Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 24 Gosti pregledava ovu temu.

tempradrifter

Citat: get  u 27 Lipanj 2013, 10:28:50
Klima mi je definitivno ponovno poludila :(

Konstatno puše na šajbu, OK, ali od danas i topli zrak ponovno.

Prvo sam skužio da moja strana puše hladno neovisno o temperaturi. Onda sam okrenuo na maks, pa je krenulo toplo, da bi smanjio na minimum, i ovaj ostzao na toplom. Slično kao prvi put, samo je sada fora, a ne znam kako i zašto, kada puše na sredinu, da na vozačkoj strani skoro da i ne puše, a to je do prije neki dan bilo sa suvozačevom stranom, koja se sama sredi nakon nekoliko trenutaka.

Uf, baš sam tužan, i znam da mi ne gine dodatno trošenje love na ovo . . .

Ja bi najradije iščupao sve van i provjerio sve komponente.

jednostavno me neće ta ventilacija . . .

vjerojatno su ti pukle plastične osovine na motorićima usmjerivača ili mješalice, imaš ih negdje 5komada
možeš s diagnostikom možda koji ili pustit adaptaciju ako se baš nešto smrdalo, al možeš se i zavuć i skinut koji pa pogledat,

get

Ma znam ja kaj ti govoriš, al je stvar koliko sam ja vidio, da je na Stilu to sve dostupno, koliko toliko, dok na Bravo-u izgleda da moraš cijelu komandnu ploču skinuti, jer koliko sam skužio, i da maknem onu plastiku na vozačevoj strani, ostaje metalna konstrukcija koja drži ploču.

Možda se varam, možda se ipak može doći do toga bez skidanja, iako na eperu kaže da se mora skinuti sve.

Ako tko zna kako, vrlo rado bi to raskopao. Jer taj plastični set su mi mijenjali prije dvije godine (i rekao bih da su samo promijenili na jednom motoriću) . . .

I odma sam im rekao da će se to opet dogoditi jer je konstrukcijski loše napravljeno.

cupavica lorena

nerazumijem zasto usporedba sa stilom, ja imam 5 vrata ima pola milje i rucnu klimu i nikada problema,imam i karavana sa automatskom klimom,znaci non stop radi na full-auto i nikada problema,auto sada ima 220tkm malo vise,nedavno sam kupio bravo 2007. od prvog vlasnika nikada covijek nije imao problema sa klimom,auto ima 270000 tisuca,automatska klima u bravu,jedino servis i to je to
ako nemate hobi,kupite fiat

get

Ma nisi razumio dobro, slične pojave su bile već uočene i na Stilu. Meni su problemi krenuli sa servisom na 30 000km gdje su mi o ovlaštenom tek tada išli mijenjati filter peludi, i zamijenili su ga tako da nisu usisali prostor filtera, i pretpostavljam da je dosta smeća završilo na klapnama. Nakon tog servisa kada je sve krenulo krivo, skužio sam da je jedna plastika puknuta, vidi se tamo gore na slici. Plastika koja je bila pukla na samom prijenosu je toliko jadna da mi nije jasno da su tu išli stavljati lošu plastiku.

Nadalje, sama kilometraža i ne igra ulogu, baš je problem često paljenje i gašenje, jer tada ponajviše rade motorići.

Ma kako god, ako se vodim za tim da su mi zadnji put (prije dvije godine, iliti prije 14 000km to mijenjali i tada sam rekao da će se to isto dogoditi i dogodilo se, jer se mijenja sa stavkom koja ne valja) tada su rad računali 6 sati. to bi značilo da za ruke u ovlaštenom treba cca 1000kn.

Al čekam da prvo vidim sa svojim majstorom.

tempradrifter

Citat: get  u 27 Lipanj 2013, 16:30:03
Ma znam ja kaj ti govoriš, al je stvar koliko sam ja vidio, da je na Stilu to sve dostupno, koliko toliko, dok na Bravo-u izgleda da moraš cijelu komandnu ploču skinuti, jer koliko sam skužio, i da maknem onu plastiku na vozačevoj strani, ostaje metalna konstrukcija koja drži ploču.

Možda se varam, možda se ipak može doći do toga bez skidanja, iako na eperu kaže da se mora skinuti sve.

Ako tko zna kako, vrlo rado bi to raskopao. Jer taj plastični set su mi mijenjali prije dvije godine (i rekao bih da su samo promijenili na jednom motoriću) . . .

