Mk2 1.2 8v -plin

Autor kogasto, 09 Veljača 2012, 20:35:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

don_jaman

Citat: iwex  u 15 Veljača 2012, 15:06:28
Nije istina. Kad pališ auto drži stisnut onaj gumb gdje se uključuje/isključuje plin pa će ti se auto odmah upalit na plin.
Ali bolje je da se auto upali na benz ... malo zagrije pa prebaci na plin zato i jesu ti sistemi tako napravljeni.

Nisam to pokusavao, ali kao sto kazes bolje je da malo odradi na benzin da ne zapeku dizne i ostalo.

A sto se tice papira oko ugradnje, naravno da sve dobijes, kao i garanciju 3 godine. Ja svoj moram atestirati, ali to ce biti za par mjeseci :)

ceker

Citat: crev1986  u 15 Veljača 2012, 15:19:39
ako ima svu potrebnu dokumentaciju o plinu nevidim problem oko atesta osim ako ces morat carinu platit za to
ministarstvo rh daje ovlastenje ili ti licencu ugraÄ'ivacima koji smiju ugraÄ'ivat plin, koliko znam jos nisu dali nikom u bosni tu licencu da ugraÄ'uju plin.. problem je cak uvest auto sa atest plinom kod nas da taj plin i dalje bude atest.
neas turbo, e to ti nevalja mahune..!

crev1986

Pa ima ljudi koji imaju dozvolu za ugradnju plina u bosni ! Dobijes racun stambilj papire od plina i sve morao bi se raspitati u stanici gdje se atestira plin ! Al velim nevidim problem oko tog ako se ima sva potrebna dokumentacija

ceker

procitaj ponovo, imaju dozvolu bih ne rh-a

stilista

prijatelj na bravu ima sustav koji po njemu prebacuje plin kad prede cca 4 000 okretaja.....meni to zvuci kontradiktorno ali on govori da je tako....

a ja stalno mislio da je obrnuto  :82:

pio

serviser  plina ti kompjuterski može naÅ¡telat kako da ti prebacuje na plin,može ti stavit da prebaca kada je temperatura motora 30-35 stupnja ili na odreÄ'ene okretaje motora.
Meni poÅ¡telan kad  je temperatura motora 30 stupnja onda prebaci na plin i svaki put kad padnu okretaji motora ispod 950 okretaja prebaci se na benzim.
PIO

crev1986

Citat: ceker  u 18 Veljača 2012, 11:13:02
procitaj ponovo, imaju dozvolu bih ne rh-a
Ako je ta osoba obucena tj:ima dozvolu,majstorski ispit ili ko zna sta da je osposobljen od ovlastenog ........distributera  za plinsku instalaciju! Npr. moj majstor sto je meni ugradjivao plin u auto ima od Landi Renza potvrdu da je ovlasten za ugradnju plina u osobna vozila ta mu dozvola vrijedi di god otvori radionu bilo to u Bosni , Sloveniji ili u Eu uniji ! Tako mi je objasnio covjek i potvrda mu visi u radioni !   

zvrk

Citat: Shokre30  u 14 Veljača 2012, 23:24:43
Mene zanima kakva je situacija sa ventilima posto se prica da znaju nastradati kad se vozi na plin?
Znam da stavljaju onu bocicu s uljem koja to kao rijesava, ali cuo sam njih par (kolege s posla) kojima je malo ostavilo traga na ventilima (konkretno, Nissan i Toyota).
Rekli su im u servisu kako je zazor na ventilima prevelik pa zato zna doci do trokiranja, slabije zna vuci, ali samo u par minuta, kad se ugrije, sve ok radi.

Jel ima takvih iskustava sa Puntom netko mozda?
Iako to stoji za sva vozila ugraÄ'ena na plin, prvenstveno se ti problemi odnose na sva japanska vozila i Ford.
Talijani u pravilu nemaju problema s tim, iako se svejedno preporučuje da onaj tko može da si ugradi zauljivač i to u 4 točke elek. regulirano....a ne u 1 točku manualno...

Znači, svaki cilindar ima svoje doziranje zauljivača (flashlube ili sl.) koji precizno putem elektronike doziraju tekućinu...i time se najefektnije postiže "podmazivanje" ventila (pošto je plin čišći od benzina, pa se na ventilima ne talože produkti izgaranja koji na neki način štite ventila od oštećenja prilikom "udara" u sjedište ventila) te ne dolazi do mikrozavarivanja uslijed udaraca u sjedište ventila i time nekih većih ili manjih oštećenja.

ceker

Citat: crev1986  u 18 Veljača 2012, 21:43:14
Ako je ta osoba obucena tj:ima dozvolu,majstorski ispit ili ko zna sta da je osposobljen od ovlastenog ........distributera  za plinsku instalaciju! Npr. moj majstor sto je meni ugradjivao plin u auto ima od Landi Renza potvrdu da je ovlasten za ugradnju plina u osobna vozila ta mu dozvola vrijedi di god otvori radionu bilo to u Bosni , Sloveniji ili u Eu uniji ! Tako mi je objasnio covjek i potvrda mu visi u radioni !   

nema smisla, zovi cvh.

ako su slagali mene, lazem i ja tebe.

Shokre30

Citat: zvrk  u 19 Veljača 2012, 05:00:33
Iako to stoji za sva vozila ugraÄ'ena na plin, prvenstveno se ti problemi odnose na sva japanska vozila i Ford.
Talijani u pravilu nemaju problema s tim, iako se svejedno preporučuje da onaj tko može da si ugradi zauljivač i to u 4 točke elek. regulirano....a ne u 1 točku manualno...

Znači, svaki cilindar ima svoje doziranje zauljivača (flashlube ili sl.) koji precizno putem elektronike doziraju tekućinu...i time se najefektnije postiže "podmazivanje" ventila (pošto je plin čišći od benzina, pa se na ventilima ne talože produkti izgaranja koji na neki način štite ventila od oštećenja prilikom "udara" u sjedište ventila) te ne dolazi do mikrozavarivanja uslijed udaraca u sjedište ventila i time nekih većih ili manjih oštećenja.

E to, to je ono sto me zanimalo, hvala na odgovoru :ok:
Do sad od svih ovih koji su se zalili nisam cuo da je netko imao podmazivanje ventila u 4 tocke, kod svih sam vidio samo na jednom mjestu da je spojena cjevcica i rucni sistem.
Vidjet cu sad kad uzmem novi auto kako se krecu cijene ugradnje i ako se odlucim na ugradnju, onda cu definitivno traziti ovaj bolji sistem podmazivanja.
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

don_jaman

Evo napokon sam stigao da uslikam kako je kod mene sve složeno.

Sve preporuke su dobro došle :)

kogasto

evo prije tjedan dana ugraÄ'en plin u puntića, preÅ¡ao sam 400 tinjak km, i radi savrÅ¡eno, prezadovoljan!! :bravo:

iwex

Gdje si ga ugradio na kraju? Boyski?

kogasto

da, Boyski -7200 kn , ugl. Same pohvale za njega i ureÄ'aj koji je ugradio (za sada), iznenaÄ'ujuće brzo prebacuje na benzina na plin, razlika se apsolutno nikakva ne osjeti u vožnji, tak sa sve super!

cicili

daj mi reci koliko te je sve izaslo, meni je trazi kad sam ga zvao 7500.