Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Sonic

Citat: Memphis  u 23 Ožujak 2017, 17:53:05
Kaj ti misliš da je to mjerodavno? A kao drugo pomiješao si segmente guma.

Mjerodavniji nego ADAC i sl. koji su već xy puta ulovljeni u mitu.
Imam te gume osobno na 2 auta i gume su vrhunske.
KupiĹÄ,, JTD, chipaĹÄ,, i strahota kako ide.
Odmah nekako ĹživneĹÄ,,, ljepĹÄ,,e se Ĺživi :-)

Memphis

Citat: Sonic  u 27 Ožujak 2017, 13:29:27
Mjerodavniji nego ADAC i sl. koji su već xy puta ulovljeni u mitu.
Imam te gume osobno na 2 auta i gume su vrhunske.
OK ako ti po tome ocijenjujeÅ¡, ali usporeÄ'ujeÅ¡ sportsku gumu Nexena sa najslabijom Pirelli gumom namjenjenu za gradsku vožnju. Usporedi onda taj Nexen sa Zero serijom ...

punto1976

Imam Savu UHP 225/45 i za 500 kuna guma odlična, nemam zamjerki, i na testovima se pokazala dobra. Jedino ako vozite trke onda ne znam, ali ja bi ju opet kupio, možda i hoću ak mi se potroši brzo.

gandi

Računaj da ti na tu cifru ide još i trošak montaže.
Konkretno u mom slučaju, GY Eagle F1 Assymetric 3 mi je na ekupi bila 76 kn skuplja od onoga koliko sam platio istu gumu sa montažom.
Na Vulkalovom web shopu je 86 kn jeftinija, ali je bez montaže.

Tyrereviews je u svakom slučaju relevantniji od bilo kojeg "službenog" testa. Pogotovo za gume koje su već neko vrijeme na tržištu.
Recimo, GY Eagle F1 Assymetric 2: Tyre review data from 353 tyre reviews averaging 87% over 3,306,788 miles driven.
353 ocjene i prosjek 87% iz 3,3x10^6 milja iskustva vožnje u realnim uvjetima i ne samo na jednom autu u svakom slučaju je mjerodavnije nego ADACove 4 i pol zvijezdice (od 5) nakon sat vremena vožnje golfa ili passata s tim gumama po nekoj stazi.
Po testovima je Nokian WRD4 savršena guma. Samo tokom testa nisu došli do toga da se nakon 10000 km doslovce počinje raspadati na temperaturama iznad 6 - 7 °C. Taj detaljčić se recimo može pročitati na tyrereviewsu...
--->>>    click here      <<<---

robert_zd

Znam da jos montaza dodje 160-200kn. Al bio sam osobno i kod Vulkala u Zadru i pitao za cijene sto od guma ima i na listu napisao Conti 6 833 kune, sa montazom, to je vjerojatno sportcontact jer ne pise koi je model. Zato sam narucija sa Ekupi jer vidim odma sto je, a ovako bi opet mora ici kod njih pitat jel imate ovu gumu, koja je cijena i to sto kazes bilo bi unutar 100 kuna razlike.

gandi

Još je dobra stvar što se s Vulkalom da ciganiti.
U Rijeci su dva i meÄ'usobno su si konkurencija. NazoveÅ¡ prvi čisto informativno, nazoveÅ¡ drugi i dobijeÅ¡ bolju informaciju od onog prvog :D

robert_zd

Hehe  :roll2:
Mislim da je svugdi bolje neg u Zadru, mala smo sredina, mala ponuda i mal izbor, ne govorim samo za gume nego opcenito sve sto trazis moras gledat okolo.

cicili

ja sam trazi sebi gume i na netu sam kupio gume i sebi i starom koje su preko 100kn po kom bez montaze jeftinije nego sto su nam dali ponude po puli s montazom, a montaza 40-50 kn.  pa za 200-300kn razlike naravno da cu narucit s neta, stavit gume u auto i otic do vulkanizera da ih promjeni, zato bi njemu dao dnevnicu kad mogu sebi, a i on ih nema na stanju nego ih mora narucit.  :smile:

topolino

A koje si to gume narucivao cicili?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

cicili

vec sam prije napisao vredestein sportrac 5, i pohvalio ih.  :D:

gandi

Čini mi se da sam ostao neshvaćen,
GY E. F1 Assy 3 255/50/17 je:
- Kod Babića 960 kn sa uključenom montažom u cijeni,
- u Vulkalu 1020 kn (950 kn + 70 kn montaža na 17'' alu)

Na ekupi je ista guma 1036 kn bez montaže. (1136 sa montažom po Vulkalovom cjeniku)

topolino

Krivo sam se izrazio, koju dimenziju guma si uzeo?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

gokiSP

Jedina razlika izmedu web shopa i kupnje kod vulkanizera je u garanciji. Kad kupis gumu sa web shopa, namontiras ju i onda primjetis da se auto ne ponasa dobro jer guma nije dobra, kome se zaliti? Koliko kosta vracanje gume (u slucaju da ti priznaju), koliko vremena gubis saljuci ove natrag, cekajuci druge, a o duploj montazi da ne pricam. Druga stvar je sto dosta ljudi ne obraca paznju na oznaku brzine i nosivosti pa kupi istu gumu za manje novaca, a kasnije se zali i pljuje po toj gumi, a nije ni svjestan da zapravo ima krivu gumu na autu. 

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

cicili

da kupim kod vulkanizera i onda nakon mjesec dana balon na gumi i naravno da je opravdanje da je to udareno-osteceno, kupi novu. 
jake li mi garancije, ne kazem da nije moguce, ali ono nisu mi prve gume, pa vozim gume 50tkm na drugom vozilu pa nigdje balona a celave ko staklo i jos 5x nizi profil a njegova nakon 1000 km ima problem. stari u auto skoli zadnje gume i preko 100tkm budu na autu pa nemaju greske a nije da se ne lupaju od trotoar, udaraju po rupama i sl.