Punto Mk2A duže vergla na hladnome

Autor Echo, 02 Prosinac 2017, 16:18:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Echo

Imam mali problem, tj situaciju s Puntom. U pitanju je 1.2 osnovni benzinac s 8 ventila koji mi duže vergla dok je hladno. Nakon Å¡to doÄ'e na radnu temperaturu pali malo bolje ali i dalje vergla duže nego Å¡to bi inače treba. Danas sam zamjenio akumulator novim, očistio kontakte na kablovima i opet ista stvar, na hladnome kad stoji vani vergla dugo, kad se odpeljam krug dva, stanem, ugasim ga i palim odmah vergla malo kraće nego hladan, pustim ga da odstoji 5-10 minuta auto opet vergla kao da je stajao satima/danima i nije bio vožen.

Bojim se da mi je anlaser ili alternator u pitanju ali raÄ'en je veliki servis prije nekoliko dana i mehaničar kaže da je pregledao oboje i da su ok. U velikom servisu su mjenjane i svječice, no nisam ziher u kakvom su stanju kablovi paljenja i bobine.

Ima tko kakav savjet?

156 sp1 rosso

To je i meni tako,ali više osjećaj kao da nekad teško zavrti.
....i tata bi sine...

Echo

Eto bolje opisano da teže zavrti... jel to do dotrajalosti ili?

Skoda90

Ista stvar i meni prosle zime,mislio sam slab akumulator,kupio novi ali uvijek isto,sto hladnije teze upali,a nekad nije htje ni upalit,na kraju se ispostavilo da mi je senzor radilice bio neispravan i od tad pali na pola kljuca bez obzira koliko hladno bilo  :ok1:

topolino

Ili ti negdje vuce struju pa teze vrti, ili je starter polako za reparaciju
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Echo

Jedino što mi pada napamet je radio da vuče struju, njega nisam stavljao, došao je uz auto...

topolino

Vjerojatno potegne vise struje kada das kontakt. Multimetar u ruke i na posao
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

the-rider

ma kakvo trosenje struje ako nakon 10 minuta ne pali
na dijagnostiku i vidi parametre motora
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Tooutman

Jel ti radio aftermarket? Ak ti je, moguce da ti je krivo spojen. Razlog ti je canbus signal koji ti pravi mestri ne kuze pa spoje stalno napajanje radija s ACC kontaktom od brave skupa i onda ti cucla struju. Ak ti je aftermarket, probaj maknut maskicu radia dolje i tako ga ostavi pa probaj.

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Echo

Znači izvadio radio komplet, izvadio zvučnike komplet, stavljao stari, vraćao novi akumulator, čistio kontakt na klemama brus papirom dok nisu bile čisto ''zlatne'' boje i opet ista stvar. Doduše kad sam stavio novi ponovno ruknuo je ''na pola ključa'' i ugasim i idem opet i on već puni ključ i sekunda dvije, treći puta odmah nakon toga puni ključ i dvije tri sekunde. Ostavim ga stoji sat vremena u garaži i pali nakon sekundu dvije, stoji pred birtijom sat i pol dva pali dvije tri sekunde. A danas ujutro sam ga ostavio cijelu noć vani, ruknuo ''na pola ključa''...

Još jedna stavka...kad ga upalim auto malo kao da trese, ne konstantno ali kroz kratke intervale od po par sekundi, kao da okretaji idu gore dolje na leru po 100 200 okretaja

Mike20

Repariraj anlaser, očisti benzinske dizne, možda je i pumpa goriva slaba, zamijeni svjećice i filter zraka i simptomi bi trebali nestati

topolino

Svjecice je mjenjao, ali nije kablove. To da vergla dve sekunde nebi trebalo biti toliko cudno zimi. Ipak su cilindri hladni i i.e. sustav drukcije pari auto od karburatora.
Cekas li da se pogase sve lampice na satovima?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Verglanje od 2 sekunde zimi??? Ne vidim problema u tome.

the-rider

kakve veze ima ako je toplo ili hladno
ako je sve u redu uvijek ce isto paliti
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Echo

Čekam da se pogase pa palim. U ponedjeljak mi je auto stao u Supernovoj, počeo se tresti i trokirati, upalila se lampica motora. Stao sam, digao haubu i vidio da mi je klema uzemljena na pola odspojena, namjestio sam ju i pritegao, upalio auto on je i dalje tresao i trokirao. Krenuo sam prema mehaničaru auto tren nije vukao i trokirao je, tren je vozio normalno i onda je zatrokirao do kraja i samo stao. Uspio sparkirat i pozvat HAK. U njihovom servisu je auto bio na dijagnostici gdje je bacalo grešku na 2 seta kablova, lamba sondu i elektronski ključ... promjenili su bobine, poništili greške i auto sada pali opet po starom... jednom kresne odmah, drugi puta vergla i vergla... izgleda ne preostaje drugo nego skinuti anlaser i reparirat ga? Koliko to odprilike košta?