Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

get

Nalazi se tamo ispod brisača, kad makneš brisače i plastiku, tamo je i usis.

Pogledaj na slici:

To je element K064

Inače, možeš odraditi self learning proceduru, i ako je to ok, onda bi trebalo biti sve ispravno.

Bitno je da ti radi recirkulacija :)

get

Citat: Puntigamer  u 23 Srpanj 2013, 10:54:57
Kad rucno iskljucim recilkuraciju onda se iskljuci fullauto funkcija. Nakon sto sam promjenio filter peludi cini mi se da je recilkulacija na AQS manje aktivna.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

Koliko ja kužim, filter peludi ti nema veze sa tim. jer senzor se nalazi vani, di mu i je mjesto :)

pogledaj slike koje sam stavio. Rekao bih da je najlakše testirati na otvorenoj cesti (recimo moći ću to provjeriti kada krenem na more) pa ću moći dati usporedu sa ovim kako je u gradu.

Puntigamer

Zgodno da si to objavio, nego ako mozes pojasniti to self learnig proceduru i jeli mozda potrebno cistiti taj senzor ako se to uopce moze?

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

get

Ovdje je objašnjenje, ali koliko vidim, to se ne odnosi na recirkulaciju, ali možeš znati jel ti ostali motorići vrte

Self-learning procedure
After the control unit or one of the actuators (excluding the recirculation one) has been replaced, it is necessary to proceed as follows.

CONTROL UNIT REPLACEMENT

Some of the CAN nodes, including the climate control system control unit, are programmed with default settings that the customer will find when they purchase the vehicle. If the control unit is being replaced, the Parts Dept. will send a "virgin" component: once fitted the data memorized in the Body Computer must be transferred to it.

- Connect the Examiner.

- Select "Active Diagnosis".

- Launch the "Autotest" procedure.

- Select the "Flap Actuator Learning" test.

ACTUATOR REPLACEMENT

The self-learning procedure must be carried out using the Examiner selecting the "Flap Actuator Learning" test (automatic procedure) or following the instructions given below (manual procedure).

1. Carry out the key on and within 40 seconds press the AUTO and MONO buttons simultaneously and keep them pressed.

2. After a few seconds a figure will appear in the left temperature display and decrease (from 05 to 00) (count down) indicating the remaining time before the start of the procedure (keep the AUTO and MONO BUTTONS PRESSED).

3. When the left temperature reaches the value (00), releasing the auto and mono buttons will initiate the procedure lasting about 40 seconds.

4. Entering into local fault diagnosis, at the end of the procedure, the right temperature may display the following values:

00

SELF-LEARNING taken place with OK outcome

01 and flashing

SELF-LEARNING taken place with NOK outcome

02

SELF-LEARNING in progress

03 and flashing

SELF-LEARNING not completed

The self-learning procedure does not take place if the AUTO and MONO buttons are released before the left temperature reaches zero.

The control unit makes the left temperature flash if the self-learning has not been carried out or if the result is not positive.

FORCED EXIT FROM THE PROCEDURE

When in progress, the self-learning procedure may be:

1. Aborted: when the user deactivates the key on signal.

In this case the system exits the procedure in a controlled manner without changing the state of the self-learning information memorized previously in the EEPROM and memorizes the data relating to the "self-learning not carried out" state.

2. Interrupted: when the +Battery starts to fail

If this takes place whilst the data is being stored in the EEPROM, the system does not manage to guarantee this information and the data relating to the "self-learning not carried out" state is memorized.

PROBLEMS DURING THE SELF-LEARNING PROCEDURE

If the procedure cannot be completed properly due to a problem with one or more of the actuators, the system exits the procedure without modifying the data memorized previously in the EEPROM and memorizes the information relating to the "self-learning not carried out" state.

Puntigamer

Primijetio sam da mi pri većoj brzini cca 120-130 iz ventilacije dopire zviždanje a isto tako kad mi grijanje radi u mono postavci, a ispuhivanje je iz armature(srednji položaj) primjetio sam da mi na boćnim otvorima (okruglim) puÅ¡e manje toplo i kad stavim jače puhanje nekad se čuje zvuk kao da se neka klapna zalupi, na vozačkoj strani, od strujanja zraka. Jednom prilikom sam pronaÅ¡a u pretincu vrata bijelu plastiku  na kraju izgleda kao da je neÅ¡to polomjeno, poslikat ću posli pa ubaciti u post, auto sam uzeo polovno  :D

E sad odradio sam self learnig i sve je proteklo Ok tj bilo je "00" i "00",  kad ručno preko dugmadi usmjerujem zrak sve funkcionira ali kad u vožnji prebacim na recilkulaciju a ventilator skroz smanjen osjetim puhanje na srediÅ¡njoj konzoli.
Zanimaju me vaÅ¡a iskustva i ako je moguće da mi objasnite uzrok ovih anomalija dok ne odem do servisa ili joÅ¡ bolje ako postoji neka DIY tehnika za moguće rijeÅ¡enje  :)

get

Ovo Å¡to ti je puklo je plastika za otvaranje/zatvaranje klapne recirkulacije zraka.

http://www.fiat-lancia-alfa.pl/aktywator-klimatyzacji-recyrkulacji-fiat-nuovo-bravo-stilo-nuovo-lancia-delta.html?soteshop=f59488c9f901bd033b8bd9f112611d5a

Samo kako je u pretincu od vrata završilo nemam pojma.

Prije bih rekao da si ga ostavio negdje u praoni, pa kada su usisavali su to stavili u vrata.

Na tvom mjestu ne bi dirao ako je ostalo zaglavljeno da ti dolazi vanjski zrak, jer to je postavka koja se češće koristi. Pa kada ti prestane raditi jedan od usmjerivača ili toplo hladno, onda bi to mijenjao.

Puntigamer

A di se ovaj sklop nalazi otprilike? Jel moguce da se zato cuje zvizdjanje pri vecoj brzini i
cuje zvuk zatvaranja klapne , kao da je pojacano strujanje zraka zatvara ?!

Sent from my HTC One

get

Crveno je zrak iz vana, plavo na vjetrobransko staklo, i crno na ploču, vozač, suvozač.

tu se vidi smještaj motorića recirkulacije.

Puntigamer

Izgleda da se taj motorić nalazi na vrhu, koliko sam skužio on upravlja klapnom koja se skoro pa vidi izvana kod AQS senzora

get

ako je, taj element 4 je vidljiv iz vana kada se maknu brisači i ona plastika. Ali koliko sam ja razumio, od tamo ne možeš do motorića, osim ručno pomaknuti poziciju recirkulacija ili vanjski zrak.

Vraćamo se u kremenko doba.

Uvijek mi je zlo od te klime na Bravo-u. :D

get

Citat: marloz  u 02 Srpanj 2013, 14:58:46
čisto sumnjam ... nisi ni prvi ni zadnji kojemu se to desilo... ne bi da oni to ne znaju ... a to Å¡to smo mi 1 dan članovi EU takoÄ'er neće puno promijenit stvari ...

Sam da se ne zaboravi.

Bio sam dobio odgovor, ali od AC-a

"Poštovani,

Dobili smo dopis iz Fiata u kojem se žalite na vaš problem sa ventilacijom.

Ne znam jeste li se već negdje naručili za servis ili još niste.

Ako niste preporučam da se naručite u Autocommerce (3869-051/050/049), pa da vidimo u čemu je točno problem i da vam se maksimalno izaÄ'e u susret ukoliko se radi o istom kvaru.

Lp

xx

A/S coordinator
"

Al nisam stigao napisati problem. Ali sada kada se otvaraju sjećanja, mislim da ću sročiti jedan kvalitetan e-mail, iako znam da neće biti većeg efekta . . .

Puntigamer

Evo sam si dao truda i povirio sam ispod maske od brisača posvitlio otvor usisa ventilacije i sasvim jasno se vidi klapna koju sam žicom dotakno i ona je skroz labavo stajala na svojoj osovini, kao da ju niÅ¡ta ne priječi u gibanju. Eto sam i ja službeno u klubu  :brulj

get

al ipak u malo jeftinijem.

Namjesti si da ti dolazi vanjski zrak i peri dalje.
Pa kada ti ode jedan od ona 4 onda si i to sredi.
Kad si u tunelu, ugasi ventilaciju i amen.

Puntigamer

Samo mi nastane problem kad  mi se zamagli sofersajba i pojacam ventilaciju onda se klapna zatvori zbog jakog strujanja zraka i sve ode na recilkulaciju.
Kad se izgasi ventilacija onda zrak i dalje ulazi u kabinu jer klapna ne zatvara, a da bi zatvorio ulazak zraka u kabinu moram ostaviti upaljenu ventilaciju s ventilatorom na nuli te zrak usmjeriti na tablu i rucno pozatvarati otvore a to me gnjavi. Uglavnom volim da sve radi a to i kosta, koliko sam shvatio nekih 1500 kn?!

Sent from my HTC One

get

Tako nekako.
Jer koliko sam skužio ta plastika dolazi samo sa motorićem. Ne vidim da je to poseban dio.

Onda ako budeš to mijenjao, obavezno promijeni i taj set plastika na drugim motorićima. Jer komandna ploča će morati ići dolje, a da ne bi imao novi kvar u kratkom vremenu.

I baš me zanima u kakvom stanju će biti tvoje plastike . . .