I odma sam im rekao da će se to opet dogoditi jer je konstrukcijski loše napravljeno.

skineš još i plastiku ispod volana, i onda se naopačke zavuci s nekom baterijom tako da ti je glava kod pedala pa javi šta vidiš

get

Budem probao, samo koliko se meni čini, da bi skinuo tu plastiku ispod volana, trebao bih skinuti i volan. Nije ni to problem koliko me strah micanja air bag-a.

Al budem vidio prvo izvidom pa javim ako stignem. Pitao sam i u AH, pa ću vidjeti njihovu odokativni cijenu, pa ću i sa svojim majstorom pričati.

Evo baš sam sada bacio oko na eper, i tamo procedura za micanje vozaćke plastike kod koljena ne navodi micanje volana, što je super

back to AIR CONDITIONING UPPER AIR DISTRIBUTION FLAP CONTROL MOTOR (DEFROST) - R.R.

Op. 7040L37 GEAR LEVER TRIM - R.R

Op. 7040L73 BOTTLE-HOLDER/ASHTRAY ON REAR TUNNEL TRIM - R.R.

Op. 7040L70 TUNNEL COVER REAR TRIM - R.R.

Op. 7040L20 TUNNEL COVER - R.R

- Proceed as follows for the left-hand closure.

1. Undo the bolts securing the side closure.

2. Release the retaining button using the special tool.

3. Remove the side closure.

Pa ću baš to probati.

Ovo Op znači što prije treba napraviti.

Evo i slike

Samo mi se čine ovo pod jedan čudni šarafi, moram provjeriti.

Ako je ovako kao gore na slici, onda tu plastiku nije problem maknutu, samo je pitanje Å¡to je onda dostupno.

Budem bacio oko.

get

Evo, dogurao sam do ovdje

još uvije nisam maknuo vozačevu bočnu stranicu.

Uglavnom, radi se o torx 25 Å¡arafima.

Mislim da ću ipak morati maknuti i središnji naslon za ruku da bi maknuo tu bočnu stranicu.

marloz

Mislim da ćeÅ¡ na kraju ostat sa Å¡akom vijaka koja će ti bit viÅ¡ak  :devil: :haha6: ;D

get

To je sigurno. Kad ih previše stavljaju.

A sad baš pročitah na fiatforum.com, da je lik na Stilo-u rekao da treba samo sa vrhom torxa odšarafiti motor. Znači kožna ili gumena rukavica i snagom prstiju to odšarafiti.

NIje loša ideja, samo moram vidjete koliko je to na Bravo izvedivo. Motoriće mogu napipati rukom, samo je pitanje da li imam prostora za zakrenuti torx.

http://www.fiatforum.com/stilo/233242-climate-control-problem-fixing-guide-2.html#post2643550

I da netko je bio jednom pitao da mu se zamaglilo uprljalo ono staklo na klimi, bio sam to rastavio, i probao sam očistiti, ali mislim da to nije prljavo, već je samo staklo (plastika defektna.)

marloz

Meni je to bilo ... Al sam ja zamijenio cijeli display u garantnom roku ...

get

Znači i tebi su morali ovako raskopati, jer da doÄ'eÅ¡ do tog dijela moraÅ¡ točno ono sa slike napraviti :)

marloz

Da ... Samo ja sam bio na katu pio kavu i čitao autoklub 😁😛

get

To je drugo.

Mene ovo veseli, ne kvar, već to Å¡arafljenje  i otkrivanje kako je neÅ¡to konstruirano itd.. Da imam garažu već bi odavno to sve bilo dole. Ovako kombiniram. Ovaj tjedan idem do majstora za redovni servis, pa ću snjim vidjeti da mu ostavim auto.

tempradrifter

omfg koja komplikacija, na stilu to skineš za par sekundi, netreba ništa odanpred skidat

get

Da :(

katastrofa. Uglavnom brijem provjerit u Kariću, jer oni su zadnji radili da li garancija vrijedi na to ili ne.

Rad je izvršen 01.06.2011.

Sada brijem promijeniti i ta četiri motorića, jer bih rekao da je to Fiat promijenio specifikaciju upravo zbog to problema (što je po meni indirektno priznavanje konstrukcijske pogreške).

Ak su stavili takav debilan dio, nije mi jasno zašto nije napravljeno da bude dostupno.

To je kao da žarulju postaviš tako da moraš veći dio auto raskopati da ju zamijeniš. Ili ako nešto tako zakukuljiš da napraviš barem da traje 10 godina.

Ne znam, brijem čak pisati i direktno Fiatu. Ovo nema smisla da u 5 godina imam dva puta isti i sličan problem.