Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

DinoG

Na VW-u s pocetka 2000-ih se odljepljuje krovni tapacirung, od Skode, VW-a pa do Audija i to na modelima koji su par klasa iznad Punta poput Passata, Octavie i A4, tako da tapacirunzi na Puntu su nista naspram toga.

Razlika je sto je moj Punto pod broj jedan star 13 godina, a pod broj 2 nije uopce ista klasa kao 308, Golf ili Astra. Cak i sad nakon 13 godina enterijer je skoro u boljem stanju nego u 308-ici staroj 5 godina s 30tkm. Strah me kako ce taj auto izgledati nakon 13 godina ako vec sad tako izgleda. Ne zelim da ispadne da pljujem po 308-ici ili da sam neki Fiat fanatik pa ga branim pod svaku cijenu. Auto je po svemu bolji od Punta, udobniji, brzi, tisi, veci, ne moze se mjeriti s Puntom, ali kvaliteta enterijera nije onakva kakvom ju ocekujes za tu klasu auta. Da mi se takve stvari dogode na Puntu ne bi se uopce cudio, eto jer je Fiat i skoro svi imamo tu usadjenu sliku da je Fiat smece radi drustva u kojem zivimo, ali treba samo realno sagledati sve i provozati par auta i lako se vidi da to nije bas tako kako se prica :)

Mike20

Istina, po mom milšjenju interijer Punta 2, iako je plastičan, je odličan u odnosu na mnoge druge marke i klase, pa čak i unutar samog Fiata, ni nakon 10tak g. nema nikakvih cvrčaka u tabli ili slično. Na francuzima sam primjetio isto da nisu baš materijali dugotrajni, Na ganc novim Renolima ima cvrčaka u kabini itd.

Problem je u Fiatima što se jeftini i onda se i tak održavaju, jeftina ulja koje se zaborave mijenjati itd itd.
Mehanika im je neuništiva, posebno na motorima do 1600ccm, mislim na benzince, strujne probleme ne možeš pripisati talijanima kad je od neke 2000.g Bosch u pitanju, Marellija nema više ni u tragovima. A habanje materijala ovisi o tome kako se ko odnosi prema autu, moja bivša Marea nakon 300 000km iznutra bolje izgleda nego neki vikend auti s 5 puta manje km.

Boxer

Ne valja to niÅ¡ta čim je fiat  :badtaste10: :badtaste10:
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Mike20

Bumo vidli dal se Tipo vraća, ili PO(novno) vraća

2600

Jel iko čitao test Tipa u Auto Klubu?

Linea104

Ja sam pročito. Na 5-6 stranica je veliki test, dosta ga hvale. Kazu pocetna cijena za 1.4 95 konja 99'900kn  :good:
They can't find a way to be, one world in harmony.  Can't get no antidote for blues.

2600

Citat: Linea104  u 12 Ožujak 2016, 21:04:19
Ja sam pročito. Na 5-6 stranica je veliki test, dosta ga hvale. Kazu pocetna cijena za 1.4 95 konja 99'900kn  :good:

U biti su dosta dobre cijene, samo znamo kako sa AC nema pregovaranja ni narudžbi.  :wall:

1.4 od 99 000
1.3 JTD od 110 000
1.6 JTD od 122 000

Onako... Hvalilo ga u tom testu mada je klima manualna. Kaže 4 cm više u dužinu mjesta od aktualne Octavie, samo nisu naveli da ga malo j ebe linija krova straga za glavu, doduše to ovisi od visine. Svakako bi trebao biti po dužini kud i kamo komodniji od zadnjeg Brava.

gandi

Bas me zanima koliko bi bio 1.6 jtd za nesto opreme.

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon

--->>>    click here      <<<---

2600

Citat: gandi  u 13 Ožujak 2016, 12:10:16
Bas me zanima koliko bi bio 1.6 jtd za nesto opreme.

Na koju opremu ti ciljaš? Inače ovi iz AK su totalno zblesirani. Prvo za Giuliu pričaju o 1.6 JTD i 1.4 Turbo MultiAir motorima. Zatim u testu kažu da ima automatsku klimu iako je i iz slika sa testa vidljivo da nema. Auto je imalo senzore za kišu i svjetla, kameru za vožnju u rikverc, senzore tlaka u gumama...

gandi

122 000 kn je, koliko sam shvatio bazni model. Znači, ratkape, ručna klima, radio...
Ono Å¡to mene zanima je alu felge, auto dvozonska klima, mp3 sa usb media playerom, BT handsfree.
--->>>    click here      <<<---

2600

Citat: gandi  u 13 Ožujak 2016, 14:06:00
122 000 kn je, koliko sam shvatio bazni model. Znači, ratkape, ručna klima, radio...
Ono Å¡to mene zanima je alu felge, auto dvozonska klima, mp3 sa usb media playerom, BT handsfree.

Nema sa Tipom dvozonske klime nego samo automatska jednozonska, a u većini zemalja 1.6 JTD ne ide bez BT handsfreea i bar 16" alu felgi. Ne znam kako je kod nas. 1.4 i 1.3 JTD startaju sa slabijom opremom.

U većini zemalja su 3 paketa opreme. Prva dva za ove slabije, zadnja dva za 1.6 JTD.

To je kada pričamo o sedanu. Hathc i SW će imati i neke druge opcije no koliko znam ne i dvozonsku klimu.

ElRa

Citao sam ja... Nista posebno, uglavnom tekst je napisan na fonu best buy u klasi. Napisali su da je iznad C-Elysee. Na izradu nemaju zamjerki, materijali su OK, osim oko mjenjaca. Ovjes je mekan, motor i mjenjac odlicno usklaÄ'eni. Prostora za noge pozadi ima vise nego Mazda 6 ili Octavia.

Neven

Sve verzije Tipa se rade u Turskoj ili ce nesto raditi i u It?

2600

Sve je Turska, a moje mišljenje je da je to dobro.

ElRa

Ako plane rat u Turskoj ili se ovi nemiri prosire to nece valjdati. Bojim se da bi onda bilo problema sa selidbom proizvodnje.