Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

DiscoVolante

Citat: Joža  u 30 Lipanj 2016, 19:12:43
Htio bi kao neupucen laik sa 25 god stazom profi vozaca za volanom kamiona da mi se onda objasni tu tvornicku toleranciju da Fiat Stilo 1.4 16v trosi ulje od prvog dana dok sad Alfa 147 1,6 ts 120 konja kupljena sa 75000 sad ima 88000 km da ta Alfa na 10000 km nije popila niti kap Selenie 20 K. Zamolio bih odgovor kao LAIK.

Inače su Twin Spark motori poznati po minimalnoj potrošnji ulja.

Danas Alfa predstavlja božanstvo, sutra će biti nešto drugo, ali čini mi se da isprazne priče uz tko zna koju registraciju na forum ostaju.

P.S i ja smatram da je Mazda kvalitetnija od Fiata, ali mora se priznati da je Tipo ok složen paket s fer cijenom.

franjo-fritz

Citat: Joža  u 01 Srpanj 2016, 14:42:38
Ima jedna ustanova u Podsusedu pa kome je blizu.
mislim jožek da je najbolje da onda napustis ovo mjesto ljubitelja tlijanskih vozila. U miru i tiÅ¡ini... Mislim da se joÅ¡ neki clanovi ovog foruma slažu....       :85565:
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

JoĹža

Koliko negativne energije neznam jel bi pomogla joga.
Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

2600

Mazga je inače super kvalitetan auto, hrÄ'e ko u priči i tanak lim i tako to, a čak i ovi SkyActiv dizele mijenjani na malo km radi serijske greÅ¡ke. Inače vjerojatno od Japanaca jedini auto koji mi se i vizualno dopada, ovo ostalo barem danas Bože sačuvaj.
I sada kada čuješ te pomelo strahotne priče o novim Mazda dizelima tko bi ga kupio? A u ovoj klasi je kupnja dizela preko 60% jer nisu više 90-te i da je benzin bagatela, a malo optereti i stisni i modernog benzinca i evo potrošnje skače u plafon.

Što se Tipa tiče ima solidne performanse, barem onaj 1.6 JTD i uz to ne troši puno. Druga opcija bi bio 1.4 T-JET i LPG. I to su ti gutači km sa jako solidnom performansama. Mislim ako je pun ku*** ekipe zadovoljna sa onim 1.6 TDI-om(imam u obitelji i ne oduševljava) onda je ovo avion.
Meni je tu uvijek u priča najslabija karika naš uvoznik AC.
Čak me nije strah da nije nešto loše sklopljeno i više povjerenja imam u Turke nego u jug Italije.

Miha.

Zadnji ovjes kod Tipa je identičan ko i na Bravu?

2600

Da bude baš identičan otpada u startu jer je druga platforma. Ali zada je polukruta.

Miha.

https://youtu.be/CZNc8hu9cUk?t=16m10s

16m10s ovjes
Meni izgleda da da, samo bez balans osovine. Budući da si pisao da će ići na neÅ¡to boljeg, al iluzorno je očekivat bolje kad se auto cjenovno pozicionirao ispod Brava. Samo valjda ga neće usporeÄ'ivat s Astrom, Aurisom i sl. da ne ispadne papak kao i Bravo na ovom testu :grin:
https://www.youtube.com/watch?v=3O4gETdno_4

Miha.

