Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 12 Gosti pregledava ovu temu.

cicili

zalijevo far sa vodom dok sam ga polirao i voda niz kabel usla u balast koji je zaljepljen obostranom trakom ispod fara... sad su oba dva lijepo ilikonirani i nema straha...

aleeen

Citat: cicili  u 28 Rujan 2012, 14:56:45
zalijevo far sa vodom dok sam ga polirao i voda niz kabel usla u balast koji je zaljepljen obostranom trakom ispod fara... sad su oba dva lijepo ilikonirani i nema straha...

o kojem je točno kitu riječ? pa šta ne glase svi ti balasti kao waterproof (po drugi puta)?

inače, kako drže te obostrane trake, ja sam vezicama vezivao bezveze te balaste, desni mi je na onom nosaču motora pričvršćen vezicama a drugi mi je ispod baterije, tj. ispod kutije osigurača ima neke dvije rupice i popreko njih sam zakačio vezice, znači moram svakako paziti da voda ne doÄ'e u kontakt sa balastima?  :82:

Tony

Od malo vode ili vlage nece nista biti. Ali ako ih mislis zalijevat smrkom onda bi moglo biti.

Zasto pitas. Nije vrag da ti kotaci bacaju vodu po motornom prostoru? Jel imas unutranje plasticne zastite ispod blatobrana???

aleeen

Citat: Tony  u 28 Rujan 2012, 19:11:49
Od malo vode ili vlage nece nista biti. Ali ako ih mislis zalijevat smrkom onda bi moglo biti.

Zasto pitas. Nije vrag da ti kotaci bacaju vodu po motornom prostoru? Jel imas unutranje plasticne zastite ispod blatobrana???

di da to pogledam, kako izgleda?

Shokre30

To ti je ona plastika direktno ispod blatobrana koja ti stiti da ti voda/blato/snijeg i ostale svinjarije s ceste ne dodju tamo gdje ne treba ;)
Bolje V8, nego 8V :D
            .-.       .-.
,ooO() /    )    (    \ ()Ooo.
|     )  |    (      )    | (     |
|    (   |     \    /     |  )    |
\     )  \_ __) (__ _/ (     /
   `-'    .ooO()()Ooo.  `-'

aleeen

Citat: Shokre30  u 29 Rujan 2012, 22:45:45
To ti je ona plastika direktno ispod blatobrana koja ti stiti da ti voda/blato/snijeg i ostale svinjarije s ceste ne dodju tamo gdje ne treba ;)

barem taj dio na sreću imam, sada baš maloprije kontrolirao :D

aleeen

zašto mi jedan od balasta lagano zuji (pišti)?

mislim da do sada nisu zujali ni pištali i kada sam par puta upalio svjetla počnu mi pištati oba, s time da se nakon par sekundi jedan "ugasi" a drugi balast pišti/zuji i dalje?

Tony

Svaki AC ilitiga digitalni balast pisti, neki manje neki vise. To je normalno. Isto kao trafostanica, transformatori, punjac za akumulator itd.

DC ilitiga analogni balasti se ne cuju uopce.

aleeen

Citat: Tony  u 30 Rujan 2012, 22:29:07
Svaki AC ilitiga digitalni balast pisti, neki manje neki vise. To je normalno. Isto kao trafostanica, transformatori, punjac za akumulator itd.

DC ilitiga analogni balasti se ne cuju uopce.

Hvala Tony, drago mi je šta si se baš ti javio, nisam bio sto posto siguran, ali mislio sam da je to sasvim normalna stvar.

Gledao sam prije po eBayu te kitove, zanimljivo je šta neki imaju one male kutijice, tj. startere dok neki nemaju - zašto je to tako? Oni koji nemaju su manje kvalitetniji ili?

Još jedna stvar - vratimo se na visinu snopa i farove - kako znati da je neki far naštiman onako kako treba? Na pravu visinu? Da li postoji neki način "test" za provjeru toga? Čitao sam nešto po netu, da auto treba staviti 5 metara od zida i mjeriti visinu ne znam ni ja čega i fara i da to šta se mjeri mora biti u visini fara? THANKS!

Tony

Svaki balast ima starter, samo postoje interni i eksterni starteri. Tj. dal je u kucistu balasta ili na kabelu.

Kvaliteta balasta se prvo mjeri po tome dali su AC ili DC. A onda dalje u kvaliteti samih komponenti u balastu, kvaliteta kucista i kolko je sve to dobro zasticeno od vanjskih vremenskih utjecaja.

aleeen

Citat: Tony  u 01 Listopad 2012, 13:58:44
Svaki balast ima starter, samo postoje interni i eksterni starteri. Tj. dal je u kucistu balasta ili na kabelu.

Kvaliteta balasta se prvo mjeri po tome dali su AC ili DC. A onda dalje u kvaliteti samih komponenti u balastu, kvaliteta kucista i kolko je sve to dobro zasticeno od vanjskih vremenskih utjecaja.

Dali možeš izgledno, tj. po fizičkom izgledu zaključiti o kakvom se balastu i kitu radi? Jesu li kvalitetniji, manje kvalitetni i smeće?

Tony

Bez iskustva tesko. A i uz iskustvo dok ga ne upalis i ne probas nekoliko komada ne mozes doci do zakljucka kakav je.

Jedino sto mozes biti siguran da je  s*r*a*nj*e  su ovi plasticni sto su se pojavili u zadnje vrijeme. Balast je lagan ko perce i naravno analogni je, svijetlo je slabo i treperi, jako losa kvaliteta.

http://i1190.photobucket.com/albums/z449/textfourbang/Jian/ampm/LED/DC35W_des5.jpg

aleeen

Tony, hvala  :) čim "potroÅ¡im" kit, javljam se opet tebi  ;)

Još jedna stvar - vratimo se na visinu snopa i farove - kako znati da je neki far naštiman onako kako treba? Na pravu visinu? Da li postoji neki način "test" za provjeru toga? Čitao sam nešto po netu, da auto treba staviti 5 metara od zida i mjeriti visinu ne znam ni ja čega i fara i da to šta se mjeri mora biti u visini fara? THANKS!

Nemesis

Citat: aleeen  u 02 Listopad 2012, 11:36:03

Ja sam poriktao tako da sam se odmaknuo od auta cca 1 metar,a svijetla su mi bila u visini koljena... Probaj,pa kao ti odgovara,to je to... ;)

edit:

evo ga tu: http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=28013.msg504704#msg504704

aleeen

Thanks Nemesis! Izgleda da ovo za snop u visini koljena stvarno funkcionira, sada sam maloprije isprobao i stvarno je tako!

Hitnija stvar; Gume su Kleber Viaxen ljetne a dimenzije 155/80/R13 i cijelo ljeto sam ih pumpao na; prednje 2.1 a zadnje 2.0 - no poÅ¡to i amortizeri ne rade svoj posao kako treba i vjerovatno bi ih trebalo zamjeniti kad se skupi lova, vožnja po naÅ¡kim cestama je "tvrÄ'a" i dosta "udara" i lupa - Å¡ta preporučujete, na koliko pumpati prednje a na koliko zadnje? Mislim da je ovih mojih 2.1 i 2.0 možda malkice "pretvrdo"?

THANKS!