Bravo tesko pali

Autor zelj01, 14 Listopad 2015, 22:42:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Gasi odmah čim pustiš kvačilo
Ovo sa kondenzatorom ima logike, ne mora biti veliki

tom1961

Dobro, kako onda radi grijanje?

I da, pričao lik koji sad ima novog Passata s tim, da mu ništa manje ne troši nego stari Passat, jedino što mu svaki put ide na živce to gašenje i paljenje.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.

Mike20

Neki skuplji noviji auti imaju toplinske pumpe za grijanje, znači inverter klima princip rada.

tom1961

Koja troši energiju iz akumulatora, koju onda treba nadoknaditi povećanom potrošnjom goriva koje si ušparao dok motor nije radio.

Nabijem ih prevaratnske, znao sam! :bad:

buzz11

U biti Start&Stop sistem nikad nije ni bio namijenjen smanjenju potrosnje goriva nego smanjenju emisije ispusnih plinova. Meni se cini da kad mi je sustav ukljucen da auto trosi i vise nego inace, a da ne spominjem povecano trosenje nekih dijelova na autu.

Kad nadem tehnikalije za kondenzator postam. Moram prokopat po kompu.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

tom1961

Citat: buzz11  u 21 Listopad 2015, 13:27:08
U biti Start&Stop sistem nikad nije ni bio namijenjen smanjenju potrosnje goriva nego smanjenju emisije ispusnih plinova. Meni se cini da kad mi je sustav ukljucen da auto trosi i vise nego inace, a da ne spominjem povecano trosenje nekih dijelova na autu.

Kad nadem tehnikalije za kondenzator postam. Moram prokopat po kompu.
Pa količina ispušnih plinova, odnosno ugljičnog dioksida koji stvara efekt staklenika, IZRAVNO ovisi o potrošnji goriva. U svim gorivima prevladava ugljik - spališ više ugljika -> pošalješ u atmosferu više ugljikovog dioksida, ili drugim riječima, koliko atoma unutra, toliko i van.

Upravo se o tome i radi - prevara. Uštedi na jednoj strani, ali zataji da je više potrošio na drugoj.

buzz11

Citat: tom1961  u 21 Listopad 2015, 14:49:12
Pa količina ispušnih plinova, odnosno ugljičnog dioksida koji stvara efekt staklenika, IZRAVNO ovisi o potrošnji goriva. U svim gorivima prevladava ugljik - spališ više ugljika -> pošalješ u atmosferu više ugljikovog dioksida, ili drugim riječima, koliko atoma unutra, toliko i van.

Upravo se o tome i radi - prevara. Uštedi na jednoj strani, ali zataji da je više potrošio na drugoj.

Ma ono sto sam htio rec je to da su u javnost izasli rijecima da ce smanjit emisiju za bla bla tona. Kada bi svaki auto na semaforu bio ugasen onda bla bla. Samo su zapravo zaboravili napomenut jednu malu sitnicu da se kod pali/gasi rezima rada trosi vise goriva pa se to stanje mirovanja nadoknadi kad auto ponovno kresne.

Sve je to u konacnici, ono sto i sam kazes, prevara kao i jos mnoge koje ce se tek otkriti. Diselgate je najbolji primjer mada ja mislim da iza toga ipak stoji nesto vise.

Antonijo

Citat: buzz11  u 21 Listopad 2015, 09:53:12
Napisao sam par postova iznad malu bibliju o akumulatorima i naponima i strujama. Samo treba procitat post i nista vise.
Inace svi oni koji imaju Start&Stop funkciju ne moraju se plasit za svoje akumulatore. Svi auti sa ugradenim Start&Stop sustavom imaju kao pomocno sredstvo ugraden kondenzator za startanje motora. Napunjen kondenzator, bez nadopunjavanja, kresne auto 5-7 puta sa time da se nakon svakog koristenja u normalnim uvjetima nadopuni.

Za one koji zele imati vrhunski akumulator, EXIDE je prava stvar. Prosjecan akumulator, manje vise, izdrzi oko 4000 ciklusa paljenja automobila dok EXIDE izdrzi oko 10000.

Jučer sam kupio EXIDE akumulator  :bravo: I onda danas pročitam zanimljivu informaciju  :good:
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

buzz11

Citat: Antonijo  u 21 Listopad 2015, 16:15:53
Jučer sam kupio EXIDE akumulator  :bravo: I onda danas pročitam zanimljivu informaciju  :good:

:ok: recimo samo to da su vodeca svjetska kompanija u rjesenjima za "skladistenje" elektricne energije. Mislim da ne postoji nista sto vozi, leti, puze ili gmize da EXIDE nema prste u opskrbi akumulatorima.

dinko1981

Jel taj podatak od 10000 paljenja vrijedi za svaki model ili samo neke skuplje

buzz11

Nisam detaljno proucavao specifikacije po modelima, ali vjerojatno da svi izdrze vise nego prosjecni.

Dr.Grande

Ja dok sam uzimao Exide premium bio sam prilicno skeptican za tu marku, al evo i meni je sad isto drago :) i jedini su dali 3god jamstva.

Mike20

Zadnja 3 akua koje sam kupovao bili su Exide i nisam imao primjedbi

tom1961

Radi li EXIDE i akumulatore za vuču? Budući da namjeravam jedan stari auto konvertirati na električni pogon, tražim nešto što će zadovoljiti uvjete pogona automobila na struju, zahtjevi na takve akumulatore drugačiji su nego za one za paljenje.

buzz11

Pogledaj na njihovim stranicama. Trebali bi imati. Proizvode vrlo sirok dijapazon akumulatora.