Fiat bravo_ne radi centralno zaključavanje

Autor Bravo2013, 05 Studeni 2017, 12:39:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bravo2013

pozdrav ,

Može pomoć da mi netko objasni kako se sve može bravo zaključati/otključati i na koje načine?

Naime kupljen je rabljeni bravo(star 4 god) i nakon par dana skuzim da centralno zaključavanje ne radi. Kada stisnem na ključu tipku da se zaključa, ne reagira zaključavanje već samo aktivira alarm (zasvijetli lapica). Mogu samo zaključati ključem vozačeva vrata na bravu ali s time ostala vrata se ne zaključaju.

Bio je kod električara i rečeno mi je da otiÅ¡ao bodi computer i da njega trebam mijenjati. tražila sam miÅ¡ljenje drugog elektirčara i tamo je već tjedan dana na analizi odnosno rečeno mi je da je isto možda problem u body computer,  tek kad promjene tj testiraju na drugom bodi kompjuteru znati će da li je do njega ili u nečem drugom...
Sobzirom da je veliki trošak mijenjati kompjuter jer je centralno zaklučavanje u kvaru, mene samo zanima kako se taj bravo može zaključati i na koje načine?
1) Da li samo isključivo centralnim zaključavanjem mogu zaključati sva vrata i gepek?
2) Šta je sa zaključavanjem na ključem bravi od vozača da li se kod vaših (svi koji imate bravo) kada zaključavate ključem na bravi vozača- automatski zaključaju i ostala vrata (suvozačeva i stražnja) ili se ostala vrata ne mogu zaključati na bravu nikako?
3) šta znači ona tipka ključa u unutrašnjosti automobila - desno od radija, da li se njom zaključaju sva vrata u vožnji ili? (u mom autu ništa nije reagirala ta tipka pa neznam koja je njena funkcija)

Da li je uobičajno da se mijenja body computer kada ode centralno zaključavanje?
Napominjem da nemam nikakve lampice upaljene kao upozorenje, da je ključ ispravan i da normalno pali na ključ.
Jedino šta za posljedicu neispravnog centralnog zaključ. osigurač istog "vuče struju" i isprazni mi akumulator za 2 dana...

vejrojatno će mi mijenjati body computer jer valjda je svima to najlakše mene samo zanima šta trebam ja obratiti pozornost kada promjene tj da mi netko odgovori na ova tri pitanja...

lp,M


Bravo2013

Ima li ovdje pojedinaca u posjedu novi  fiat bravo, da mi se pojasni kako se moze isti zakljucati, samo centralno ili moze i na ključ ?

Alien

Pozdrav novoj članici foruma!
Vjerujem da će se javiti uskoro netko sa boljim poznavanjem ove problematike.
Osim daljinskim centralnim zaključavanjem/otključavanjem, vrata se mogu otključati i zaključati ključem u bravi vozačevih vrata i to sva vrata odjednom uključujući poklopac prtljažnika (peta vrata).
Tipka sa ključem desno od radija obavlja isto funkciju otključavanja i zaključavanja bilo u mirovanju (dok auto radi) ili vožnji.
Da li ste prilikom kupnje dobili neku garanciju od prodavača automobila pošto je auto neispravan?
Ili je prodavač prešutio ovakav kvar a vi niste uočili neispravnost.

Bravo2013

Hvala puno na odgovoru!
Ne mogu sa sigurnoscu reci da je prodavatelj presutio, moze biti da je..., jer u pocetku sam koristila samo zakljucavanje_ kljuc u bravu od vozaca (iz navike) a kasnije nakon par dana sam skuzila da centralno ne radi, onda sam ponovno pokusala iz drugog pokusaja na centralno pa je proradilo da sve zakljuca i da gepek otvori, ali onda opet nakon par dana nikako ne radi, ni na kljuc ni na centralno...

Garanciju nemam, auto je vec par dana vec kod elektricara i svi misle da otiso ecu, ali nekako me je to suludo da radi centralnog moram to mjenjat...



Tooutman

Pozz. Evo ja imam Bravo i da dok auto ima centralno se sve zakljucava bilo to daljincem, bilo kljucem u bravi ili pak unutarnjom tipkom.
Iskreno mi cudno da bi trebalo mijenjat cijeli Ecu od automobila ak samo modul centralnog ne radi. Dokaz je da ti lampice zasvjetle. Znaci ecu ucita daljinskog te dade signal lampama a valjda i centralnom modulu...
Dijagnostika nist ne veli? Jer body comp ti je npr i za svjetla , maglenke, alarm...

Nisam serviser ali mi cudno.

