Fiat Bravo 1.6 16v problem sa lerom i gasenjem

Autor miljanxXx, 07 Listopad 2019, 09:22:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Memphis

g3ar

Google translate

Strategija isključivanja goriva pokreće se kada ECU prepozna da je leptir gasa u zatvorenom položaju (signal potenciometra leptira za gas) i da je brzina motora veća od 2000 o / min. ECU aktivira gaÅ¡enje samo kad temperatura motora prijeÄ'e 0 ° C. Kad se plin viÅ¡e ne zatvara, opskrba gorivom se obnavlja.
Tijekom ove faze, ECU povećava količinu goriva koju motor treba (kako bi postigao maksimalni okretni moment) na temelju signala sljedećih senzora: - potenciometar leptira za gas; - senzor apsolutnog tlaka; - o / min i TDC senzor. Konstanta impulsa baze pomnožena je s faktorom prema temperaturi rashladne tekućine i brzini otvaranja leptira za gas. Ako se vrijeme ubrizgavanja naglo promijeni, kad je injektor već zatvoren, ECU ponovno otvara injektor (dodatni puls) kako bi koncentracija bila što prije potrebna do odgovarajuće razine. Naknadne injekcije automatski se povećavaju na prethodno opisani način.
<3JTD

topolino

Tu ti jednostavno pise da fuel cut off kada pustis pedalu gasa na nulu radi dokle su okretaji iznad 2000okr/min. Sve ispod toga i kada je motor u minusu motor dobiva goriva kada je zaklopka gasa zatvorena. Jedino kako mozes znaci i skljuciti neke senzore jest dignostikom u realnom vremenu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

miljanxXx

Najveci problem je sto nesto prekine izgleda tu struju kad ne treba
Na tom signalu od brave je bio vezan plinski komp
I redovno se cula boca(ventil na boci) da cakce, ostaje bez struje
Vezao sam bio komp direktno na akumulator, tog caktanja nije bilo
Znaci negde ima nekog opasnog gremlina koji buni sve zivo
Posto taj problem gasi sad i bobinu cim pustim gas,pumpu i ko zna sta sve gasi i zato se i ugasi izgleda auto

Memphis

a kako je spojena plinska instalacija na orginalnu instalaciju? Tu si provjeri spojeve. Možda ne bi bilo loše da ih za probu otpojiš da vidiš jel ima promijene.

miljanxXx

Ma pocupao sam bio skroz plinsku instalaciju, pa stavio drugu brnzinsku
Ali ni tad na benzinu nije radio kako treba, opet su padali obrtaji
Pa sam posle sam vezao plinsku instalaciju
Probacu sutra kontakt plus i stalni plus koji ide do onog releja da izvedem opet, da nije tu negde problem
Danas sam pocupao sve osigurace, sve dzekove ispod km sata i opet nisam naisao na nista sumnjivo

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

the-rider

kod nije sigurno, jednom kad upali mozes i baciti kljuc kroz prozor, auto ce raditi
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Boxer

Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

miljanxXx

On pali bez koda i radi
Sad kad sam menjao komp mrzelo me da menjam sve pa svetli kod lampica ali ga i dalje vozim tako
Nije, ne znam ni ko ima taj fiat examiner

miljanxXx

Juce ujutru je radio kako treba, polako obarao obrtaje
Prosto nov auto, bez greske radio na oba goriva
Pomislio sam da se resio problem
E jutros opet problemi, cak mi se i ugasio opet ðŸ˜,
Stvarno mi nije jasno sta to zeza i zbog cega ðŸ˜,ðŸ˜,ðŸ˜,

Antonijo

Jesi napravio možda test propusosti cilindara i test kompresije ?
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Memphis

Citat: Boxer  u 11 Siječanj 2020, 15:46:39
Dal je auto bio spajan na Fiat examiner ?
Di će to nać ... eventualno da proba sa IAW Scan 2 taj je samo za starije Marellijeve centrale ali ne znam jel podržava tu od brava ... bolje isčitava greške od MES-a i ima opcije za reset kalibracije fuel trimova, step motorića i sl.

A onaj prekidač za cut off?

miljanxXx

Ovih dana ide opet na proveru kompresije
Pa ce da vidimo sta kaze
A za propustiljivost ako bude imao majstor
A prekidac je izbacen, dovedena je druga masa i drugi plus za pumpu, posto sam mislio da on zeza
Posto polako ostajem bez ideja, do kraja meseca ako se ne resi ostaje parkiran pod drvo

Tooutman

Ma Å¡teta bi ga bilo sada tako ostaviti, dok je uloženo toliko truda, novaca i vremena. Držim fige da će se rijeÅ¡iti problem. Mogu samo dati podrÅ¡ku za posao jer se ne kužim toliko u mehaniku/elektroniku automobila  koja bi ti mogla rijeÅ¡iti problem  :abarth:
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699