Fiat Punto MK2 2003. 1.2 - puno pitanja; ulje/svjetla/muzika/itd.

Autor aleeen, 06 Rujan 2012, 22:57:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Nemesis

Citat: aleeen  u 03 Listopad 2012, 10:23:19
Thanks Nemesis! Izgleda da ovo za snop u visini koljena stvarno funkcionira, sada sam maloprije isprobao i stvarno je tako!

;)

:ok: :ok:

topolino

Lupat ce ima 1.5bara mjenjaj amortizere kayaba ili ako hoces bolje za jacu voznju blisten
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mairon

Gdje najeftinije nabaviti Kayaba amortizere ? Koja cijena za par prednje ?

hec

nemas brige toci kaj si tocio ja sam u mk2 1.2 tocio 10w 40 uvijek i sve je bilo pet,isto sam imao malo problema s potrosnjom ulja i nakraju je ispalo da mi je karter slinio na čepu,tak da najprije pogledaj to,to i ovak vidis ispod auta pogledaj karter ak je vlažan iz vana slini,najednostavnija opcija ti je to za pogledat prvo.

zezno sam se skroz krivo post stavljen

aleeen

koliko koštaju novi amortizeri? ili polovni - samo da funkcioniraju kako bi i trebali? :D neki tjuning, skuplji amortizeri i slično me ne zanima jer s financijske strane si ne mogu priuštiti ništa takvo?

joÅ¡ jedno pitanje - zaÅ¡to su tako uske gume na ovom puntu? 155/80/R13? gledam puntače po cestama, neki imaju ovako uske gume kao "karjole" dok drugi imaju "standardne" Å¡irine, valjda 165 ili 175... dakle - zaÅ¡to bi netko stavio na svoj auto ovako uske gume? koje su prednosti i mane? i zaÅ¡to bi netko na svoj auto stavio Å¡iroke gume? koji je standard i "poželjno" za ovog punta? ni u to se niÅ¡ta ne kužim, svaka riječ je dobrodoÅ¡la  ;)

cicili

stavis si gewinde... oko 2000 kn se vec nadu i ljudi su zadovoljni sa njima...

topolino

Citat: cicili  u 05 Listopad 2012, 10:19:43
stavis si gewinde... oko 2000 kn se vec nadu i ljudi su zadovoljni sa njima...
i da mu za par mj. svira orkestar u plastika u autu :)
ma ubiti moze mlad je, poganjat ga sigurno hoce. Jedino sto ce ga kod gevinda muciti jes uglazbljivanje te rapsodije :D
155 su ti jer nemas force za jace gume. Ako ides na gevinde onda 14 sigurno i kocnice sa jaceg punta. Prekjucer sam vidio jedan seicento u labinu sa ronalkama, model slican turbu. Kotaci do lima, mrak

aleeen

Citat: topolino  u 05 Listopad 2012, 20:23:22
i da mu za par mj. svira orkestar u plastika u autu :)
ma ubiti moze mlad je, poganjat ga sigurno hoce. Jedino sto ce ga kod gevinda muciti jes uglazbljivanje te rapsodije :D
155 su ti jer nemas force za jace gume. Ako ides na gevinde onda 14 sigurno i kocnice sa jaceg punta. Prekjucer sam vidio jedan seicento u labinu sa ronalkama, model slican turbu. Kotaci do lima, mrak

ccc.... ma kakvih 2000 kn, toliko mi je skoro i bila placa :) zasada to neka ostane kako je, zao mi je ali sta je tu je... ali neki puntosi imaju i 165 gume koliko sam vidio, mozda cak i 175, sta je onda s njima?  imaju jace masine?  ovaj je 1.2 60 hp i koliko ga te uske 155 cine nesigurnim i nestabilnim na cesti?

sto se tice rapsodije na ulici, to je vec postignuto, lupa i po najmanjim rupicama :(

topolino

Amortizeri su ti cca 700 prednji po komadu, zadnji oko 400.
Mk2a je imao 155/70R13
Mk2b je imao
165/? R14
Ostani na 155 jer na teh. vole drkati zbog dimenzija. 155 za teh, a po cesti 17514

cicili

na njega mozes upisat bez problema 185/55/15 a mozda imaju u ktalogu i 195/50/15, ta dimenzija mi je na mk2b upisana.

a sto se tice tih dimenzija vjerovatno ovise o opremi prije nego motoru.

aleeen

hvala na odgovorima! znači koliko me nestabilnim i nesigurnim na cesti čine te gume 155? dali i to "drži" dobro cestu? koja je npr. razlika 155 od 165 ili 175, razlike su u 1 do 2 centimetra?

M.P.

proizvoÄ'ač je tu dimenziju naveo kao dostatnu za taj auto i tu snagu, da bude siguran i udoban. stoga ako te nije briga kako auto izgleda, samo gas

puntilak

Evo da i ja malo pitan  :funny:
Jel mogu bez problema upisati 195/50/15 u knjizicu (Punto 1.2 16V)
Na autu su mi apex -40mm (naprid) i -30mm (nazad) opruge na orginal amortizerima.Kolika je cijena amortizera koji dobro podnose ove opruge i koje preporucate?
Il cijena gewinda?
Ocu sto dobit osim zvuka ako skinen katalizator? Iman nekakav osjecaj da mi se auto gusi na niskim okretajima i skroz je trom do nekih 2500,a nakon toga je  :partytime:

Mairon

Trom ti je radi guma tih. Da imaš 185 60 14 kako i treba sporting imat bilo bi drugačije.

Ja na 8v imam 165 70 14 sad, a u šupi su mi zimske 185 60 14, pa neznam kak će to bit, osjetit će se sigurno. I na potrošnji sitno i na performansama.

aleeen

Citat: M.P.  u 07 Listopad 2012, 23:03:49
proizvoÄ'ač je tu dimenziju naveo kao dostatnu za taj auto i tu snagu, da bude siguran i udoban. stoga ako te nije briga kako auto izgleda, samo gas

e to je to!  :ok: to me zanimalo najviÅ¡e, thanks!