Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

M.P.

idi u stanicu za tehnički pregled u gluvu uru, dečki će ti na aparatu namjestit snop

aleeen

Citat: M.P.  u 12 Rujan 2012, 11:20:05
idi u stanicu za tehnički pregled u gluvu uru, dečki će ti na aparatu namjestit snop

koliko para?

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

aleeen

kad je hladan dosta teško ide u prvu i iz prve u drugu i obrnuto... zašto je to tako?

drugo pitanje, di se sipa ulje mijenjača? dali ja to mogu napraviti ili ne?

M.P.

Citat: aleeen  u 12 Rujan 2012, 11:28:23
koliko para?

ostavi mu za kavu

Citat: aleeen  u 14 Rujan 2012, 21:38:38
kad je hladan dosta teško ide u prvu i iz prve u drugu i obrnuto... zašto je to tako?

drugo pitanje, di se sipa ulje mijenjača? dali ja to mogu napraviti ili ne?

manje više normalno. ako je sve u redu nakon šta se cijeli auto zagrije, ne diraj ništa

aleeen

Hvala na odgovoru.

http://imageshack.us/a/img443/6565/20120905163047.jpg

kako provjeriti ovdje koliko imate vode?

kako ovdje provjeriti dali ima antifriza?

koji antifriz kupiti i koliko (litara?) i kako ga miješati?

kiky776

Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Shokre30

Citat: aleeen  u 14 Rujan 2012, 23:04:53
Hvala na odgovoru.

http://imageshack.us/a/img443/6565/20120905163047.jpg

kako provjeriti ovdje koliko imate vode?

kako ovdje provjeriti dali ima antifriza?

koji antifriz kupiti i koliko (litara?) i kako ga miješati?

Provjeriti mozes sa drvenim stapom jer malo je nezgodno posto je cijev ukoso postavljena, mozes i s baterijom jer vidi se min i max.
Ja sam obicno sa stapom provjeravao, uzmes stap i gurnes u posudu, izvadis van i premjeris s vanjske strane pa vidis gdje ti je nivo jer na stapu ostane mokri dio.

Sto se tice koji antifriz, uzmi crveni, ne Paraflu jer ovaj drugi hoce nagrizati brtvu glave...
Mijesas po uputama na antifrizu, ovisno koliko hoces da ti drzi.
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

aleeen

Citat: Shokre30  u 15 Rujan 2012, 10:18:38
Provjeriti mozes sa drvenim stapom jer malo je nezgodno posto je cijev ukoso postavljena, mozes i s baterijom jer vidi se min i max.
Ja sam obicno sa stapom provjeravao, uzmes stap i gurnes u posudu, izvadis van i premjeris s vanjske strane pa vidis gdje ti je nivo jer na stapu ostane mokri dio.

Sto se tice koji antifriz, uzmi crveni, ne Paraflu jer ovaj drugi hoce nagrizati brtvu glave...
Mijesas po uputama na antifrizu, ovisno koliko hoces da ti drzi.

bezvezarija! koji q nisu napravili taj spremnik barem malo transparentije  :D probat ću sa nekom jakom baterijom, probao sam sa flashom - ledicom od mobitela ali nije bilo Å¡anse...

2) ima dosta tragova ulja na poklopcu glave... tj. dosta ulja CURI preko brtve... tako da bi to vjerovatno trebalo zamjeniti... znači poskidati filter zraka i sve ostalo... koliko je to komplicirano i koliko košta taj dihtung?

3) sada su neke ljetne gume od klebera gore i to na sva 4... dali se mogu samo na prednje, pogonske kotače staviti neke zimske gume a bolje dvije staviti (od tih ljetnih) na zadnje kotače? koliko bi me mogle koštati dobre dvije zimske gume? znači, zamjenio bi samo dvije prednje - dali se to smije raditi i dali je ok ako imam zimske gume na pogonu?

aleeen

4) četvrto pitanje - kupio sam novi lijevi far - koliko je to teško zamjeniti? vidim da ima tri šarafa, ali šta je sa svim onim kabelčićima iznutra, čega već li ima... itd.?

cicili

prva stvar je da mk2 ima dvije vrste farova h7 i h1 dali si kupio isti jer moze nastat razlika u boji. za mintirat far moras otpustit branik a za njega onu plastiku blatobrana skinut.. ima se sta zezat.

hitnug je jeftin neznam tocno ali ajmo rec 50 kn.

sto se tice guma mozes a cijenu neznam kad nisi naveo dimenziju a i imas na netu stranica sa cijenam pa pogledaj.

