Bravo 1.6 multijet trese na leru

Autor bos, 24 Siječanj 2017, 07:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bos

Da li se natezač staznog remena mora trest ili bi trebao biti nepomičan?
Da li možda netko imam kakav video kako ispravan radi?

punto1976

Malo mora radit, ali zbog toga i da se jako trese ne može ti motor tak trest kako ti objašnjavaš. Samo bi čuo drugačiji zvuk prvenstveno.

bos

A i mislim si da je tako.  Sve me strah da je neki injektor malo u banani pa zato zeza. Ali evo od kada ga imam stalno je isto, malo se sve popravilo zamjenom nosača ali nije to kako treba. Koji bi bio simptom da recimo motor nije dobro u fazi?  Ja nisam radio veliki servis a prijaÅ¡nji vlasnik je to odradio u servisu u Udinama, pa možda im se Å¡to malo omaklo.

SEB

Citat: bos  u 26 Siječanj 2017, 18:27:23
A i mislim si da je tako.  Sve me strah da je neki injektor malo u banani pa zato zeza. Ali evo od kada ga imam stalno je isto, malo se sve popravilo zamjenom nosača ali nije to kako treba. Koji bi bio simptom da recimo motor nije dobro u fazi?  Ja nisam radio veliki servis a prijaÅ¡nji vlasnik je to odradio u servisu u Udinama, pa možda im se Å¡to malo omaklo.
slabije vuče, ima drukčiji malo zvuk motor...možda pi i uplaio lampicu za grešku jer senzor faze i radlice nisu tada sinhronizirani
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

bos

Pa sada kako mi je ovo prvi dizel nisam baš od nekog iskustva vezano za zvuk ali od prvog dana imam dojam da je motor nekako bučan iako je dizel i na leru kao da slabo diže okretaje. A s obzirom da sam prije imao benzinca s 77ks ovaj i ako ne vuče kako treba teško da bi ja to mogao skužit jer svakako ide bolje od benzinca. A nažalost nema ni jedan kod mene pa da usporedim.

draĹžen

Meni stilo ima potpuno drukčiji zvuk ispod -1,2 pa na niže. Radi grublje makar dostigne radnu temperaturu. To mi nije jasno. Vozim po ac na minus 11. Auto grubo radi i trese. Ulazim u zd i dolazim na plus 8 ne trese i mekano radi. Makar je imao radnu temp na ac pri 140. Možda je to do hladnog zraka ili nosača koji su zamjenski pa se skrutnu na minusu.

punto1976

Ti novi 1.6 rade puno tiše od 1.9. Imam dva nova u firmi u combu od 105 KS.

Mike20

Velik dio vibracija je od nosača motora, jedino original bude smanjio, zamjenski često ne
Pa kreni redom, provjeri fazu, provjeri dizne, kako i koliko ubrizgavaju, tlak goriva.
Dobro provjeri da nije auto bio imalo razbijen pa da neki konektor ili nešto nije na mjestu.

bos

Nosači su svi original stavljeni novi, jer od kada imam auto pokušavam se riješiti tih vibracija. Sjetio sam se da kada sam prvi put došao po auto nisu ga mogli upalit te koliko se sjećam upalili su ga na guranje, sad si mislim da nije onda remen malo preskočio. Jer od prvog dana auto trese, ja sam na početku bio siguran da je do nosača ali nakon zamjene svih i bez neke značajne promjene pomalo me to frustrira.
Sutra auto ide kod majstora na sve te provjere koje ja nemogu sam vidjet.
Nadam se da će nešto nać.

AntonioK

Možda sustav za recirkulaciju ispuÅ¡nih plinova.  :82:

punto1976

MoraÅ¡ ići na tester s njim i to u neki servis koji ima original jer ne možeÅ¡ sa svakom ući u parametre koji te zanimaju. Znači dijagnostika ti odmah i vidi jel ti u fazi, makar bi ti se to već pokazalo kako ti je SEB napisao, ipak je  to noviji auto i komp

bos

Pokupio auto danas od mehaničara. Kaže sve je u redu ali se slaže da ne radi mirno kako bi trebao. Najvjerojatnije neki senzor ne radi kako treba ali ga centrala motora korigira a kako senzor radi iako krivo nema greške. Dakle ostane mi čekat da krepa do kraja. Ali moje odluka je pomalo probati sam ispitati senzor po senzor pa možda ubodem neku napravilnost.

Ako netko ima kakvu ideju pucajte.  Ja se ne mogu pomirit da jedna alfa sa 300k km radi mirnije od mog Bravca, a jadna ni nezna Å¡to je održavanje dok neÅ¡to ne otpadne s nje.

Tooutman

Onda kako punto veli, na dijagnostiku u fiat servis. Pa valjda negdje taj ECU mora to pokazat.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

bos

Ma morao bi, ali jedini način je po meni usporedni prikaz MAF, MAP i lambda sonde da se vidi razlika u omjeru goriva i zraka, po tome bi se moglo nać koji kompenzira za kojeg, jedino što sam ja malo kratak za očitat te parametre ako ih uspijem sam očitat preko dijagnostike.

Miha.

Probaj očistit MAP, MAF i blokirat EGR.. :neznam: