Punto mk2 1.2 8v problemi

Autor dasypeltis, 03 Srpanj 2017, 13:03:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

dasypeltis

Progorio ventil zato nema kompresije

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

Mike20

Ako misliš taj auto voziti još par godina, promijeni i klipne prstenove tj. Karike, jer sigurno su gotove, posebno uljne. Uredi glavu, zamije i vodilice i gumice ventila i motor bude novi. Kostalo bude nekih 3000kn+/- ali se isplati. Ako je ventil bas pregorio, treba vidjeti uzrok, dal.je injektor tog cilindra začepljen pa radi siromašne smjese i previsoke temp..je pregorio.

topolino

Moze da je progorio od taloga ulja pa nije imao dovoljno hladenja
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Susiah

Citat: Memphis  u 14 Listopad 2017, 23:32:55
Ja imam KYB Excel-G malo su tvrÄ'i ali su dobri i nisu preskupi.

upravo kupio te iste kod Tokića za 720 kn, daj mi reci dali se mjenja jos stogod usput?

Memphis

Citat: Susiah  u 20 Listopad 2017, 18:52:47
upravo kupio te iste kod Tokića za 720 kn, daj mi reci dali se mjenja jos stogod usput?
Zaštitne i odbojne gume i šalice sa lagerima ako su gotove

Susiah

Citat: Memphis  u 20 Listopad 2017, 22:48:31
Zaštitne i odbojne gume i šalice sa lagerima ako su gotove
izgleda da mi majstor samo zamjenio amortizere, guma na jednom moze proci, dok je na drugom otpala sa onog plasticnog dijela... koji su simptomi ako lezajevi amortizera ne valjaju?

Memphis

Teško se mota ili nabija kad prelaziš preko rupa ...

topolino

Zaglavljuje opruga kod motanja. Gornji dio miruje dokle donji prati amortizer, kada sila pretegne otpor blokiranog lezaja kapa se okrene u glasni prasak.

dasypeltis

Dugo je sreca trajala. Sad na stangasu upali lampu od akumulatora i volan postane jako tvrd. Cim dodam gas ugasi se i bude normalan volan sve dok se ne spuste obrtaji

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

topolino

dasypeltis

Opet problemi. Ulje curi vani negdje s desna ispod bobina odprilike, trokira, a na stangasu nikad nije ni radio ravnomjerno.
Danas opet nove svjecice, jer je treca opet prestala raditi, i nakon 30km opet poceo na tri klipa raditi.

Memphis

Curi ti ulje na brtvi (o-ringu) nosača bobina.

Karike u banani ... počne trokirat jer ti zamulji svjećicu i ne može dat iskru.

U kakvom stanju su ostale?

Mike20

Pa jesi ti slagao motor uopće??
Ovo je ko da si vratio glavu sa starom brtvom nazad na motor.
To se tako na pola ne radi jer imaš opet iste troškove, 2. puta skidanja glave.

Da li je utvrÄ'en uzrok pregorijevanja ili otkidanja komada ventila gore sa slike?

dasypeltis

Glava je komplet odradjena, sicevi, ventili, gumice...
Nove brtve sve koje su dirane (deklo, glava, usisna grana) , nova racva vode jer je ovoj bila pojedena gumica a nisam imao drugu za stavit pa sam kupio sve.
Novi zupcasti remen, rola, pumpa vode i mikroremen. Novo ulje i filteri, novi antifriz (rozi). I nove svjecice opet, kocnice prednje i sajla rucne novi i lezaj jednog tocka. Moguce da sam nesto i preskocio jer je bilo dosta toga. Dobar dio je i ovdje na slici. Znaci ostale samo karike da nisu promjenjene jer ih nigdje nisam imao kupiti tada. Kad se sve zbroji taman jedna placa.
I evo opet ce na rastavljanje da karike promjenim, jer ne znam vise sta bi drugo moglo biti.

dasypeltis

Ponovno rastavljen, uletile nove brtve sve, karike i lezajevi std. Vidit cemo hoce li sada biti ok.