Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

punto1976

Jel ima tko da je voljan dat, posudit ili nešto neki motorić da mu je viška ak je doma mijenjao. zanima me kak to izgleda iznutra.

punto1976

ovak izgleda ovaj od recirkulacije, nema potenciometra

Mike20

Bezveze. Znači taj dio funkcionira po principu da odreÄ'eno vijeme centrala da napon, ovaj se vrti recimo 10 sekundi-e sad doÅ¡ao do krajnjeg položaja ili ne, to ne zna

Miha.

Možda zupčanik nije cijeli ozupčen.

Mike20

Je, cijeli je.
Ito ko i kod Maree sa automatskom klimom, tamo su se podrobili ti zupčanici unutar sklopa, jer isto nije bilo nikakve kontrole položaja, nego daje napon odreÄ'eni vremenski interval, i doÅ¡la poluga klapne do kraja ili ne on vrti taj interval i dalje, i tu dolazi do probelma

topolino

Trebali su to rjesiti kao i centranu bravu, dio zupcanika nije ozubljen i kraj rasprave. Ovako uvjek ***.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

punto1976

Da, kad sam ga spojio na izvor 12V on se vrtio ukrug koliko hoćeš. baš me zanima jel se i on kalibrira u onom postupku kad se svi motorići kalibriraju. A istina da su trebali nešto pametnije smislit već jednom da se to ne trga stalno, pa mislim koliko pišete to je možda sistem još iz 90-tih.

Mike20

Jedino ako ECU klime mjeri ampere koji idu prema motoriću, pa kad porastu, onda zna da je poraslo opterećenje=poluga došla u krajnji položaj.
Ako je na timer, tipa 10 sekundi daje napon pa prekine-onda banana.
NagaÄ'am, ne znam princip rada tog dijela

topolino

Taj sistem je jos od pocetaka automatizacije pcetkom 70'-tih
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

bos

Dakle Mike20 na dobrom si tragu, centrala klime radi baÅ¡ na tom principu, motorić vrti, doÄ'e do kraja ali nastavi radit, s većim otporom naravno potegne i jaču struju, centrala registrira porast i gasi motor.
Iako mi je glupo što tako radi jer s obzirom na cijenu motorića mogli su ubacit i kakv senzorić da mjeri krajnji položaj.

Mike20

Potenciometar bi bio dovoljan, isti ko na ostalim motorićima.
Jer kad je u krajnjem položaju, prije nekoliko što ga iskljući, motorić je već napravio popriličnu silu na polugu

punto1976

ZATO I PUKNE NORMALNO KAD JE SILA PREVELIKA, A CHIP KOJI MJERI STRUJU BAÅ  I NIJE NEÅ TO DOBRO

punto1976

ovi ostali motorići imaju potenciometar pa se opet ptrga plastika ili neće krenut  pa se po zimi moraÅ¡ na jednoj strani smrzavat. Sad sam izvadio na suvozačevoj strani jer mi dva dan nije htio puhat toplo, malo prodrmao i opet radi. po meni je sve dobro napravljeno, sad pitanje di je problem.

goranRI

:85565:
Pozdrav ekipa !

naravno da niti moj primjerak nedavno kupljenog Brava nije iznimka što se tiče ventilacije, polužja i ostalih sr... :wall:
vrlo brzo sam primjetio da klapna recirkulacije ne radi, a budući da mi se diže kosa na glavi od skidanja cijele table i eventualnih mogućih zvukova poslije toga zahvata  :speechless-smiley-038: odustao sam od čačkanja

zablokirao sam je u položaju usis vanjskog zraka (komadom spužve koji se zagura u za to predviÄ'eno mjesto :rofl:) jer se prilikom većeg protoka zraka (kad se pojača ventilator) uslijed stvorenog podtlaka odozdo zatvori tj. prebaci na recirkulaciju, stavim kasnije sličicu izvedenog stanja  :D:

sljedeći problem koji sam zamjetio da i jako slabo puše na staklo, i naravno neki dan opet zalegni dolje u pedale i naravno kotačić klapne se mrda bez otpora, prema vašim iskustvima izgleda da je otišlo polužje
tako da sam i nju okrenuo ručno da stalno puÅ¡e i na staklo  :zbunj:

vidim da su neki kolege forumaši uspijevali skinut ovaj defrost motorić bez skdanja kompletne table van, ja sam neki dan nadobudno krenuo i skinuo jedan vijak bez da sam išta drugo dirao, naravno ona dva gornja ne bi da sam supermen, možeš ih samo napipati al nema šanse uglaviti na vijak jednu mini alatku za odvijanje

da skratim priču,
može li mi itko reći koliko toga mora ići van da se ovaj defrost motorić izvadi, po elearnu mora sve živo van :oo:

i tako ti je ta full automatik klima sada već lagano polu automatik  :laughing-smiley-001: :bad:

Mike20

Defrost, misliš na klapnu vjetrobranskog stakla?
Ja sam skidao motorić klapne vjetrobrana, malo muke, oguljeni rsti, al je išlo, Mislim da sam čak prilagodio jedan šrafciger