Fiat Punto 1.2. 8v 2007

Autor Sulskivito, 25 Siječanj 2016, 22:09:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sulskivito

Pozdrav,
novi sam pa ako Å¡ta radim krivo ne zamjerite.
Imam slijedeći problem. Dosta često auto se pogasi kada stanem na semaforu. Nakon ponovnog davanja kontakta, nema oznake "Check engine", temperatora ne mrda, nema oznake airbaga...
. Kada auto upali ostane goriti servo upozorenje. Volan je malo tvrÄ'i, ali radi. Majstor mi je promjenio Speed sensor, ali problem ostaje.

bos

Ne zamjeramo.

Prvo se ljepo predstavit kao svi novi pa ti i pomognemo.  :)

SEB

prvo bi posumnjo u akumulator ili mase
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

Mike20

Isti simptomi, odšrafljen šraf mase na motoru pored "fergazera"

Sulskivito

Dečki hvala svima na odgovorima i trudu. Znam da se kvarovi ne rješavaju na forumu, ali totalna sam ovca za aute, a previše su me puta oženili.
U četvrtak sam naručen kod mehaničara. Frendovi kažu "dobar i pošten". Svaka nova ideja dobrodošla, a ja javim kako je prošlo

cvike19

provjeri prvo taj saraf sto ti kolega govori

Sulskivito

Živjeli ljudi,
pokušao sam napraviti ono što je Mike 20 rekao(hvala),ali naravno nisam našao taj šaraf. Skinuo klemu na 2-3 minute. Danas se nije ugasio. Sumljam da sam popravio, ali mi bar "mastori" nisu trubili na semaforu jer nisam krenuo iste sekunde kada se upalilo žuto

Mike20

Skineš filter zraka, i pored otvora "fergazera" tj. tamo gdje je klapna, s lijeve strane je jedan šraf, ključ 10 i na njega ide crna žica-to provjeri

Sulskivito

Pozdrav svima,
Mike 20, odšarafio sam onaj šaraf, malo očistio i sada ću vidjet. kod mene je ključ 8( nema drugog). Idem se malo vozat , pa ću vidjet

Sulskivito

Pozdrav
evo stigao s probne voznje.Na zalost ugasio se pred kucom.20 semafora nista i onda se ugasio u ulici u kojoj zivim.Ovaj put je malo teze upalio.Inace iz drugog puta a sada sam verglao 10 ak puta.Nis sutra idem do mehanicara.

Mike20

Senzor položaja radilice ili bregaste osovine

franjo-fritz

Citat: Mike20  u 27 Siječanj 2016, 19:04:30
Senzor položaja radilice ili bregaste osovine
bregasta nema veze imao ne imao auto pali vozi.. Senzor radilice da
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Mike20

A ne vrijedi ono za senzor bregaste: ako crkne dok motor radi, neće se ugasiti ali nakon paljenja neće upaliti. Kod senzora radilice je obrnuto, ak cekne u vožnji, odmah se gasi.
Pod ovo crkne mislim i na loš spoj kad se ugriju i slično

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

franjo-fritz

Oce upalit ce.. Ako nema senzor bregaste.. On služi na mk2a 1,2-8v. Samo za ekologiju i taj sa senzorom je eko 3 a bez senzora eko 2.znaci bez senzora bregaste je bio punto do 2001g neki mj. A poslje sa senzorom bregaste.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks