Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Za tu lovu, zalegni ispod i vidi kako to izgleda,  da se neÅ¡to rijeÅ¡iti bez ikakvog rastavljanja tabli, je teÅ¡ko al ide, kad se sjetiÅ¡ koliko priÅ¡paraÅ¡. SVaki motorić drže tri Å¡rafa, ak treba i napraviÅ¡ alak, kratki Å¡rafciger ili neki nastavak.

Prije zahvata, pogledati dijagnostikom, napraviti samokalibraciju klima ureÄ'aja, ako javlja da je motorić, ne mora biti do njega, jer ako pukne plastika, motorić radi cijeli krug a ne samo onaj kut koji je potreban za rad klapne, pa javlja da je greÅ¡ka i motorića i njegovog položaja

bos

Ma samo je plastika pukla, već sam ja skinuo dio plastika s vozačeve strane i prebacio rukom klapnu pa sad imam grijanje, ne mogu regulirati temp. na toj strani al bitno da grije. Probao sam se zavuć al nema ni mrvicu mjesta za doć blizu tog motorića da ga skinem i promjenim plastike. Čak ga ni ne vidim cjelog.

Ako netko zna, kada se skine kruÅ¡kot da li treba izvaditi kutiju od klime van da se to promjeni ili se onda da radit na mjestu dok je sve u autu?  Jer ako je treba vadit van onda moram otpojiti i unutarnji kiler grijanja i onaj od klime. 

Mike20

bos

Ako je tako onda možda i skinem sve sam. Možda još netko nešto zna pa napiše, ionako je to u planu tek tamo drugi tjedan

Mike20

Mislim da moraš oba prednja vrata skinuti jer bočno su neki šrafi koji drže neki poprečni nosač ispod table, tak da.....

bos

Taj poprečni nosač je potrebno micati kada se mjenja motorić koji je na klapni za zatvaranje i otvaranje zraka izvana, u protivnom se ne može motorić skinut. Za ove bočne mislim da se može proć samo s micanjem armature.

robert_zd

Dajte kakve slike kad raskopavate to, za svu ekipu koja ubuduce bude. Da se vide pozicije, procedura itd, sastavit neki user guide   :ok1:

ilija.r

Moze user guide.a imao je neko kome su osegali dio te armature da ne smeta vise ako opet crkne taj motoric za toplo hladno.
only FIAT

ilija.r

Mada kad razmislim bolje zasto se nijesu sjetili da pocnu da prave tu (plastiku) od metala il neceg tako da ne puca vise.
only FIAT

Mike20

Bit je pucanje da se ne podrobe zupčanici motora ili sustav klapni
Iako su to u biti servo motori jer u sebi imaju potenciometar za odreÄ'ivanje položaja osovine

ilija.r

Ja razmatram kako izbusiti armaturu da bi posle lakse skidao motoric za toplo hladno.
only FIAT

Mike20

ilija.r

Moze sigurno.Jer ima dosta lufta izmedju njega i armature.al ga armatura pokriva pa nemozes mu prici.
only FIAT

punto1976

Danas mi prvi put ove zime opet desna strana ostala puhat hladno, mamicu mu j....
Išao sam gledat šta se sve miče kad ga palim-gasim da vidim jel ga mogu ručno pokrenut, i sva sreća u nesreći je da je taj motorić iza plastike koja se vadi kad se filter mijenja. Malo sam pomicao rukom jer sam skužio da se taj jedini ne miče i počeo se otvarat, ali poslije više ne reagira opet na ništa.
Prije kad mi se to pojavilo popravilo se samo sljedeći dan kad je sve bilo hladno i odstajalo preko noći.
Druga stvar je ta da sam našao komad plastike od motorića koja pokreće klapnu za provjetravanje. Čini mi se da je kao to netko ljepio jer je žuta tamo gdje je puklo. Taj motorić se čini mi se ne može nikako promjeniti bez kompletnog skidanja ventilacije jer je na sredini i ne može se niti vidjet treći šarafić.
Ne znam koji su to konji konstruirali i još zeznuli sve da nisu mogli bočno stavit motorić a ima mjesta i dalo bi se izvesti.

Mike20

Da, motorić recirkulacije neide van bez micanja cijelog tunela