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Bravo2013

Na dijagnostici javlja greske cca... 8gresaka a sve su vezane za centralno zakljucavanje. Receno da je problem mozda u bodyu ali moraju testirati na nacin da stave ispavan bodi pa da s njim probaju zakljucati tj testirati centralno.
Auto je kod preporucljivog servisera u zg i cekam vec tj dana da mi jave ...
Ne mogu bas pomiriti s tim da zbog tog moram body mjenjati, jer ako se to potvrdi ja se brava rjesavam pod hitno! Znaci ak mi se opet nest poremeti s centralnim ja moram body mjenjati, mislim da se vracam na punta starog 16god  :neznam:

Bdw Zvala sam i ovlasteni za misljenje takoder se cude tom kvaru i nisu se susretali s takvim problemom na bravu i da treba napraviti dobru dijagnostiku i vidjeti koji je uzrok i zasto je doslo do tog kvara, nazalost ja neznam sta je uzork...kad je s tim kvarom kupljen... :sad-smiley-021:

danijel044

Kad sam uzeo svoga Brava slična situacija bila je  i na mom..

Auto je davao signal da je zaključan ali..sve je ostalo otključano.

Kod mene je problem bio banalan...samo je izgorio osigurač.

Zamjenom osigurača sve je bilo ok...

Mike20

Probaj sjesti u auto i zaključati s tom tipkom.ključa kraj radija, dal se Å¡to dogaÄ'a.
Boda komp objedinjuje sve sustave u autu, i da je samo u njemu krepao taj modul-moguće, al to.je jako rijetko.
Treba provjeriti da nije bio razbijan (auto iz uvoza) pa da nešto nije dobro složeno


Bravo2013

Nemogu provjeriti jer auto nije kod mene, vec je sad drugi tjedan na servisu , nitko me ne zove, neznam u kojoj je fazi a ocito se ne zele time baviti njime da provjere brave, kontakte i sl pa traze novi body....
Izubila sam previse vremena hodajuci okolo a nitko od elektricara ne zna to rijesiti....

Bravo2013

Sta ne postoji mogucnost da se popravi taj ecu? Iil da se bar na njemu ponisti centralno pa da si ugradim kinesko samo eto da mogu zakljucavati /otkljucavati?
Ako ima neki strucnjak za odgovor ...

Mike20


bubinho

Probaj kontaktirati SEB-a na forumu, inace vlasnik Bertola, iako je strucnjak za mehaniku, mozda je imao iskustva

Bravo2013

Ok, hvala! Javim se sa rezultatima kad rijesim...

Mike20

Citat: bubinho  u 07 Studeni 2017, 19:08:51
Probaj kontaktirati SEB-a na forumu, inace vlasnik Bertola, iako je strucnjak za mehaniku, mozda je imao iskustva

To sam ti bas htio reći, on napravi posao, ako nešto neide, neće ti uzeti novce za nešto što nije napravio kao neki drugi

Bravo2013

opet izgubljeno 2 tjedna i nisu mi rijeÅ¡ili problem  :dzizs:
Mjenjali body i testirali , došli do zaključka da nije do body-a već je u alarmu, on izvlači struju i moram dalje tražiti stručnjaka koji se bavi popravkom alarma...
Na moj upit  da ja ipak odem k ovlaÅ¡tenom , rekli su mi da ovlaÅ¡teni tu ne može pomoći  jer je navodno ugraÄ'ivan alarm., dakle  "navodno" .

Kada sam preuzela auto od tog servisa, izvadili su mi dva osigurača da mi struju ne izvlači i za su koje rekli da je povezan sa alarmom i u vožnji skužim da imam grešku na svjetlima i da mi radio ne radi.
GreÅ¡ka na svjetlima  je zbog žmigavaca na farovima- uopće ne rade (rade samo bočni). Danas sam stavila nazad te osigurače tj prikopčali na mjesta di budu , radio je proradio ali mi i dalje ne rade žmigavci.
Napominjem da nisam imala problema sa žmigavcima niti upozoravajuću grešku, radila su normalno...mislim da ću to reklamirati je se bojim da mi nisu neki kabal precvikali... :sad-smiley-021:

Pitanje:
Da li može biti moguće ako je alarm "Å¡lusu, ili gubi negdje kontakt" da ne radi  centralno zaključavanje nikako ni na koji način?

Da li imate za preporuku elektirčara u zagrebu ili zg županiji koji bi si dao truda da mi provjeri sve instalacije na autu, brave itd... da je stručnjak za sve i za centralno zaključavanje i za alarme?

izgubila sam mj dana i ne nitko ne može rijeÅ¡ili taj problem, svi neÅ¡to nagaÄ'aju a nakraju niÅ¡ta nije od toga. sad treći put ako odem kod električara za alarm sve se bojim da će možda popraviti alarm ali centralno zaključavanje ne i opet u krug... da mi bar netko potvrdi da se to ne može popraviti da viÅ¡e vrijeme ne gubim