Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

AntonioK

Citat: Mike20  u 20 Siječanj 2017, 17:40:16
Ma da?
Pa jel koji put slučajno bio ispražnjen do kraja da nije mogao zaverglati?
Evo jutros sam vergla na +8 i nikako da kresne(ko T-55)

danijel044

Meni poblesavio senzor vanjske temperature...pokazuje bar 7-8 stupnjeva viÅ¡e...Istovremeno(doslovno isti dan kad primjetio da i senzor ludi) i termostat čini se odapeo...danas u 30 km jedva dostigao radnu temp stanem na semaforu, a ona padne ispod radne..(onak možda 5mm od radne)  grijanje radi normalno...  :ljut5:

danijel044

robert_zd

Citat: AntonioK  u 20 Siječanj 2017, 19:54:01
Evo jutros sam vergla na +8 i nikako da kresne(ko T-55)

pa sto nisi stavija novi aku nedavno ?

AntonioK

punto1976

Koliko bi ti dugo u Zagrebu trajao na ovakvim temperaturama!!!
Možta ti je po ljeti na suncu previše, i to ga može ubit.

M.P.

Molim neko sažeto iskustvo sa 1.4 16v, 2007. ?

Frend gleda, pa bi ga iÅ¡li virnuti, opće znam, al me zanimaju neke specifične stvari vezane uz bravca i baÅ¡ taj motor ( perfomanse nebitne, prioritet je pouzdanost i nekvarljivost )  ? Hvala

skrooz

Sa svojim napravio 30 000 u manje od dvije godine. Treba redovito provjeravati ulje ako ga se ne stedi, od kvarova semering na poluosovini proslinio pa ne strucni mehanicar bio zasluzan za promjenu mjenjaca na kraju. Potrosnja oko 8 litara. Jako dobar omjer ulozeno dobiveno po meni, za tu klasu auta

Mike20

Spominjao se luft na letvi  volana. Ostalo nema greÅ¡ki

M.P.

Hvala na odgovorima. Pregledan auto, vjerojatno će se uzeti. Lufta nema nigdje, volan ne kucka, vraća se u centar jako brzo. Napravili smo fini Ä'ir, auto pali kao mina, termostat zakucan na 90. Auto je malo spor, al ide fino linearno od nule bez zastajkivanja. Troje nas je bilo u autu, vjerujem da kad ga se samog vozi da je to već skroz OK.

Mjenjač sam upada u brzine, klima radi. Jedine zamjerke su potrošena koža na volanu, al to koliko čitam njihova standardna stvar. Auto izvana ima par ogrebotina po branicima, odispod ko nov. Uglavnom sve estetske prirode, ovo bitno petica.

bubinho

Citat: skrooz  u 07 Veljača 2017, 21:49:03
Sa svojim napravio 30 000 u manje od dvije godine. Treba redovito provjeravati ulje ako ga se ne stedi, od kvarova semering na poluosovini proslinio pa ne strucni mehanicar bio zasluzan za promjenu mjenjaca na kraju. Potrosnja oko 8 litara. Jako dobar omjer ulozeno dobiveno po meni, za tu klasu auta

takoÄ'er semering na poluosovini.. zatim puknula prednja opruga i sad prije par dana kuplung cilindar

skrooz

Koliko imas km? Ja sam mjenjao kvacilo kad je isao drugi rabljeni mjenjac, ali cilindar nije diran. Koliko je opruga bila hrdava? Nadam se da je eibach malo bolji od tvornickih opruga

Miha.

S tim motorom nebi trebao imat večih problema. Izveden od 1.2 16v fire motora, a ugraÄ'ivao se u brojne modele. Od Punta mk2b...

Mike20

Volan tapeciraš za par sto kuna

Puntigamer

Evo mene ... danas na 183k km promijenio letvu volana, selene vilica i anlaser "reparira".

Ukratko prije koju godinu na parkingu "izletio" mi rubnik u kojeg sam udario :drive: :D: :eusa_clap: s potpuno smotanim volanom tako da je letva volana dobila svoje, pa je dobila lufta pa se malo pritegla a prije nekoliko dana je počela i lupkati pa sam je dao zamijeniti. Stavljena je reparirana (Ricambi reparacija) s godinu dana garancije.

Seleni na vilicama su svoje odslužili i stavljeni novi TRW. Prilikom ubrzanja auto je počeo zanositi livo-desno ... pa još mali luft u letvi ...to je sve trebalo pohvatati po cesti. Al ja baš i ne vrtim preko 3k okretaja, više mi je bilo zbog okuka na mokrim cestama ... tu je trebalo malo paziti.

Kako mi kolega u firmi isto ima Brava ali 1.4 90ks, njemu je zaÅ¡tekao anlaser ili ti ga elektropokretač pa ga je morao reparirati. Pa sam bio usporeÄ'iva kako njegov vergla nakon reparacije i kako moj vergla. Njegov je nakon reparacije vrtio poput miksera za kolače u odnosu na moj. Tako da je moj isto iÅ¡ao na osviježenje. Tako da i moj sad radosno i živo zavergla... pa eto možda bi bilo dobro da i vi ostali obratite pažnju na taj detalj.

P.S.
Kako vozim na plin razmišljam da skinem katalizator i stavim downpipe s onim dodatkom što vara drugu lamda sondu da mi se CE lampica ne pali.