Novi Bravo 1.9 - Problemi sa kočnicama

Autor Tomislav, 08 Travanj 2009, 16:27:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Memphis

Citat: niko33  u 21 Travanj 2020, 20:43:52
Idi u kujc! :) Sjebali me svabi za brembo pa sam uzel Textar komplet-svi ih hvale da koce ko blesave,ne škripe,samo prase dosta jer su “meke” pločice....
Bacil me u depru sa ovim odvajanjem......

Sent from my iPhone using Tapatalk
A ti isto svakom vjeruješ. Pa on bi skurio i ATE ... nisu to pločice za trke vozit.

Miha.

Gle imal sam tvornički bosch i nikakve probleme nisam imal na istoj toj turi.

Memphis

Gle, tvoj kola tvoja stvar. Ak si imal to ne znači da i njih nisi spalio pogotvo kod takvih jeftilena kojima za to manje treba od nekih kvalitetnijih pločica. Uglavnom puno pljuvačke po high brandovima (textar) bez razloga.

the-rider

meni na bravu, isto textar, sve 4 prednje se odljepile, je da su isto dimile par puta, ali opet
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mike20

Prekureni ATE se ne odljepi, nego ispuca po povrÅ¡ini i stvrdne se. Testirano  :haha7:
Bosch ne valja, to je BoÅ¡,  :haha7:

Mairon

Na više mjesta sam pročitao da Textar nije kao što je bio. A Ate nema svoje pločice, tj. ne proizvodi frikcijski materijal nego je obično to Galfer što i piše negdje na pločici. Trw bi mogao biti vrlo dobar izbor u srednje cjenovnoj kategoriji.

Mike20

TRW ne valja, 3 predzadnja seta od njih uzeo, i svi cvile, pločice nove tvrde, slabo se troše, ne praše, ali se disk troši

Mairon

Imam na GP 1.9 mjet Ferodo naprijed, cvile da to nije normalno. Prvih par kočenja ok i onda sve jače i jače. Za trw sam čuo da troše disk, ne znam za cvilež. A što onda realno uzeti ?

Boxer

Sve neki Å¡umaheri pa ne valja ni jedan proizvoÄ'ač. Napravit si ih sami doma, bit će dobre 100% :ok1:
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Memphis

Osim kaj su Šumaheri pol toga ti je loša montaža.

Istina je da je ATE (osim ceramic) većinom Galfer jer su ih kupili pa rade za njh. Al nije to samo kod ATEa već i Bremba a uz Textar galfer je prva ugradnja za gro vozila.
Što se tiče Šumahera svake pločice možeš spalit al to je već svar umjeća vožnje ... kombinirano kočenje motorom je danas većini nepoznanica pa onda imaš takve osude.

Sad sam čuo na radiju da ciak ima webshop pa eto još materijala za birat u ove dane.

Tooutman

Citat: Mike20  u 22 Travanj 2020, 09:20:41
TRW ne valja, 3 predzadnja seta od njih uzeo, i svi cvile, pločice nove tvrde, slabo se troše, ne praše, ali se disk troši
ViÅ¡ moje iskustvo je drugaćije. Stavio proÅ¡le gorine novi disk i ploćice istog proizvoÄ'aća. Evo sad na 15 tkm s njima i ni zvuka.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Mairon

Očito se sve svodi do onog koji ugraÄ'uje i da li je pedantan ili ne. Ako nije, moguće da bude cvileži i pizdarija.

Boxer

Nikad nisam mjenjao diskove ili pločice a da nisam rastavio kliješta, podmazao klizače bakrenom masti, sve fino očistio i tek onda vratio na auto. K tome kod svake zamjene pločica otvorim anlihter i pustim malo kočionog ulja van i dolijem friško u posudu jer ulje koje je dugo u kliještima se pregrijava a i vlagu vuče na sebe. Vjerojatno zbog toga nikad u 20+ godina staža nisam imao problema s kočnicama niti s kliještima :ok1:
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Mairon

Pa naravno, ali mnogi servisi ne rade na taj način i od tuda velika većina problema. Prije 10 tak godina, u jednom servisu makar sam stajao blizu auta mehaničar uzima špricu i vadi par deci van i samo stavi ulje novo unutra bez puštanja, odzračivanja. Tada nisam znao ništa, pa mi je prodao foru. Što rade servisi kod nas , a kad ljudi ne gledaju tek...

Mike20

Ja znam kad cvili pločica po disku, a kad dosjed pločice.
Isto uvijek rastavim klizače, skroz očistim čeljusti, nosače.
Al jedino s TRW imam takva iskustva, i to zaredom.