa tim rakijetinama razgulite u kafanu,
Drugo, sve gume koje sam ja vidio, a da se na njima vozilo dok su (polu)prazne su imale sažvakanu sredinu bočnice, tako da bi za ovo prije rekao da je tvornička greška ili je oštečena kod montaže.
--->>>    click here      <<<---

Green Punto

Ne znam sto bih mislio. Nije da mi je to ne znam sto sad, znam sta se moglo dogoditi da sam vozio na njoj.
Nego me zanimalo vase misljenje. a i mozda nekome pomogne kod odabira guma.
Pitao sam na par mjesta, pitao jednog vulkanizera on kaze da se guma ne moze tako pokidat kod monzate/demontaze, vec da se to dogadalo na dunlop i goodyear gumama kao sto je i gokisp rekao.
Dok drugi kazu da je ne moguce da guma tu pukne i da je vulkanizer napravio ostecenje.
Tako da ne znam sto se dogodilo, da ju je on ostetio to mi priznat nece.
Sve i svemu hvala svima na odg  :smile:

i sori na off sa Topolinom  :85565:

DiscoVolante

Citat: gokiSP  u 15 Ožujak 2017, 16:18:36
Prije ce biti nestrucna montaza/demontaza.  Mogla je i felga to napraviti ako si vozio na praznoj, ali manje moguce

Isto nekako tipujem na to.

Mada, moguća je i tvornička greška, imao sam slučaj na motoru gdje su nastali bubrezi na unutarnjoj strani gume, i cijelo vrijeme je motor skakutao kao da se voziš na neravnom terenu. Čak ni na oko guma nije bila 100% obla.