Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 6 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Å to uzeti od zimskih guma u dimenziji 205/55/16?

Pošto je ogromna razlika istog modela u npr 15 i 17 cola, zanima me iskustvo zimskih u toj 16 colnoj dimenziji. Nešto klase Save naviše, Hifly,Austone, Sailun i slične nebi

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Citat: Mike20  u 19 Srpanj 2019, 13:24:31
Å to uzeti od zimskih guma u dimenziji 205/55/16?

Pošto je ogromna razlika istog modela u npr 15 i 17 cola, zanima me iskustvo zimskih u toj 16 colnoj dimenziji. Nešto klase Save naviše, Hifly,Austone, Sailun i slične nebi
Uniroyal MS plus 77

Mike20

Hvala, budem te marke uzeo u obzir

147

:85565:

215/45 R17
Bridgestone Potenza RE050
Bridgestone Potenza RE050A
Bridgestone Potenza RE002(osobno najdraža tj. najosjećajnija na upravljaču)
Michelin Pilot Sport  4

Michelin Pilot Sport 4
-savršena u kišnim uvjetima
-precizna na upravljaču
-tvrdo rame gume
-agresivna pri kočenju
Najkvalitetnija guma koju sam posjedovao do sada.Velika preporuka od moje strane.

Mike20

Nakon isporbavanja raznih marki, osobno kod gume me zanima samo:
-držanje na mokrom
-da nije bučna

MADmax23

onda uzmi savu uhp2 ili unyrojal

forsage

stavio na drugi stilo ljetne uniroyal rainsport 3 kišnu gumu i po kiši se ponaša odlično a nije bučna...radi se o dimenziji 205/55/16...po suhom za naše aute (auti koji ne traže high performance i ultra high performance gumu) je više nego dobra a cijenovno je pristupačna..ima ih od 400 kuna nova 1 komad i bolja je kao ljetna od svake save a na kiši ponašanje da i ne spominjem.Po meni best buy za te novce.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

MADmax23

i ja sam je imao i zadovoljan kao i sa savom.
mislim da ce sljedece biti nexen guma da njih isprobam

topolino

Izgleda bude ova tema kao i neke druge pocela biti bezpredmetna. Sa novim kaznama i najavljenim pokrivanjem vecine vaznijih prometnica nadzornim kamerama, sve osim gole felge ce biti vise nego adekvatno za promet. Zato kupis najeftiniju gumu koju nades.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Gillet

unirojay zakon po mkrom i suhom,, no,,, meni izdržale jednusezonu,, troše se ko lude....sad imam nexen hd , jako dobro i po suhom i mokrom,sa dobrom cijenom,,mislim da sam ih platil 1400 kn ,4 kom

Mike20

Istina, zato Uniroyal ja stavljam iza

Za zimske će vjerojatno i Kleber Krisalp HP3, a za ljeto možda Hankook K125

niko33

Citat: Mike20  u 28 Kolovoz 2019, 20:34:32
Istina, zato Uniroyal ja stavljam iza

Za zimske će vjerojatno i Kleber Krisalp HP3, a za ljeto možda Hankook K125
Kleber Kristal HP3 sam fural na Avensisu u dimenziji 205/55 16 i skinul sam ih za mjesec dana. Godinu dana stara gume ali su po kiÅ¡i živjele svoj Ä'ir-ja jedno,one drugo.
Možda loša serija ali od njih Kleber vise ne - Sava mi je puno vise pouzdanja davala od njih - makar i od auta do auta je razlika. I masa i dužina i bočno opterećenje bla,bla,bla

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mike20

Po testovima, baš ta guma i model su u vrhu, ispred Michelina Alpine, a odma iza Goodyeara, Dunlopa i Contija.

niko33

Subjektivni dojam,godinu dana stare-nisam ih ja vozil prije (tko zna kaj je raÄ'eno s njima). I realno Avensis na 16” i 55 gumi mi nije kombinacija(feeling ko da voziÅ¡ onaj čamac na balonu koji ima vent iza i trebas minutu prije pocet skretat da točno pogodiÅ¡ smjer)Tak da ono - ocjena nije mjerodavna-iznenaÄ'eni sam ostal da se fura meÄ'u prve tri. Vjerojatno u 225/40 druga priča - subjektivno.

Ali mi je zato Hankook prvu godinu kad sam ga uzel,sam kupil i nove K125 odlično drzal po ljeti,a posebno me tišina iznenadila.

Sent from my iPhone using Tapatalk