Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

danijel044

Citat: Mike20  u 15 Srpanj 2016, 07:39:21
Postoji način, neugonad položaj u kojem ležiÅ¡ s glavom na podu, s nogama na krovu, ogrebani prsti i malo prilagoÄ'en alat.
Ja sam to složio, i ide, samo treba živaca.
Motorić moraš skinuti, svakog drže tri šrafa, provjeriš plastikui, provjeriš dal motorić se okreće

Mala cijena za platit  ako je izvedivo ;)

Imaš kakvih savjeta truje nego to raskopusam?

Mike20

Nabavi neki manual i shemu, zalegni i promatraj gdje i kako je to od ispod izvedivo, lociran motoriće, zavuci ruku, možeš čak probati rukom ako se klapna miče dok je sve isključeno, znači da je plastika pukla.

Mike20

Citat: Multijet  u 15 Srpanj 2016, 13:04:40
Pitanje: Kada se skine motorić,te plastike što pucaju se nalaze gdje- u motoriću koji treba raskopati ili?😬

Da , ostane dio u motoriću, tj u ležištu, isčupa se van.

Multijet

Ok

Poslano sa mog VIVAX_Fly_V550 koristeći Tapatalk

0989739290

danijel044

Luuuud auto luuud... jučer danas i danas radi sve kak spada... :rofl:  bit će da motorić umire...pa malo radi malo ne....da je pukla koja plastika ne bi uopće radio..

Proradilo je nakon Å¡ta sam malo čeprkao po tipkama...iÅ¡ao sam joÅ¡ jednom provjerit  da li sve drugo radi osim tog prebacivanja toplo hladno...

i nakon Å¡ta sam temp podigao na "HI" ...vračam temp  nazad i pratim kak sad desna strana baÅ¡ osjetno spuÅ¡ta temp kojom puÅ¡e....lijeva i dalje pegla

vruče do bola.... spustio temp na 16 i ostavim tak...ugasio auto...nakon par sati idem na kavu....upalim auto ...kad ono i lijeva puše hladno... :DD:

Naručio sam set tih plastika..pa kad opet pobenavi  budem probao skinut taj motorić

robert_zd

Evo mislim da cu i ja imat problema s motoricem, znaci prije dan/dva sam cuo kao malo zujanje u tabli. Mislio sam posto je dizel neka plastika. I veceras auto na leru i probam smanjit brzinu ventilatora i onda zujanje prestane, kad pojacam zujanje opet pocne. Nije pretjerano ali moze se samo povecati i trebat ce mijenjat motoric. Zvuk dopire iz ventilaciskih otvora iznad radia. Ima tko slike ako je skidao di se nalazi motoric?  nema sanse da skidam cijelu tablu.

Mike20

robert_zd

bos

Evo i mene zadesila ista stvar, vozačeva strana ne radi kako treba, tj. ostala je na puhanju hladno dok suvozačeva radi dobro.
Probao sam skinut plastike ali u pitanju je onaj prvi motorić iza lima tako da mi preostaje samo ovlašteni servis.
Zanima me da li netko zna, nakon zamjene svih plastikica i zupčanika da li oni u servisu moraju to pnovno kalibrirati ili je dovoljan reset za samo učenje preko tipki na klimi? Imam i u MES programu opciju za samo učenje pa da li bi to bilo dovoljno?
Pitam jer ovi tvrde da im treba oko sat vremena za kalibraciju nakon montaže svega, a želim si smanjiti vrijeme koje je auto kod njih jer zasada kažu da im treba 8 - 10 sati rada za to sve napravit. A s cijenom od 220kn po satu skoro bolje auto prodat.  Možda se uspijem dogovorit da ja skinem bar sve plastike koje mogu, pa njima ostane volan i kruÅ¡kot za skinut. To bi trebalo malo smanjit vrijeme rada.  I da li treba skinut volan da bi se skinuo kruÅ¡kot??

Jumpman

Taj problem imam i ja i evo već druga zima ide da ga nisam rijeÅ¡io. Uvijek neÅ¡to važnije doÄ'e na red.  :tupan1:

Uglavnom, jesi siguran da će ti cijenu u servisu odrediti po satu rada? Jer akoidemo "u grubo", 10 sati rada po 220kn je 2200 kn. Ja imam informaciju da zamjena svih 5 motorića doÄ'e nekih 2500-3000kn (dijelovi plus rad) na koje dobijeÅ¡ tri godine garancije. Motorić je 500,600 kn po komadu cca.
Ne znam u kojem salonu si tražio poporavak ali i tu na forumu se pisalo o cijenama koje sam naveo.
PS nema prodaje :) :formula:

bos

Ma ne mislim mjenjat motoriće jer svi rade, samo su plastike popucale, i to na tom jednom, ali kaže dijagnostika da i ostali bacaju greÅ¡ku položaja pa može bit i da je joÅ¡ koja plastika izlizana i na putu da ode.  Motorić je 430kn po komadu.

Ma da mogu skinut volan, probao bi to sam rješit, ali jednom sam već pokušao i nisam ga uspio skinut, ostalo se lako raskopa.

Bio sam u PSC Primorju na Martinkovcu. Gdje si se ti raspitivao?

Jumpman

Di si našao motorić za 430kn? Novi ili rabljeni?

Ja sam uglavnom se raspitivao po ovlaÅ¡tenim servisima u ZG i kod Kivele u Ri. U Primorju sam bio (tada joÅ¡ sa Puntom, nakon Å¡to je vrisnuo Autocommerc u Ri) jednom i nebih viÅ¡e hvala. Tako da se raspitaj joÅ¡ malo jer mi cijena zvuči dosta nerealna.  :good:

bos

Nerealna u smislu previÅ¡e ili premalo?  Ipak se radi samo o skidanju kruÅ¡kota i zamjeni plastikica i zupčanika, motorići ostaju stari. To je cijena samo za ruke i meni djeluje puno. Mislim da bih mogao sve skinuti sam, samo me zeza volan, nikako ubost one dvije opruge koje drže zračni jastuk.

punto1976

Nekim Fiatima se može i odvojit plastika oko volana pa odiza sa odvijačem probat napet oprugu. Ja sam uspio kroz onu rupu jedva, onda sam vidio na netu da ide i odiza, i onda se ne buše rupice.

A kaj se tiče ventilacije imao sam proÅ¡lu zimu par puta problem da mi desna strana ostaje hladno puhat , a vozačeva radi ok. To se dogaÄ'alo kad sam na ugaÅ¡enoj ventilaciji i vožnji naravno, otvorio provjetravanje i tako ugasio auto. Pri paljenju mi je desna strana ostala otvorena, a vani 0. Nisam nikakvom kombinacijom mogao to ispraviti, nego tek kad sam drugi dan palio auto i upalio ventilaciju, tj. grijanje, i pustio da automatski po temperaturi motora sama odraÄ'uje.
onda je bilo ok, i sad više ne diram ništa dok se automatski sam ne izregulira i sve je ok ove zime, bar za sada :D:

156 sp1 rosso

Ja to nisam riješio....prošlu sam se zimu smrzavao. Lijeva strana lica,lijeva ruka i noga hladne kao ledaa s druge strane kao grije. To me najviše živcira kod brava. UFFFFF. Ne daje mi se 2000kn.
....i tata bi sine...