Bravo/a & Marea 1.6 16v - iskustva (i pitanja) korisnika

Autor Zoki7466, 16 Listopad 2009, 12:40:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

stomp

Citat: franjo-fritz  u 26 Veljača 2011, 21:48:14
a zašto bi uopče mjenjao getribu

ma šteka mi 3 brzina več godinama,dok malo brže hoću promjenit onda zarošta ali ako jako polako stavljam u brzinu onda je ok.
neznam dal je bolje zamjenit samo taj sinkron ili da naÄ'em neku rabljenu getribu pa sve zajedno promjenit?

franjo-fritz

a sad možda je bolje promjeniti taj sinhron a druga polovna get, je mačak u vreči
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

stomp

Citat: franjo-fritz  u 27 Veljača 2011, 11:04:01
a sad možda je bolje promjeniti taj sinhron a druga polovna get, je mačak u vreči

tak si nekak i ja mislim je ako zanemarim to kaj šteka 3,inače je sve ok.
a kolko uopće doÄ'e sinhron i kolko je posla s tim?

franjo-fritz

neznam koliko košta mogu se raspitati al ti je najpametnije otiči nekom malo boljem majstoru pa se raspitati i neka pogleda možda i nije sinhron može biti i koja štangica od mjenjača ima luft pa malo zapinje tj, ne ulazi kako treba ugl, neka pregleda
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

stomp

Citat: franjo-fritz  u 27 Veljača 2011, 11:57:28
neznam koliko košta mogu se raspitati al ti je najpametnije otiči nekom malo boljem majstoru pa se raspitati i neka pogleda možda i nije sinhron može biti i koja štangica od mjenjača ima luft pa malo zapinje tj, ne ulazi kako treba ugl, neka pregleda

ok,tnx

NikolaST

eeee, ovako, da vam priopćim što mi se dešava u zadnje vrijeme sa farom. Radi se o marei koja ima farove sa lećom. E pa jedan od njih zeza, tj. motorić od dotičnog.

Nikad ne znam di će mi bit snop svjetla biti kad ih upalim.

Ponekad bude "normalan" na nultoj, standardnoj poziciji a ponekad valjda na krajnjoj, uperen samo malo ispred mene.

Pregledao sam konektore, ok su, nema znaka korozije ni sličnog.

Do samog motora ne znam da li je a najviše sumlljam na onaj valjak na ins. tabli.

DogaÄ'a li se ikome isto ili mu se dogaÄ'alo? i Kako je rijeÅ¡io ako jest?

Pozzz, LP
assumption is the mother of all fuckups

franjo-fritz

nevjerujem da je onaj valjak na inst, tabli jer bi onda oba dva fara divljala a koliko sam skužio tebi samo jedan moje je mišljenje da ti je otišao motorič

NikolaST

to je ona opcija koja nisam želio da je. Najvjerovatnije ću ga morati mijenjati jer me izluÄ'uje.

Znači kad ih upalim, u onoj poziciji koje se pojavi, tako i ostane, ne mijenja se dok ne ugasim svjetla.

Znam po nekoliko puta, noću naravno, paliti i gasiti svjetla dok ne dobijem poziciju koju želim, pomalo frustrirajuće.

Ipak je to FIAT, zato ih i toliko volimo  :yahoo:

franjo-fritz

ako

Prije 3-4 mjeseca sam ispitivao na koji nacin regulise polozaj fara i nasao da je ulazna struja na dzeku promjenjiva, tj u zavisnosti od polozaja tockica 0-3 napon na jednoj od zica se mijenja otprilike od 4V do 9V (zaboravio sam, a to mozes provjeriti na ispravnom faru) ili ti je lakse da skines motoric sa drugog fara i vidis da li ce ti se ponavljati ista stvar. 

NikolaST

nije ipak bilo do motorića. ovaj vikend sam mjenjao ksenonku, idem je izvadit kad promjetim da se cijelo kućište sa sjenilom i lećom miče naprijed-nazad.

Rastavio sam far i našao problem, mjesto gdje se spaja onaj navoj sa kućistem sa lećom je puklo. A taj navoj služi za regulaciju snopa

Malo sam kemijao i sad je sve OK

NikolaST

evo mi se desilo nešzo novo pa ako tko zna, slobodno neka kaže. Dakle,
vozim se neki dan a na displeyu mi se pojavi na nekih 5 sekundi poruka error cl.
Å to bi to moglo biti?  :82:

NikolaST

Robertino

brava 312

Kako mi je otišo stabilizaror balansne štange koji je na kraju balansne štange a drugi dio je zašarafit u vilicu.
Kupim taj dio dodem doma kad u kutiji samo jedan dio, na sliki onaj gornji sto ima rupu koja se šarafa u balansnu štangu i dolje cjev s navojom, nema ni matice ni podloška ni gume koje idu u vilicu da nelupa.
Zoven trgovinu pitam jeli moža ispalo ili sl. trgovac otvori još dvije kutije i u svakoj je samo taj dio.
Na netu sam našo ovu sliku, prepisao s kutije ovo "nk 5112301" i na sliki je ovo http://shop.partsxxl.de/images/vendor/tecdoc/127/5112301.jpg.
A za kupiti dodatno nema ove gume Å¡to idu u vilicu a ni matice jer ne izmeÄ'u finoga i gruboga navija.
Pa me zanima jeli možda u pakiranju to zaboravljeno stavit ili baš tako mora da bude.
A taj dio košta 109 kn