Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Moguće, mast+praÅ¡ina da se stvori neka tvrÄ'a masa

AntonioK

Ima li što da ne lipi prašinu?Možda i oni zato popucaju kad se naglo pokrenu lupam

Mike20

Ne, mislim da nije to problem, kod mene je pukla samo jedna plastika, a nije bilo stvrdnute masti. Jednostano mislim da se sustav "raštela" pa motorići hoće gurati klapne van njihovog hoda i onda pucaju plastike.
Palo mi je napamet možda da bi povremena kalibracija spriječila to, al opet kod same kalibracije, motorići opet idu od jedne do druge krajnje pozicije

punto1976

u biti cijelo vrijeme gledam kak će se samo popravit, ali ništa. Za sad mi sve radi kako treba osim ovog za recirkulaciju, pa sam vidio na netu rastavljene motoriće i unutra potenciometar. Po oznaci potenciometra išao guglat i u pdf-u stoji za jednog da mu je vijek 1000 okretaja. To je banana jer kad podijeliš po danima to je 2-3 godine koliko bi trebao trajati. U principu čini mi se da je najveći problem u tim potenciometrima jer u njima se od klizanja na kraju taj limić nema kontakt u nekom trnutku i potrga plastiku.

Mike20

Da, potenciometri su bitni za odreÄ'ivanje položaja klapni

punto1976

Da, znam da su bitni jer na tom principu i rade. Vrijednost im je 5 kohma i u krajnjim vrijednostima više nema stare vrijednosti nego su neke druge i kompjuter tjera motor dalje i onda potrga. Ja sam naručio 10 komada tak da ću pomalo to mijenjat. Sad pokušava izvadit ovog od recirkulacije.

Mike20

Taj od recirkulacije je problem jer je na njega naslonjen cijeli tunel. Osim toga šrafi su za viličasto-okasti ključ 5.5

punto1976

Znam jer sam ona dva pristupačnija uspio izvadit za "samo"  pol sata :laughing-smiley-001:

punto1976

ovo je prije vaÄ'enja zadnjeg Å¡arafa

punto1976

Mike20

Daj detalje, sve šrafe si skinuo sa vozačeve strane?
Jesi što dodatno skidao, otpuštao?
Jel će biti toliko mjesta za ubaciti novi, pošto novi ima polugu koju stari nema?

Michael

Nadam se da će ići nazad gore, jer znam da, u pravilu, što teško ide dolje ide još teže gore. Držim fige :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

punto1976

ja se nadam da će ići lakše jer sam preuredio tri šarafića na ključić 7 okasti.

danijel044

https://www.drive2.ru/l/6446838/

Prilog teoriji  da su potencijometri krivi za te *** sa klimom

Mike20

Poderu se te grafitne staze na potenciometru, isto ko i u senzoru položaja volana na Puntima.
Ti motoriće stalno rade, čim upališ auto. Znači stare motoriće ne bacati, zamijeniti iti potenciometar i to je to.