Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Boxer

Izgleda da je marea weekend dobila dostojnog nasljednika
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

seni kt

Gledam sad na Maxu strani program i emisija o autima, a medu ostalim posvecena je salonu u Zenevi. I pokazali su Tipo a joj majko moja zavrsna obrada i kvaliteta plastike je ocajna spojevi su kao da su se djeca igrala a plastika na vratima mozes si lakat potrgat kad lupis u vrata. Jao Fiat nebudu jos 100 god dosli pameti. Nije sve u dizajnu i cijeni ima nest i u kvaliteti.

Miha.

Pokazali slike, a ti zaključio :joj: Koja je tvoja profesija :laughing-smiley-001: Kažu da je dobar, a i meni djeluje kvalitetno jer nema one plastike i sto djelova nego većinom guma kolko sam skužio..

VeX

Ruku na srce ovaj "novi" Tipo vizualno je već zastario (isto stvar je bila i sa Stilom) jer vodeće marke se opet okreću oštrijim linijama koje su u "modi". Dizajn unutrašnjosti je IMO šaka u oko sam takva, prethodnik je izgleda modernije i kvalitetnije (čak i na slikama). Iskreno mi se čini da mu ni cijena neće pomoć (osim naravno u Italiji). Nevjerojatno mi je da nakon desetljeća čekanja novog modela u kompaktnoj klasi Fiat napravi nešto s čim IMO nema nikakve šanse.

2600

Citat: Miha.  u 06 Ožujak 2016, 18:34:55
Pokazali slike, a ti zaključio :joj: Koja je tvoja profesija :laughing-smiley-001: Kažu da je dobar, a i meni djeluje kvalitetno jer nema one plastike i sto djelova nego većinom guma kolko sam skužio..

Tako je, gore je sve guma. E sada kakva su vrata to je druga priča. Ali do sada svak tko je bez predrasuda sjeo u Tipa ga je i pohvalio. Naravno ima onih koji u startu otpišu pa bude svega.

A u vezi forumaÅ¡a iz KT. Ako je to onaj koji mislim da je biti će problema ali će se uvijek i vraćati da muÅ¡ki pogine.  :laughing-smiley-001:

Mike20

Da Fiat kasni s ovim auto, kasni barem 5 godina.
Neki dan stojim kraj auta, kraj mene auto kojem sam prvo vidio unutrašnjost, detalj oko bočnog ventilacijskog otvora i onaj tablet u sredini na isti način postavljen ko na Tipu, pogledam znak na haubi, Renault ili Peugeot, zaboravih, neki francuz uglavnom

DinoG

Citat: Mike20  u 07 Ožujak 2016, 07:22:43
Da Fiat kasni s ovim auto, kasni barem 5 godina.
Neki dan stojim kraj auta, kraj mene auto kojem sam prvo vidio unutrašnjost, detalj oko bočnog ventilacijskog otvora i onaj tablet u sredini na isti način postavljen ko na Tipu, pogledam znak na haubi, Renault ili Peugeot, zaboravih, neki francuz uglavnom
Pravo pitanje je tko kasni? Fiat ili trziste?

Tipo sedan je po meni dostojan nasljednik Linee. Linea je bila prva jeftinija gradska limuzina da je donekle dobro izgledala. Za razliku od poluproizvoda poput Thalie, 206 sedan i Fabie sedan. Kad kazem poluproizvod mislim dizajnerski jer svaki od ova 3 gore navedena su izgledali kao da su se sjetili da bi mogli napraviti sedan tek kad je hatch pusten u prodaju. Logan je bio u tom rangu, ali mislim da je ipak Linea bila kvalitetnija u svemu :)

Pug i Citroen su pogodili s C-Elyseom i 301(mislim) i Tipo im je dostojna konkurencija u svim segmentima i danas sutra ako bude para bez razmisljanja bi uzeo 1.6 mjet Tipa sedana :D

2600

Tipu je glavni prodajni adut omjer uloženo/dobiveno sa bitnom razlikom da je sa ciljem sedan i dizajniran kao sedan te da ima za razliku od nekih dimenzije pravog C-segmenta, tu mislim prije svega širina i trag kotača gdje je straga širi od Golfa 7 jedna 4 cm, a os kvazi C-segmenta 10 cm.

