LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

the-rider

Citat: kiky776  u 07 Srpanj 2015, 19:09:50
Ja se sada dvoumim izmeÄ'u osram nb i xenona  :neznam:

lece mu ubaci, bar se sad nadu za male pare
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

ccm

Citat: kiky776  u 07 Srpanj 2015, 19:09:50
Ja se sada dvoumim izmeÄ'u osram nb i xenona  :neznam:

Osram NB ovaj zadnji, unlimited, je super, imo ja na Mazdi. Svjetli bolje od obicnih zarulja. Ali trajnost, kao i na svakom do sad je losa. Par mjeseci (pogotovo na Fiatu) i bok.
Ja sam 500kn platio Hylux set xenona sa keramickim 4300k zaruljama, eto vec, godinu i pol svjetle u mom bivsem Bravu. A prije toga sam skurio 4 jeftina balasta.
Tak da, isplati se xenon, samo ima malo vise posla. H7R zarulje stvarno manje smetaju od obicnih H7 i kazem, to je najbolje kaj mozes izvuc od obicnih farova.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Stilo M

Citat: ccm  u 08 Srpanj 2015, 00:35:36
Ja sam 500kn platio Hylux set xenona sa keramickim 4300k zaruljama, eto vec, godinu i pol svjetle u mom bivsem Bravu. A prije toga sam skurio 4 jeftina balasta.
Tak da, isplati se xenon, samo ima malo vise posla. H7R zarulje stvarno manje smetaju od obicnih H7 i kazem, to je najbolje kaj mozes izvuc od obicnih farova.
E o tome i ja pricam :ok:
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

ccm

Citat: niko33  u 07 Srpanj 2015, 19:14:32
Ja cu cim se skupi neka kunica na osram nb(sigurnije mi to nego da me salju na tehnicki ili..)i da dam ispolirat farove jer vidim da su moji malo mutniji a kolko sam videl i okolo,vecina stilaca ima katasrofa farove s vanjske strane.

Farove bi ja obvezno poliral, bez obzira jel ide nutra xenon il obicna zarulja.
Ja sam doma sam radio i ispalo je odlicno, a vidim da ni ovak nije skupo, cca 150kn za oba.
*** je kako zastitit poslije far, jer ga navodno sunce dost brzo "spali" pa se opet zamuti. Neki lakiraju bezbojnim lakom, ali to nije dobro jer pozuit i ispuca. Ja sam kupio bezbojnu foliju, ali sam prodo auto prije nego sam stigo zalijepit.
Ali, ogromna je razlika bila nakon poliranja, ogromna!
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

kemba

ja vec 3 ili 4 god imam xenon dugo kratko i maglenka 4300k i super sam zadovoljan nema zamjene zarulja
Ja sam taj iz Ã,,ÂŒaÃ,,Â'avice

Silvio

Citat: aquarius017  u 06 Srpanj 2015, 10:05:08
Žarulje H1 (kratko svjetlo) mi pregaraju u ritmu 2-3 mjeseca po jedna. Barem da ih je lako za promijeniti...
Sad sam stavio Philips Vision H1 pa ćemo vidjet koliko će one trajati.
Koje žarulje kratkog svjetla najduže traju? Da koÅ¡taju i 200kn/kom nije neka stavka, jer me stvarno živcira česta izmjena žarulja. Ispred suvozača joÅ¡ i mogu sam promijeniti, ali ovu drugu ispred akumulatora...  :kmeee
Meni isto pregaraju ko lude pa sam skužio do čega je. Meni svaki put pregori kad ih palim/gasim. Sad su mi uvjek upaljena i ne pregaraju. :)

alister

Da li je tko probao one stabilizatore napona za svjetla, tipa iz molydona ili nešto tako s ebay-a? ili iz kućne izrade ?

Antonijo

Prije tehničkog pregleda skineÅ¡ xenon svjetla i staviÅ¡ klasične žarulje (15-20 minuta posla) a poslije tehničkog pregleda ih vratiÅ¡ nazad i tad si siguran da te neće zezati  :laughting: Ili probaÅ¡ dresiranim kunama rijeÅ¡iti problem  :bravo
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Nokica

Philips premium.Rade dugo; ostale mi riknu nakon mjesec-dva.

aquarius017

Hvala svima na savjetima!

Nakon malo mozganja, odlučio sam da ću izbjeći igranje sa xenonima i staviti Philips White Vision:

Boja svjetla je 4300K, daju 60% duži svjetlosni snop u odnosu na obične žarulje, a trajnost im je navodno 450h. U paketu s njima dolaze i 2 komada W5W žaruljica. Cijena im je nekih 200 kn.

Kad stavim, javit ću kakav je dojam!

Stilo M

Ajde da vidimo
Samo izbjegavaj paljenje auta sa upaljenim svjetlima :ok:
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

aquarius017

Dr.Grande

Citat: aquarius017  u 07 Rujan 2015, 13:06:40
Hvala svima na savjetima!

Nakon malo mozganja, odlučio sam da ću izbjeći igranje sa xenonima i staviti Philips White Vision:

!
Gdje ih ima za uzet?

aquarius017

aquarius017

Evo dva linka kako saznati koje žarulje trebate za svoj auto, nadam se da će biti od koristi:

PHILIPS
http://www.philips.co.uk/c-m-li/car-lights/product-selector

OSRAM
http://am-application.osram.info/en