Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Da samo anlaser ispušeš od prašine, veći si dobio dosta, a kamo malo još podmažeš.
Ja sam isto razmišljao o skidanju katalizatora, al fizički mora oblik ostati da te ne zezaju na tehničkom, daklem cijev oklopljena kučište katalizatora.

Puntigamer

Ja bih cak potrazio neki neispravni kat na otpadu i izvadio njegov sadrzaj. Samo sam na Alfa forumu procitao da bi tad lonac od katalizatora malo stvarao rezonantni zvuk, u to sad nisam siguran.
Jel bi se osjetio miris plina na auspuhu kad ne bi bilo katalizatora?

natipkano na jednom

SEB

BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

Puntigamer

Kod mene se ne osjeti nikakav miris plina na auspuhu dok je na plinu.

natipkano na jednom

bubinho

Citat: skrooz  u 09 Veljača 2017, 15:54:16
Koliko imas km? Ja sam mjenjao kvacilo kad je isao drugi rabljeni mjenjac, ali cilindar nije diran. Koliko je opruga bila hrdava? Nadam se da je eibach malo bolji od tvornickih opruga

evo nedavno napunio 100000km, s time da je imao 46000km od prvog vlasnika.. kvacilo nije jos mjenjano.. e ne znam kakva je bila opruga, uglavnom nije imalo nikakvih simptoma, primjeceno je prilikom redovnog servisa.. s time da su se onda mjenjale obje opruge i lezajevi amortizera

Mike20

Nebi toliko se plin osjetio, al bi se malo više benzin dok radi na njega

punto1976

Morao bi kroz njega stavit ravnu cijev da ne stvara rezonantni zvuk jer je sad prazan (bez saća). Ja sam prije stavio običnu cijev sa flanÄ'ama napravljenim na Astri Gsi i na tehničkom sam ubacio kat.

topolino

Napunis cat staklenom vunom i punu cjev kroz njega. Razlog vune jest da impuls plina koji struji kroz cjev, cjev prenosi u prazan lonac katalizatora i rezonira. Nekada to zna bit vrlo jaka rezonacija , cak jaca od supljeg katalizatora.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Puntigamer

Kako se 80% moje kometraze odnosi na otvorenu cestu neki prosjek omretaja motora mi je cca oko 2500~2800 okr/min.
I prije koji dan okretaje motora sam drzao izmedju 4000 i 6000 okr/min nekih 30 km, uglavnom 4 i 5 brzina.
Nakon toga mi se cini da se motor raspuhao i veselije radi.
Jel se vremenom nakupilo garezi na katalizatoru pa ga visa temereratura i visi tlak ispusnih plinova procistio ili se i malo benziska mapa korigirala?

natipkano na jednom

topolino

Oboje + trece (gares u motoru je izgorila isto). Ljudi su zaboravili da motor treba voziti u okretajima da "normalno" funkcionira, isto vrijedi i za dizel. Vise ces benefita dobiti ako ides na more da motor drzis u okretajima veci dio puta nego sto ces izgubiti vecom potrosnjom goriva.

AntonioK

Razlika u potrošnji T-jeta je minimalna kad ga voziš penzički ili kad ga pritisneš.

topolino

Sto samo vise govori koliko je motor neefikasan na malim okretajima i koliko katalizator radi prekovremeno da emisije budu ok.

skrooz

Trazim za original radio onaj lim koji ga drzi unutar konzole, ako netko ima viska ili zna gdje bi mogao naci neka javi

Mike20

Citat: AntonioK  u 05 Ožujak 2017, 17:54:43
Razlika u potrošnji T-jeta je minimalna kad ga voziš penzički ili kad ga pritisneš.

Da, čak zna biti i koji deci manja u višim okretajima, ne previsokim.
Jer t-jet stvarno super poteže od 2000rpm tak da nemaš potrebe za okretajima

Puntigamer

Danas promjenjene svjecice na koje sam trebao promjeniti na prije cca 20k km. Ako koga zanima kako izgledaju.

natipkano na jednom