Bravo 1.4 t-jet 120KS ugradnja plina

Autor RI krnjevo, 16 Srpanj 2008, 16:24:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SSniknejm

kao sto rekoh, sve se elektronikom moze izmanipulirat. ovisno o drugim faktorima koji utjecu na to.

http://img232.imageshack.us/my.php?image=dyno2hx4.jpg - eo tu vidis serijsku mapu od tjeta 150 (od speljca).. ravnomjerno razvija snagu kroz okretaje.

ja osobno svoj turbo nisam cuo da fucka nikad.. zvuk usisavanja zraka i motora je bio prejak da bi se turbo cuo.. al zato se na wgu cuo..
s druge strane kompic koji ima bb turbo se fino cuje..  o cem to ovisi opet nemam pojma.. ali znam da fuckanje turba se pojavljuje promjenom strukture krilca, setanjem osovine i tak.. sto nikako ne moze biti dobro ;)

gandalf

bolje da se ne čuje :)

Citat: niknejm  u 26 Studeni 2008, 20:41:49
s druge strane kompic koji ima bb turbo se fino cuje..  o cem to ovisi opet nemam pojma.. ali znam da fuckanje turba se pojavljuje promjenom strukture krilca, setanjem osovine i tak.. sto nikako ne moze biti dobro ;)

mikeg20

ZnaÅ¡ kak vele stručnjaci-zdrava turbina psiče, čujeÅ¡ psssssssssssssss kao od nižih prema viÅ¡im tonovima, a turbina koja je već razraÄ'ena, skoro rasturena počne baÅ¡ fučkati, ispočetka slabije, a s vremenom sve jače=ide prema tomu da ispadne van kroz auspuh cccccccccc..............

gt3

#33
narucio sam auto kod Bauera u Zaboku. ugraduju Lovato, vidim da su ljudi zadovoljni autom i plinom. zanima me jel imate ugradeno hladenje ventila. meni su rekli da ugraduju hladenje ili ako ne ugrade da moram svaka dva tanka plina, napraviti jedan na benzinu. WTF jel ima netko obrazlozenje za ovo? ugradit cu podmazivanje, nije problem, ali ako ide bez toga, bolje spremiti lovu u dep.

Lesli Eldridž

Ne bih da opstruiram temu, ali zar je plin toliko bitan? I ja sam se pitao Å¡ta je sa trajnošću ventila. Od plina vjerujem samo u fabričku ugradnju, ali ja ga ne preferiram i ne bih ga nikada u autu. Nisam siguran da se isplati. Imam jedno pitanje. Å ta se deÅ¡ava sa radom na plin i kako ECU kontroliÅ¡e rad motora kad se vozi na plin? Mislim da je sve to bolje prilagoÄ'eno za benzin, a kad iz flaÅ¡e ide plin to mi se čini nekako slabije kontrolisano nego kad pumpa dovodi benzin do motora.

tipo 1.7d

plin je bitan onima koji rade puno kilometara, dolazi do velike uštede i motori koji rade na plin prolaze više kilometra iz više razloga, plin ne ispire ulje sa cilindara što benzin radi pogotovo kad je motor hladan, plin čišće sagorijeva i ne prlja ulje koje ostaje duže ćisto i kvalitetnije podmazuje motor, ventili na fijatima su dosta izdržljivi i mogu podnjeti plin bez lubrikanta za podmazivanje ventila a ako hoćeš biti siguran ugradiš sistem za podmazivanje i nemaš brige i največa prednos plina je kad natoćiš bocu i vidiš za koliko malo novaca si prošao puno kilometara

gt3

Citat: Lesli Eldridž  u 25 Kolovoz 2009, 08:25:39
ali zar je plin toliko bitan?

meni je plin bitan. vozim na plin zadnjih 3 godine i oko 65000 km. jest da vozim staru ladu koja dosta trosi pa mi se plin brzo isplatio. i bilo mi je zao kaj nisam ugradio ranije.