Za one koji nisu ljubitelji Fiata preporučam sljedeći forum:
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/
, jerbo tamo voze Fiat čisto iz potribe, a zaljubljenike tražiÅ¡ povećalom. ÄŒak im je dobrim dijelom Fiat najveći Å¡ljam autoindustrije pa mora bit i jeftin, inače ne valja. No za jedngoa će biti problem Å¡to isto smatraju za Alfa Romeo. No svejedno, sretan mu put.  :bok:

Neven

Na prvu mi Tipo baš nije sjeo, kao korak natrag u odnosu na Bravo. Ali sad je očito da Fiat s Tipom ulazi u drugačiji tržišni segment nego su to bili Stilo i Bravo.
Prethodnici su ciljali na tržišni udio Golfa, Astre, Megana itd, gdje se tržišno baš i nisu iskazali. Sad Fiat ide korak niže, odnosno Tipo je konkurent najjeftinijim modelima kompaktne klase, poput Kie Ceed ili Škode. To se vidi i po skromnoj motorizaciji...

2600

Citat: Neven  u 07 Ožujak 2016, 11:33:03
Na prvu mi Tipo baš nije sjeo, kao korak natrag u odnosu na Bravo. Ali sad je očito da Fiat s Tipom ulazi u drugačiji tržišni segment nego su to bili Stilo i Bravo.
Prethodnici su ciljali na tržišni udio Golfa, Astre, Megana itd, gdje se tržišno baš i nisu iskazali. Sad Fiat ide korak niže, odnosno Tipo je konkurent najjeftinijim modelima kompaktne klase, poput Kie Ceed ili Škode. To se vidi i po skromnoj motorizaciji...

Drago mi je da si napokon razumio poantu Tipa.  :ok:  Recimo Talijani su skužili većinom od početka da je to bar po njihovoj percepciji rang Å kode(kod njih niži rang i od Seata, to i cijena pokazuje) ili Kie. Ovdje u nas je joÅ¡ neko miÅ¡ljenje čak da je to Dacia, ili ovi C-Elyse il 301.

ElRa

Za vikend sam bio u Istanbulu i vidio sam ukupno 2 Eagea-e (Tipa), a ocekivao sam ih vise. Valjda jos proizvodnja nije krenula punom parom. Na drugoj strani modeli Doblo i Linea su ultra popularni.

2600

Citat: ElRa  u 07 Ožujak 2016, 12:14:12
Za vikend sam bio u Istanbulu i vidio sam ukupno 2 Eagea-e (Tipa), a ocekivao sam ih vise. Valjda jos proizvodnja nije krenula punom parom. Na drugoj strani modeli Doblo i Linea su ultra popularni.

Imaju ti sve brojke detaljno, koliko, kako gdje. Egea je mislim prodano jako brzo 6 000 komada kod njih. Problem je što na takvu zemlju, a pogotovo područje kao Istanbul, ispadne zanemarivo pogotovo pored Linee koja je već par godina top po prodaji uopće u Turskoj sa oko 35 000 godišnje.

Neven

Citat: 2600  u 07 Ožujak 2016, 11:37:59
Drago mi je da si napokon razumio poantu Tipa.  :ok:  Recimo Talijani su skužili većinom od početka da je to bar po njihovoj percepciji rang Å kode(kod njih niži rang i od Seata, to i cijena pokazuje) ili Kie. Ovdje u nas je joÅ¡ neko miÅ¡ljenje čak da je to Dacia, ili ovi C-Elyse il 301.

Kak mislis napokon, pa auto je tek neki dan predstavljen?

2600

Citat: Neven  u 07 Ožujak 2016, 12:19:54
Kak mislis napokon, pa auto je tek neki dan predstavljen?

Sedan je predstavljen ima ohoho, OK hatch i SW jesu nadogradnji ali ne velika.

ElRa

Citat: 2600  u 07 Ožujak 2016, 12:18:57
Imaju ti sve brojke detaljno, koliko, kako gdje. Egea je mislim prodano jako brzo 6 000 komada kod njih. Problem je što na takvu zemlju, a pogotovo područje kao Istanbul, ispadne zanemarivo pogotovo pored Linee koja je već par godina top po prodaji uopće u Turskoj sa oko 35 000 godišnje.

Znam da se Egea dobro prodaje u Tur, ali vjerovatno veci dio nije isporucen kupcima. Ogroman broj je na ulicama modela Albea 1.3 Multijet kojeg voze taksisti.