aleeen

Citat: cicili  u 16 Rujan 2012, 11:26:05
prva stvar je da mk2 ima dvije vrste farova h7 i h1 dali si kupio isti jer moze nastat razlika u boji. za mintirat far moras otpustit branik a za njega onu plastiku blatobrana skinut.. ima se sta zezat.

hitnug je jeftin neznam tocno ali ajmo rec 50 kn.

sto se tice guma mozes a cijenu neznam kad nisi naveo dimenziju a i imas na netu stranica sa cijenam pa pogledaj.

naručio sam onaj sa h1... vjerovatno h7 ima ona verzija mk2b... znači posla ima dosta, bolje da ja to ni ne diram... kome se to onda nosi da sredi? automehaničaru ili električaru?

ok, ovu brtvu poklopca glave ćemo srediti svakako za koji dan, jer izgleda da dosta ulja procuri kroz to!

što se tiče guma - nemam pojma koje su dimenzije, tobože, neke full uske gumice su gore, kao na karjoli :D ali nije stvar u tome, nego sam pitao zbog nedostatka financijskih sredstava, dail se smije i dali ima ikakvog smisla samo na prednje kotače staviti zimske gume a iza pustiti ljetne? malo više informacija o tome?

... još jedno pitanje, onaj lijevi brisač svako toliko zbog istrošenosti (valjda one gumice) ispada sa onog željeznog prijenosa... za sada je samo gurnuta jedna tanka žica koja drži da onaj dio ne ispadne, kome to mogu odnijeti da sredi kako spada, jer je ovo samo privremeno riješenje?

vlatko11

Koliko je meni poznato,na jednoj osovini smije biti samo jedna vrsta guma. Znači, proizvoÄ'ač x i dimenzija y s tim da i na drugoj osovini mora takoÄ'er biti dimanzija y. Na pogonsku osovinu smijeÅ¡ staviti zimaske dok ti na drugoj mogu ostat ljetne samo mislim da Å¡ara nesmije biti plića od 5 mm.
A brisač-njega skini dole,znači cjeli mehanizam dolje. Kroz osovinicu gdje je zglob koji ti ispada probuši rupu manjeg promjera, nareži navoj u rupicu i stavi šaraf sa većom podloškom koja će spriječit da ti pouga ne ispadne van i to je to. Kod mene funkcionira već 5 godina. Ako nemožeš sam, javi mi se na pp pa ti ja napravim.

cicili

i mk2a ima farove sa h7 i h1 zaruljama, znam da se ljudima znalo desavat da kad promjene bude razlicita boja sto zbog lece sto zbog zarulja razlicitih...

aleeen

Citat: vlatko11  u 17 Rujan 2012, 08:08:09
Koliko je meni poznato,na jednoj osovini smije biti samo jedna vrsta guma. Znači, proizvoÄ'ač x i dimenzija y s tim da i na drugoj osovini mora takoÄ'er biti dimanzija y. Na pogonsku osovinu smijeÅ¡ staviti zimaske dok ti na drugoj mogu ostat ljetne samo mislim da Å¡ara nesmije biti plića od 5 mm.
A brisač-njega skini dole,znači cjeli mehanizam dolje. Kroz osovinicu gdje je zglob koji ti ispada probuši rupu manjeg promjera, nareži navoj u rupicu i stavi šaraf sa većom podloškom koja će spriječit da ti pouga ne ispadne van i to je to. Kod mene funkcionira već 5 godina. Ako nemožeš sam, javi mi se na pp pa ti ja napravim.

tnx vlatko! ma rupa je već napravljena, sada ne znam dali je neko kod kuće već to napravio ili je bila (to je moguće!) još kad je auto kupljen... sada je trenutno samo jedna žica taman te debljine rupice... definitivno se može desiti da lagano opet ispadne, kao šta je već i jednom bio slučaj... prilično bi mi nezgodno bilo to slati u slatinu pošto auto nije u mom vlasništvu :\

mislio sam da bi se to moglo skinuti, pustiti drugi dio prijenosa di je, znači zakačen gore, onda postaviti jednu šajbu i nakon šajbe R-osigurač (tako pronalazim na netu da se zove)...

ovako nešto znači:

http://www.trgo-agencija.hr/BinaryLibrary/1e14f71d-b8f3-464d-a81e-6d313ac6c3ec/Resized_f226ff43-dcf9-4a80-8ac3-599379dc47d5/500_500.jpg

http://www.trgo-agencija.hr/kategorije.e812002d611c4a5ebd18135fdb360e61.r-osiguraci.aspx

...i još dobro zamastiti mašću da se smanji trenje/habanje i to je to? :) ako odnesem kod automehaničara, neće mi uzeti ispod 100 kn...