2600

Citat: Miha.  u 01 Srpanj 2016, 16:32:56
Meni izgleda da da, samo bez balans osovine. Budući da si pisao da će ići na neÅ¡to boljeg, al iluzorno je očekivat bolje kad se auto cjenovno pozicionirao ispod Brava. Samo valjda ga neće usporeÄ'ivat s Astrom, Aurisom i sl. da ne ispadne papak kao i Bravo na ovom testu :grin:
https://www.youtube.com/watch?v=3O4gETdno_4

Bolje ako bude jačih motora nego za sedan, nešto tako sam pisao. I što znam čak jači motori još uvijek stoje na čekanju, a jedino je skoro 100% sigurno da bi trebao doći 1.0 I3 GSE turbak u budućnosti. Svi idu na to i barem na papiru donosi malu potrošnju.
Onda ti se u meÄ'uvremenu pojavila glasina o Lancia Deltini. Ona bi nastavila tamo gdje Tipo staje... ÄŒinjenica je da na ovoj platformi postoje auta sa McPherson stražnjim ovjesom, a skoro će i sa jednostavnijim multi-link rjeÅ¡enjima. Tako da sve je tu moguće. Uostalom pogledaj kako radi VAG.

Å to se Brava tiče on je imao par tehničkih limitacija. Prva je torzijska krutost same platforme koje je bila pa relativno mala Å¡to će reći za bolji handling moraÅ¡ ići na tvrÄ'e. Drugi problem Å¡to je i uz taj relativno smijeÅ¡an podatak imao veliku masu. Mislim da je u svoje doba bio u pravilu red veličine 100 kg teži od slično motorizirane i opremljene konkurencije.

Tipo baÅ¡ tih problema i nema. Mislim da sam stavio 4R test verzije gdje ona ima sve opcije i motor 1.6 JTD. Mislim da je okvirno izvagana na 1470 kg, sa vozačem i sa gorivom i sa test opremom. To je čak pa rekao bih i viÅ¡e nego OK. Sjećam se da je 10.1 do 100 km/h i 196 ili tu negdje Vmax. No ono di je naročito dobar u klasi 1.6 dizela su bila meÄ'uubrzanja, recimo da npr. 1.6 TDI od VAG-a u niti jednom obliku nije ni blizu.

topolino

Sa koliko se taj zatuko u rikverc?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

gandi

Citat: Miha.  u 01 Srpanj 2016, 16:32:56
16m10s ovjes
Meni izgleda da da, samo bez balans osovine. Budući da si pisao da će ići na nešto boljeg, al iluzorno je očekivat bolje kad se auto cjenovno pozicionirao ispod Brava.

Tehnika napreduje i nešto što je nekad bilo nezamislivo ili napredno danas je standard (ESP npr) ili već zastarjelo.
--->>>    click here      <<<---

JoĹža

Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

Tomo25

Stigli su i nama Tipaci prije nekih 2 tjedna u firmu (rent a car) i mogu reci da smo svi ugodno iznenadjeni. Uzeli smo dizele sa 120ks i stvarno lijepo ide auto. Nije da cupa s mjesta ali medju ubrzanja su mu stvarno ok. Kao sto je netko rekao,to je konkurent Pugu 301 i Citroënu c-elyse ili kako se već piÅ¡e. Znaci jeftini obiteljski auto sa dosta mjesta. Nisu kupljeni na kredu ni leasing nego kes tako da ce se zadržati kod nas pa ćemo vidjeti kakvima ce se pokazati. Jedina zamjerka ide Auto komercu koji su  spori pri isporuci vozila nakon sto isti stignu na njihov parking

Poslano sa mog i6000 koristeći Tapatalk

cicili

Vidio neki dan hatch na cesti i mogu rec da puno bolje djeluje od limuzine bar meni onako u prolazu.

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk

2600

Talijanski 4R testirao Tipo 5porte 1.3 JTD 95 KS. Izmjerena težina je 1404 kg sa full opremom. To je recimo 60 kg više od Corse sa istim motorom no Corsa je jedna od najtežih u klasi ispod.

Zadnja 5. brzina je dosta kratka pa je pri 130 km/ već na 3000 o/min i po 4R mjerenju na autocesti troši kao model sa 1.6 JTD 120 KS motorom.

Čini mi se da je 12.4 s do 100 km/h, Vmax je 180 km/h. Potrošnja od 5.26 litara na 100 km za grad i 4.44 litre na 100 km van grada. Oboje vrhunski rezultat.