Novi Bravo-Klima uredjaj, problem

Autor Nenad Dj, 04 Svibanj 2012, 18:42:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

ilija.r

Motoric bi trebao da ti radi a kad skines treci pokusaj da zalijepis nekim jakim super lijepkom il tako nesto i onda ga vratis i nema problema.
only FIAT

goranRI

Citat: punto1976  u 25 Svibanj 2017, 15:57:11
ja sam svoj izvadio prije nekog vremena i još ga nisam vratio, ali meni se na zatvara recirkulacija a klapna ide dosta lagano.
To što klapna lagano ide je i bio problem, jer bi je kad pojačas ventilator zatvorilo -tj. prebaci na recirkulaciju - podtlak se napravi i prebaci je dolje
Zato sam je blokirao - jbga improvizacija, nikako mi se neda tablu cijelu skidati

Sent from my D6603 using Tapatalk

AntonioK

Ja sam pokuÅ¡avao to nekako sam  odvidavati zavidavati,ali i dalje mi moja strana grije -suvozačeva hladi,To znači vrime je za servis na izmjenu te plastike

punto1976

mislim da set tih plastika doÄ'e oko 100 kuna pa je bezveze ljepit. a i bez da se rastavi kučiÅ¡te motorića i razradi malo potenciometar nije niÅ¡ta napravljeno jer je u potenciometru problem.

goranRI

Ja sam danas nekako uspio vratiti nazad ( na dva vijka) 😁 ovaj motor od klapne za staklo, napravio kalibraciju - self learn proceduru I sad radi

goranRI

Da, 120 kn sam platio komplet tih plastika,  prije nego sam vratio naspricao sam malo kontakt spreja u potenciometar

punto1976

pa jel su ti sve plastike cijele? ja bi na tvom mjestu izvadio sva tri motorića koji su jedan do drugog i rastavio i prekontrolirao potenciometre i malo ih razradio. tu nema neke mudrosti, mora radit, ali samo ako si provjerio sve.

punto1976

reče mi jedan kolega da taj sprej nije dobar za to nego da pošpricam WD-om i ja sam ga još sa bušilicom okrenuo ukrug jedno par stotina puta tak da ćemo vidjet, vrijeme će pokazat.

goranRI

Kod mene je problem recirkulacija i defrost klapna
Recirkulacija će do daljnjega i ostati problem a defrost sam danas riješio, plastika je bila puknuta
To sam na jedvite jade promjenio bez da sam išta drugo razmontiravao

AntonioK

Citat: punto1976  u 25 Svibanj 2017, 22:49:21
mislim da set tih plastika doÄ'e oko 100 kuna pa je bezveze ljepit. a i bez da se rastavi kučiÅ¡te motorića i razradi malo potenciometar nije niÅ¡ta napravljeno jer je u potenciometru problem.
Tako i ja mislim ,pa neka se oni u servisu ***,a ja ču biti lakši sa koju kunicu

goranRI

Ove koji rade mi ne pada na pamet dirati,  a niti jedan od njih nije baÅ¡ neÅ¡to pristupačan...

ilija.r

Citat: AntonioK  u 25 Svibanj 2017, 22:48:31
Ja sam pokuÅ¡avao to nekako sam  odvidavati zavidavati,ali i dalje mi moja strana grije -suvozačeva hladi,To znači vrime je za servis na izmjenu te plastike
tebi je problem isto kao meni
only FIAT

punto1976

nećeš bit baš za koju kunicu lakši nego za puno kunica, jer oni u servisu će skidat sve i stavit sve novo i ak ne rastaviš motorić ili ga promijeniš po meni nisi baš sve napravio.
u ovo filmiću malo prije se vidi ono što vam govorim da se potenciometar s vremenom zaprlja i onda ECU ne skuži pravu vrijednost i dalje ga tjera pa pukne plastika.

AntonioK

Naručen 05.06,pa javim što su radili i koliko love

goranRI

Kad sam podizao dijelove, set onih plastika u servisu sam pitao i koliko doÄ'e zamjena, i dali imam garanciju da neće biti cvrčaka...
Kažu koštati će 2000 minimalno, a garancije da neće poslje skidanja table nešto cvrčati nema...