Bravo - nadogradnje

Autor Tomo.S., 15 Ožujak 2023, 16:28:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tomo.S.

Moja isprika ( novi sam član) ako pitam nešto o čemu se već raspravljalo, ali bih molio sljedeće iz Vaših iskustava po principu što je nabolje uloženo - dobiveno u Bravo 19 JTD 77 kw;
1. Koji bi bile najbolje opruge i amortizere ( naravno da se auto malo spusti i bude sportski ali još uvijek dobro za svakodnevnu vožnju? 2.
Sa kojeg modela Fiata nadograditi kočnice (prednji i zadnji trap - diskovi) ?
3. Da li je Alfa 147 s istim motorom bolji od Brava? Koji se auto bolje ponaša u vožnji ako je na njemu OK i ima li tu velikih razlika?
Hvala.
T.S

Tomo.S.

Na kojoj veličini felge i gume se nabolje vozi Bravo ?
Može li 17 cola na Bravu koji ET i koja veličina gume?
Hvala!!!!!!!
T.S

g3ar

#2
Mozda ovdje mozes pronaci zadovoljavajuci odgovor https://italia-corse.com/forum/index.php?topic=35181.0

evo i teme o diskovima https://italia-corse.com/forum/index.php?topic=36978.0
<3JTD

Tomo.S.

To sam pronašao i pregledao druge teme. NPR: Eibach ne nudi opciju za 19 jtd ( barem ja nisam mogao pronaći ), da li paše od 20 HGT za 19 jtd?
T.S

g3ar

<3JTD

Tomo.S.

#5
Da hvala, ali ne daje opciju za komplet opruge i nema prednje Eibach... Ima li neko iskustvo sa oprugama Kadunjić iz ZG , kaže da može napraviti opruge koje spuštaju 25 ili 35 cm. Koja je najbolja opcija za Bravo kada se auto vozi svakodnevno?
T.S

g3ar

<3JTD

Tomo.S.

Vrhunski, hvala , svaka čast.
T.S

Mike20

Ne idu s Brava1. Pašu sa Stila, isti ovjes

Tomo.S.

Citat: Mike20  u 16 Ožujak 2023, 08:26:33Ne idu s Brava1. Pašu sa Stila, isti ovjes
Mislite na kočnice? Odgovaraju li kočioni diskovi prednji i zadnji sa Fiat Marea ili Stilo i treba li ugraditi i kočioni cilindar da sve paše? Mislim da je bolja opcija disk naprijed i nazad?
T.S

Mike20

#10
Ispričavam se.tek sad vidim da je Bravo 1 a ne Bravo 2.
Krivo pričam.
Da, Bravo/Marea sve isto, sve paše

forsage

Imaš ovdje temu o mojem bravu...bio je 1.6 16v 103 KS...čim sam ga kupio pri silasku sa Sljemena pri malo oštrijoj vožnji kočnice se pregrijavale....skinuli, stavili naprijed kliješta od tempre ili tipa gran turisma-ne sjećam se točno više-uglavnom uzmi kliješta od mare i neke kvalitetnije malo samoventilirajuće diskove i dobre pločice, na to promijeni stražnje pakne i obnovi kočnice straga i nečeš imati nikakvih problema...auto će ti se zakapati-bar je moj.Da bi straga stavio diskove trebaš most od hgt-a a osim toga moraš atest onda za to raditi...po meni potpuno nepotebno straga stavljat diskove na 105 ks...ajde da imaš 120-140 ks i stalno voziš oštro.Naprijed eventualno pletena crijeva ili crijeva većeg promjera za ulje a pumpa i kočioni cilindar ne trebaš mijenjati.Felge sam imao 15" i sa time je fino ubrzavao a ovjes je ionako bio mi malo tvrđi nego je npr na fiat bravi ili marei...guma 195/50R15 I ET felge je bio samo 28 pa su bile gotovo ravne sa blatobranom i bez distanci.Eto ak ti pomaže što moje iskustvo a vozio sam auto tako 7+ godina.
prvak Hrvatske u bespluznom oranju...

topolino

147 je konstrukcijski potpuno drugi svijet prema bravu (182)
Prvo kakve diskove imas, ventilirane ili pune? Na netu mi daje obje verzije za taj motor.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Tomo.S.

Zahvaljujem na odgovorima. Diskovi su puni. Auto će biti mapirano na 130 ks, stoga želim sve složiti kako je najbolje moguće. Prikupljam dijelove i novac za obnovu.
Zašto je toliko problem u hrđi i laku koji se guli? Da se sve to dobro riješi, troškovi obnove su preveliki.
Da li je netko ubacivao jači JTD motor ili radio tjuning postojećeg?
Hvala.
T.S

topolino

Koliko ti je trul? Nakon neke tocke jednostavno se ne isplati jer ima skrivene hrde koliko te volja. Ja cu morat moj otpisati jer iako ima par flekica na rubnjacima karoserija se pocela jako uvijati, pogotovo preko rubnjaka i vecih udubljenja.
Diskovi i klijesta idu u paru. Bravo GT, brava 1.8, marea 1.6 weekend. HGT I HLX zaboravi jer ima previse sexa da nabavis djelove i napravis nosace za klijesta. + atest jer ti mora ici veca felga radi njih. Gledao sam davno opcije za 283mm disk na bravo i postoji ti opcija (nije 100% provjereno) da na bravo pasu diskovi sa multiple 2 JTD. Promjer je 283mm, centralna rupa je ista kao na obicnon bravu. Da li ti klijesta pasu na tvoje glavcine ili moras i njih mjenjati to neznam. Zadnje kocnice ako nemas EBD nemoj dirati. Marea weekend 1.6 ti ima vece dobose ili HGT zadnji most u kompletu. Problem za zadnjim kocnicama jest ako ih pojacas jako tesko ces na mehanickom regulatoru sile kocenja uspjeti postici da koce jace u svim uvjetima, ali ne blokiraju npr. po kisi.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: