Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

get

Onda nemaš brige.

Zadnje izmjene su raÄ'ene krajem 2011 Å¡to se tiče motorića.

Plastike su izmijenjene, ali nije kataloÅ¡ki broj, Å¡to upućuje da je isti proizvoÄ'ač samo doradio te plastike koje rade prijenos iz motorića na klapnu.

Najveći krivac u cijeloj priči je onaj koji je konstruiro kokpit.

Jer ovo se svodi kao da žaruljice štop svjetla ode svake 3 godine, ali da za tu izmjenu morate platiti 1000 kuna.

OK, kad su to već tako konstruirali, onda su trebali doraditi te plastike da traju 15 godina, kao i motorići, koji po meni uopće i nisu jedini problem. Taman da je motor i neÅ¡to jači, on ne upravlja sa samim sobom, znači vjerojatno nadogradnja FW-a klima ureÄ'aja bi to rijeÅ¡ila.

Budem ih pitao na servisu da li je bio možda koji update takbog tipa.

dinko1981

Buzz, ja stvarno ne kužim zaÅ¡to si se ti sad uzbudio oko mog komentara, ne neznam kako  to funkcionira u nekoj normalnoj zemlji i zato je za mene utopija sve zapadno od lijepe naÅ¡e ali kad je sve tako krasno zaÅ¡to si onda nervozan? Ja živim na balkanu bez love i zaÅ¡tite potroÅ¡ača pa se ne palim toliko

buzz11

Nisam nervozan nit se palim. To sto je tebi utopija ne znaci da netko zivi u utopiji jel tako? Kod nas se isto stvari daju istjerat na cistac ako si dovoljno uporan tako da nije bas sve tako utopisticki.
Talijanska autoindustrija u svicarskoj prodaje jako puno automobila godisnje i to ne pricamo sad o Fiatu nego o onim jeftinim markama tipa Ferrari i Maserati. Neke si stvari ni oni sami nece dozvolit. Ovdje uzimaju lovu. Veliku lovu. Sto njima znaci Hrvatska kao trziste automobila? Nista. Puno je tu faktora koji oblikuju odnos prema kupcu.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

andy85

Citat: get  u 07 Veljača 2015, 13:24:52
Pukla je plastika prijenosa sa motora na klapnu.
Ili ju probaj sam izmijeniti kap Mike ile servis.

Izmjena samih plastika je cca 1000kn plus 100kn plastike. Nadalje, mogu ti ponuditi i zamijenu svih 5 motorića, a to je onda cca 3300kn. Ovisno koje ti je godište auto.

Kaj tolkokosta??? 2008 godiste je

get

Ne, dio koji ti je otišao košta 100 kuna, a da bi to zamijenio moraš platiti 1000 kuna.

Kao Å¡to rekoh Debilizam na kub.

Puntigamer

Citat: buzz11  u 07 Veljača 2015, 20:37:53
Auto je proizvden 9/2013.

Mislio si reci da je auto sastavljen 9/2013. od najjeftiniji ponuÄ'ača?!
;) ovi sam ukrao iz nekog sf filma :(

Sent from my HTC One using Tapatalk

buzz11

Citat: Puntigamer  u 08 Veljača 2015, 13:15:17
Mislio si reci da je auto sastavljen 9/2013. od najjeftiniji ponuÄ'ača?!
;) ovi sam ukrao iz nekog sf filma :(

Sent from my HTC One using Tapatalk

Moze i tako  :rofl
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 10V
Trenutno: AR 147 1.9 8V, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport 140, Audi A3 2.0 TFSI

ilija.r

pitanje za sve.da bi se promjenio neki motorcic neizbjezno je skidanje cijele kontrolne table.meni je crkao onaj za grijanje skroz dolje. :zuma: :zuma: :tres:
only FIAT

get

Taj je možda na suvozačevoj strani, ne znam viÄ'e. A taj bi trebao moći sam promijeniti. Ali vjerojatno ne moraÅ¡ motorić, već samo tu plastiku.

ilija.r

nije na suvozacevoj (radi)nego na vozacevog strani.dijagnostika kaze da ne radi uopste.gledao sam na netu i svi kazu da se sve morat skidati cijela kontrolna tabla.a imam neki koji se stalno cuje kao zip zip al ne mogu da provalim koji je.jel tome ta plastika otisla.
only FIAT

Mike20

Ako je na dijagnostici pokazao feedback error, nije do motorića nego do te plastike. Ako misliš sam slagati, potrudi se, zavuci se od ispod i vidi koji je, dal je dostupan itd.
Tako sam ja napravio, jedan dan proučavanja, jedan dan Å¡rafanja i uz malo poderanih prstiju, u Ä'epu je ostalo 1200kn

ilija.r

ovaj za toplo hladno nema teorije sam bez skidanja svega a ovaj drugi pise ovako windscreen actuator present
only FIAT

Mike20

Hm, ja sam skinuo ovog za vjetrobran, teže al je iÅ¡lo. Ispod njega je bio joÅ¡ jedan koji je dostupan ruci na neviÄ'eno tj. na osjet-eh sad zaboravih koji je. Ovaj od vjetrobrana je skroz na vrhu.

ilija.r

e taj za vjetrobran bi skinuo al ne mogu.reci mi jel i kod tebe ima ispod puno onog sivog lima.on je sve zivo prekrio.
only FIAT

get

Pa taj lim i je problem.

Vjerojatno je lakše skinuti nego vratiti :)