LED žarulje, ksenonske žarulje i halogene žarulje

Autor kerber, 15 Veljača 2007, 19:31:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mike20

Dok imaÅ¡ čisti cut off na zidu pred sobom, to je to. UsporeÄ'ivao sam snop sa Audijevim A4 3.0 tdi quatroo 2013. G koji svaki dan vozim, auto od skoro 500 000kn, i ja razlike ne vidim , a stvarno sam tražio

Xenon žarulja isto ima izvor svjetla na par mm ko i halogena, i dok je ona u fokusu sjenila, svijetli ko i obična. Ima nekih kineskih koje ne sjedaju dobro i točno se vidi kak nema cut offa, nego žuta fleka. Stvarno sam puno Experimentirao ss xenonom, i ovim novim 25w cree led tak da ne pričam bezveze

dinko1981

Upravo tako, ako je nesta tvornicki ne znaci automatski da je idealno. Eto ta insignija sigurno vise smeta nego moj trenutni renault, zato bi se trebao radit neki mali atest kao za gume da to sve bude u nekim prihvatljivim okvirima, da se npr ogranici jacina svjetla u luxima, boja i da se kontrolira snop i da sami xenon set ima neki certifikat.

Sonic

neki dan gledam i skinuli "dedu" jer je imao xenone na autu. Kad sam se vraćao nazad kroz 15min deda zovnuo sina ili koga vec i skidaju zarulje ispred murjaka dok ovi zaustavljaju dalje aute.
Prije nekih mj dana ista stvar  na krizanju heinzlove vukovarske. Lik poslje doÅ¡ao na Ininu benzinsku na križanju i kupuje obične žarulje.
Dobar xenon se da naci za 300kn no kada vidim moguće komplikacije koje će sve rigoroznije biti ne hvala !
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

Mike20

Kakav auto je vozio, ti su vidio sam taj trenutak ili je možda deda joÅ¡ neÅ¡to ranije napravio  Å¡to nisi vidio?
Leća i xenon normalne boje nema šanse da se služi samo po boji

dinko1981

Da to je danas sve na vlastiti rizik jer se u praksi nemoze legalizirat. Ja imam auto koji ima tvornicke lece i po nicemu ne iskace kao neka bijesna i tunirana pila i boja svjetla u faru je kao neka bolja halogena i to za sada prolazi u praksi, prije tehnickog ipak zamjenim jer nije problem a neda mi se tamo strepit da moram ponavljat i cekat u redu.

get

Mike20, ne slažem se sa tobom, iako te razumijem na što poentiraš.

Za xenon moraš imati automatski nivelaciju i perače farova. Kaže zakon.

Ti si ziher jako pažljiv vozač, pa kada natovariš auto spuštaš snop, jel tak?

I ne samo to, upravo zbog jačine svjetla, automatska nivelacija je iznimno potrebna, ovo kaj ti govoriš je vozilo u stacionaru.

Jesi vozio ikad auto sa orig svjetlima po mraku? Jesi li ih barem ikada gledao u svom retrovizoru?

Onda ćeš vidjeti da ona stalno rade nivelacijsku korekciju (prilikom ubrzanja, kočenja itd.)

Prljavi farovi takoÄ'er razjebavaju snop i oemtaju druge vozače.

Mislim, o čemu mi pričamo, original ksenon koÅ¡ta 1000â,¬, jedna žarulja 1000KN.

A vi pričate o naknadnoj ugradnji od par stotina kuna i pričate .

Pogledajte si na eLearnu kako je to sve povezano.

Samo nek kažnjavaju. A ovi kaj na tehničkom skidaju pa kasnije stave, trebalo bi zato dodatno povećati kaznu kada te murija zaustavi.

dinko1981

Get mozda da nas koji skidamo prije tehnickog upucaju na licu mjesta pa ce pravda bit zadovoljena. Da se razumijemo ja sam za legalizaciju i to se moze rijesit samo ako ima volje, primjer su neki modeli auta bez peraca a imaju tvornicke xenone, samo se ogranici jacina samog svjetla u luxima i nema potrebe za tim dodacima a opet bolje od halogena i nema straha od policije i nekih drugih koji bi nas nabijali na kolac. Tko ce kaznit inzinjere ranije spomenute insignije koja usprkos svemu zasljepljuje.

get

A da li ti bez perača imaju automatsku nivelaciju?

Da, slažem se, meni se isto ne plaća pdv 25%, i kaj ćemo sad?

Da, volio bih da se marihuana legalizira, a ne ovako da *** narod.

Ali dok je ovako, zakon se ima poštivati.

get

Sam za razliku od političara, ovo su slagali inžinjeri.

Evo ti ukratko kako to funkcionira

Zašto poznate ženske mogu bubati samo oni sa brdo love? ne kužim.

dinko1981

E sad bi mogli zaglibt daleko u off glede zakona, logike i postovanja istih u detalje. Ja znam da krsim zakon i smatram da je vise koristi nego stete od toga a institucije neja rade svoj posao kako bi rekli nasi vrli politicari koji btw rade sve po zakonu.

get

Drugi put razriješi kesu.

Kao što rekoh, ti nećeš kresati Jennifer Lawrence.

Samo za razliku od naših političara, to sam isto rekao samo ne dopire do tebe, ovo su radili inžinjeri.

Kupi ksenon brate.

Mike20

Kao što sam spomenuo kakav auto vozim sa origigi bixenonom, ta auto nivelacija ne radi kak sam ja mislio, kak auto skače, cut off bi trebao biti na jednoj ravnini, ali nije, kače s autom, tj. ne reagira tak brzo

get

Mike20

A gle, ,kad doplaćuješ u autokući 2din multimediju za 10tak 000kn, dal je bolja od Alpinea, Pioneera za 5000kn?
Nije.
Mi kupujemo najjeftinije s....nje od aftermarket xenona, postoje setovi od kojih 1000-15000kn koji ne zaostaju za oem po svom učinku

get

Da radiš u ijednoj industriji, možda bi znao zašto nešto je, a zašto nešto nije.

Puno je tu zakonskih obveza i standarda koji se moraju ispuniti. Ne mislim na multimediju, iako bi se i tu dalo raspravljati.

Ja sam vam pokazao Å¡to sve za sobom donosi ksenon.

Postoji i kako i zašto.

Ne zna svatko sagraditi most jel tako?