Novi Bravo - iskustva korisnika

Autor tomislav10, 24 Rujan 2008, 09:42:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

alfagogs

pozdrav !!!
Ovo su moja iskustva nakon prevaljenih 41.000km i godinu dana vožnje.Kupio sam auto sa 5.800km uvoz Danska,prvo što sam primjetio je bilo škljocanje papučice kuplunga(poslije sam u garantnom roku zamijenio 2x cilindar na pap.kupl. i to prvi puta već nakon 3000km a drugi puta nakon 7000km od montiranja sada se čuje samo nekakvo pištanje kao da negdje vuče zrak),nekakvo struganje prilikom promjena brzine iz prve u drugu i otpor kod prebacivanja iz treće u četvrtu,zadnja desna vrata imaju lufta(ne ulazi voda u auto),prilikom pranja zadnje lampe se zamagle(prve srečom još ne),središnja konzola ima lufta i škripi,kada se vozim sa upaljenom klimom dosta se čuje motor ili kompr.od klime (kao da sliječe avion) i imam dojam da se gubi dosta snage jer kad skrečem u ulicu u drugoj brzini počne trokirati(bez klime je sve OK) to mi je nekako čudno jer ipak je to turbo motor sa 120ks(nije baš malo).Sa svim drugim sam super zadovoljan,vuče ko blesav preticanje je pravi gušt,kočnice odlične,ulet u zavoje još bolji ako se i pretjera tu je ESP sve u svemu ocjena (1-5) ČETIRI. Što bi reko moj frend "Za te novce i za naše prilike nemožeš kupiti bolji auto".Toliko za sada zanima me dali je netko imao slična iskustva i ako je kako ih je riješio?

marloz

Citat: pirec  u 12 Listopad 2008, 13:19:26
Što se tiče potrošnje konstantno mi je na 9,0 s tim da ga uopče ne štedim i bez obzira na režim vožnje bila autocesta 200kmh ili gradska vožnja.

i meni isto ... konkretno 9L/100 km bilo da je 170 na autoputu sa upaljenom klimom ili gradska vožnja bez klime ...
al moj je tek na 2tk tako da ... nadam se da će padat ... a ako i ne padne mislim da je ok

vrtek

bok!
imam bravo oko 2 mjeseca i sakupilo se oko 3000 km do sad. Nemam nekih velikih zamjerki na auto. Potrošnja je u gradu oko 7 L, na auto cesti čak i manja oko 6.5 L, ali još je "friški" pa ga ne gazim do kraja. Upravljač je možda malo premekan za moj ukus, ali precizan. Mjenjač je za razliku od upravljača tvrd i neprecizan, ponekad zna lagano zapinjati pri mjenjanju 4-->3, ali vjerujem da je to zbog malog broja km-a. Interijer i eksterijer su mi bomba, jedino talijani znaju tak složiti auto, da je oku ugodno, ujedno mi je jedino bravo imao smisla kad sam kupovao auto. Motor je 1.9 MJET 120 ks, malo za sad ne osjetim tu snagu, ali još ga šparam (jedva se suzdržavam). Ovjes je mekši nego na Octaviji koju sam do sada vozio, ali dobro drži zavoje.
Sve u svemu ovo je dosta bolji auto od mojeg ranijeg, ali ima svoje muÅ¡ice, nadam se da će potrajati bez nekih većih kvarova.  :ok:

gala

pozz. evo da se i ja uključim... imam t-jet 150 emotion ( Å¡ta znači da je uvoz) 2 god. i mogu reći da sam zadovoljan. prosječna potroÅ¡nja ( uglavnom grad ) 9-9.5 l mi se i ne čini toliko puno s obzirom da sam prije vozio starog brava koji je troÅ¡io oko 12 l. neki moj zaključak je da su kvalitetniji auti za vanjsko tržiÅ¡te nego za naÅ¡e, jer jednostavno naÅ¡e tržiÅ¡te nije toliko važno proizvoÄ'ačima.. Å¡ta vi mislite o tome?

get


Marea Mtuning

takodjer se slazem da su za druga trzista fiati kvalitetniji nego za nase trziste
ne mozda za sva ali za neka definitivno jesu

get

To je vjerojatno klinički dokazano?

Ja sam uvjeren da je Bravo identičan kao za talijansko, njemačko i sl. tržišta . . .

a to se najbolje očituje po istim ili sličnim problemima ovdje i u britaniji :)

sve ostalo su teorije zavjere :D


gala

ne tvrdim da je tako, ali dobio sam takav dojam... imao sam starog brava koji je bio za njemačko tržište i nisam imao nikakvih problema, a bio je star 12 god. a šta se tiče unutrašnjosti, naočigled bolja i kvalitetnija, plastika, a tako i drugi materijali.

raul

Grijesis...jedina je razlika je u nivo opreme.Ne postoje auti za razlicita trzista vec samo razlika u opremi.Proizvodjacu se ne isplati imati dvije trake na kojoj ce raditi aute za istocno i zapadno trziste.Ionako ima je dosta sto moraju raditi volan na lijevoj i desnoj strani :formula:

get


Ne znam kako je prije bilo, ali za novi Bravo sam poprilično siguran da su identični.

Proizvodi se u istoj tvornici. A ne kao kod nekih, gdje se isti auto radi u više različitih tvornica.

Sa time koliko je meni poznato, ova tvornica je jedna i od najboljih od talijanskih.

Uglavnom svi širom svijeta imaju iste prigovore/probleme pa se iz toga da zaklučiti da su automobili identični.

Ali ako tebi pomaže da se bolje osjećaš misleć kako je iz uvoza bolji, ja nemam ništa protiv :)

Ja sam zadovoljan i sa svojim primjerkom koji radi besprijekorno :)


tomislav10

Ako se i rade u istoj tvornici ne rade se u istoj smjeni. Osim toga bitno je kolika je tolerancija na ugraÄ'ene dijelove. Oni s većim tolerancijama, a to se provjerava uzorkovanjem, ugraÄ'uju se u aute za istočna tržiÅ¡ta.. ovo nije slučaj samo za talijanska već za sva vozila ...

gala

Citat: tomislav10  u 29 Studeni 2010, 15:23:20
Ako se i rade u istoj tvornici ne rade se u istoj smjeni. Osim toga bitno je kolika je tolerancija na ugraÄ'ene dijelove. Oni s većim tolerancijama, a to se provjerava uzorkovanjem, ugraÄ'uju se u aute za istočna tržiÅ¡ta.. ovo nije slučaj samo za talijanska već za sva vozila ...

:ok:

get


Al ja ti kažem da su mjerila ista :)

Isti problemi vamo i u EU.

Kako to objasniti??

Zato mani te se tih zaključaka.

Jedina je stvar specifičnost nekog tržišta (skandinavija, Austrija) gdje auto mora zadovoljavati dodatne uvjete.

Sve ostalo je apsolutno identično.

raul

Citat: get  u 30 Studeni 2010, 09:53:09

Jedina je stvar specifičnost nekog tržišta (skandinavija, Austrija) gdje auto mora zadovoljavati dodatne uvjete.

Sve ostalo je apsolutno identično.
Osim razlika u paketima opreme, cijeni i volanu ( na kojoj je strani )

ilija.r

i meni malo Å¡kljocka sic od vozaca i zadnji znak se odlijepio(zalijepio silikonom),a i prednji mislim da ce ( izblijedio je ).ostalo je sve savrseno za ove 3 godine. ;D
only FIAT