Bravo 1.6 multijet trese na leru

Autor bos, 24 Siječanj 2017, 07:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bos

MES ne registrira nikakvu greÅ¡ku. Jedino Å¡to sam do sada očitavanjem dobio je da  lambda sonda ne očitava koliko ima zraka u ispuhu, tj blokira se na 0.061% i napon na grijačima je nula ili se pomakne na 0.2 volta Å¡to ne valja. Dakle to je mjereno s ugrijanim motorom i na leru, ali i kad držim gas na 2000 o/min  ponovno nema promjene. I onda spojim se drugi dan i gle čuda očitava koncentraciju kisika ali je taj postotak stalno dosta visok tj iznad 14% a napon se vrti i dalje stalno ispod 1 volt. Po onome Å¡to sam proučio o tim sondama to ne valja ali podaci su tako Å¡turi  i nedovoljni da je teÅ¡ko iÅ¡ta reć sa 100% sigurnošću.   A kako nema greÅ¡aka nikom mehaničaru se neda pozabavit s time. Nego me gledaju u čudu kao po to je dizel Å¡to bi ja htio.

gokiSP

Onda je ocito lambda u banani. Sto bi objasnilo i to dizanje okretaja jer komp pokusava korigirati losu smjesu. Ako si vec sve isprobao, a i dalje te zivcira, nema ti druge nego probati sa drugom lambdom.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk


Tooutman

Zanimljivo Å¡to ako ne valja Lambda sonda da ne javi nikakav error. Kolegi krepala lambda sonda i zasvjetlila mu se check engine lampica na tabli. Bilo to na Accordici.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

core3i

Meni je zanimljivo kako se ne ide u smjeru nečeg što je napravilo recimo drastičnu promjenu u odnosu na druge stvari - a to je ovdje zamjena senzora temperature.
Zašto se stari morao promijeniti i kako je motor mirno radio nakon promjene istog i zašto se opet sve vratilo po starom nakon drugog paljenja - to je pravo pitanje.
ECU ili instalacija/konektor?

bos

Ništa od navedenog, provjerena instalacija senzora skroz do centrale motora i ispitan u radu. Zagrijavanjem napon pada. tj. po svemu radi dobro. Iako nisam isključio mogućnost da je i taj novi možda s greškom.

gokiSP

Taj novi ako je zamjenski, moguce je da nije potpuno ispravan. Cesto imaju odstupanja od originala

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk


Multijet

Koliko km ima auto?
Napisao si ranije da se čuje tuckanje, moguće je da je dizna propišala.
0989739290

bos

#52
162 000, zadnjih 20000 sam ja napravio s njim. Rekao majstor da su dizne dobre, ni jedna nema veliko odstupanje. Ja kada sam gledao korekcije na MES, jedna je oko 0,9 a druga 0,7, s time da je jedna u plusu a druga u minusu, ostale dvije su ispod 0,3.

Od kada sam ga uzeo kada zahladi se to čuje, po ljeti se motor preporodi i to tuckanje se umiri i skoro nestane,ali  ne i vibracije skupa s time.

Multijet

Ok, Mes veli da su dobre,do 1 u plusu ili minusu je ok,a ako one ne brtve dobro- istrošeni dosjedi, može li to Mes znati? Skini povrat sa dizni pa vidi ima li razlike.
Probaj snimiti zvuk, možda netko prepozna šta bi moglo biti.
0989739290

bos

To sam već mislio probat napravit, dakle provjerit povrat na diznama. Možda uspijem ovaj vikend to probat.

bos

Evo malo se pozabavio i napravio leak test ili ti ga test povrata.
Po meni izgleda da su prva i četvrta dizna za reparaciju.  Ispod su slike pa neka netko tko se malo bolje razumije kaže Å¡to misli.  Količine koje se vide natekle su u posudice u cirka 1m30-45s.











bos


Miha.

Pa sigurno nije u redu. Vjerojatno treba raditi reparaciju..

topolino

Vjerojatno oni koji imaju manji povrat su za reparaciju.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Miha.

Možda da prvo probaš s aditivima par tankova. Npr. super diesel additive liqui moly..