Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

get

On ima mehaničku klimu, ne automatsku, samo to nije napisao.

Multijet

Pozdrav. Opet ja jer još uvijek nisam riješio svoju klimu.
Na dijagnostici kaže da ne rade motorići L/D odnosno blinka mi odabrana temperatura na displeju kada sam išao odraditi inicijaciju klime. Išao sam skidati motorić jer je na grande puntu dostupan bez raskapanja instrument ploče, znači lijevo dole kod nogu vozača. Skinuo sam motorić te dva zupčanika a taj motorić radi i prije i nakon skidanja. Tu se stalno govori o plastikama koje su boljka i koje pucaju pa sam to htio sam vidjeti i popraviti ako se može(ne pitajte kako-kemija). Na tom motoriću ih nisam našao pa nisam ni htio dalje raskapati ostale da nešto ne zahebem.

Mene zanima gdje se točno te plastike nalaze, u motoriću kada se on izvadi ili je to u kućištu klime pa možda ipak treba skidati ploču?

Mislim da bih mogao to sam odraditi pa Vas koji ste to radili molim za objašnjenje kako doći do tih plastika
0989739290

danijel044

Daaakle... pitanje :D

Da se ne ureknem  (pljuc pljuc pljuc)  meni zasad bar se čini tako sve kak spada radi..hoću reć da auto normalno grije...i topli zrak dolazi iz svih ventilacijskih izlaza

sad dok ovo pišem palo mi napamet da sam mogao testirat da li hladno puše...temp su iznad nule pa bi klima trebala radit....

ALI...

bila ventilacija uključena ili  ne.
...KONSTANTNO se čuje  onako potiho neko prekidano  zujanje  bzzz...bzzz ...

Zvuk je identičan (samo puuuno tiši) onome kad tek daš kontakt pa se čuju sva ona čuda po autu...

klima je automatska jel...nedavno je bio na servisu i rekli su da nema grešaka..

Jedino Å¡to se promjenilo odtad je da sam stavio drugi akumulator...

probao sam napravit onaj selflearninig il Å¡ta već ..uglavnom nakon davanja kontakta držati pritisnuto tipke mono i auto dok  brojke na lijevoj strani ekrana ne doÄ'u do nule (kreće od 3)...onda pustiti tipke jel?

Kad pustim...tipke...na desnoj strana ekrana  pojavi se 02  i tak stoji neko vrijeme...nakon toga na toom mjestu pojavi treptajuće 01 

dragi lastane... da li i ja moram iskreširat 1500kn?

the-rider

da bubnem ovako napamet, ventilator od senzora temperature zraka ti se cuje  :)
ako bravo uopce ima ventilator  :D
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Puntigamer

Treptajuci 01  znaci da selflearnig procedura nije uspijela. Izgasi klimatizaciju i onda izvadi kljuc na 90 sekundi, nakon toga vrati kljuc i ponovi postupak. Ako tad ne uspije nadji si dijagnostiku, i resetirati selflearn postavke, mozes s MES, klime.

natipkano na jednom

get

I čini mi se da treba vozilo upaliti, a ne samo kontakt dati . . .

danijel044

Get....

majke mi kad vidio tvoj post u temi...presjeklo me   :rofl ;D

Budemo danas ovo  odradili  pa ćemo vidit Å¡ta se dogaÄ'a...

get

Hehehe.

Nemoj se bojati, sve će biti OK :D

Puntigamer

kako bi Severina otpjevala .....Dobro doÅ¡ao u klub ....  ;)

danijel044

Jezičinu pregrizli... :P

Auto uzeo iz Nizozemske u 12 mj ....  i ono po defaultu  sve mane koje auto ima mene su pogodile  :rofl

Aj sva sreća pa sam sa svim servisima  tek sad doÅ¡ao do 4400 eur... +reg :D

danijel044

Dakle... :facepalm:

Nakon Å¡ta je selflearning napravljen dok auto radi...

sve Å¡tima,  sami postupak za razliku od prije  je dovrÅ¡en do kraja..... i  nema viÅ¡e onog zujanaja  :yahoo: :yahoo: :wiii:

get

Kao Å¡to rekoh.

Sve će biti u redu :D

AntonioK

sa  fiatom ti nikad  nije dosadno ;D

Multijet

Citat: danijel044  u 03 Veljača 2016, 20:30:38
Dakle... :facepalm:

Nakon Å¡ta je selflearning napravljen dok auto radi...

sve Å¡tima,  sami postupak za razliku od prije  je dovrÅ¡en do kraja..... i  nema viÅ¡e onog zujanaja  :yahoo: :yahoo: :wiii:
Helou :laughting:, zašto ja nisam našao da selflearning treba napraviti dok vozilo radi??? Hajde, za vikend imam dogovorenu dijagnostiku da točno vidimo gdje ga boli i gdje i šta puše......

No, ovo sve radim u nadi da je i hardver i softwer na bravu i gp-u isti, a razlike samo u izgledu (dizajnu) dipleja, ili se varam :help:
0989739290

danijel044

Neam pojma.... I ja di sam citao pisalo je za kontakt....ne da treba radit.

Da GET to nije napisao...ne bi ni ja probao...

Prije toga probao bar 10ak puta...i nikad nije to odradio do kraja...

Da odradi do kraja...prepoznat ces jer krene puhat iz svakog ventilacijskog izlaza posebno...pa sve zajedno... I naravno nece na kraju bit one treptajuce 01 na desnoj strani displaya vec dodje
do 0 ..pa prebaci na onaj start screen kao kad tek uklj klimu...

Uglavnom sta se mene tice hvala GET :papa: :ok: