Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Michael

Citat: adisdedic96  u 10 Svibanj 2017, 20:54:21
Pozdrav,
Probao sam Tigar Prima  195/50 R15.
Koliko sezona ste prošli s tim gumama?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

adisdedic96

Citat: Michael  u 10 Svibanj 2017, 22:41:07
Koliko sezona ste prošli s tim gumama?

Ma kod mene su 30dana. Prešao sam malo više od 1500km. Ali ja auto vozim baš do granica izdržljivnosti kao na tracku...Gume mi budu jednu sezonu. Regionalnim cestama znadnem nekada otići u rev limiter u četvrtooj to je odp 170km/h

Michael

Citat: adisdedic96  u 10 Svibanj 2017, 23:01:19
Ma kod mene su 30dana. Prešao sam malo više od 1500km. Ali ja auto vozim baš do granica izdržljivnosti kao na tracku...Gume mi budu jednu sezonu. Regionalnim cestama znadnem nekada otići u rev limiter u četvrtooj to je odp 170km/h
Vjerujem da su za jednu sezonu OK i da su ocjene koje ste prije napisale realne za ovu sezonu, ali ne vjerujem da bi i druge sezone imale ista svojstva i ocjene kao i sad.
Imamo ih na maminom Unu, zimski set, pa znam o čemu govorim. Naglo intenzivno kočenje na mokrom već u drugoj sezoni korištenja izgleda kao klizanje po ledu. Čak i na suhome dolazi do proklizavanja kod naglih kočenja.

adisdedic96

Citat: Michael  u 10 Svibanj 2017, 23:58:21
Vjerujem da su za jednu sezonu OK i da su ocjene koje ste prije napisale realne za ovu sezonu, ali ne vjerujem da bi i druge sezone imale ista svojstva i ocjene kao i sad.
Imamo ih na maminom Unu, zimski set, pa znam o čemu govorim. Naglo intenzivno kočenje na mokrom već u drugoj sezoni korištenja izgleda kao klizanje po ledu. Čak i na suhome dolazi do proklizavanja kod naglih kočenja.

Nadam se da će dočekati drugu sezonu. Ali sam do sad definitivno prezadovoljan gumama. I više volim da neko na balkanu dobije neku platu, kakva god ona bila. Nego da ide taj novac u Njemačku ili tako neku zemlju. Gledati ću da ih lagerujem na odgovarajući način :D

Michael

Citat: adisdedic96  u 11 Svibanj 2017, 01:37:36I viÅ¡e volim da neko na balkanu dobije neku platu, kakva god ona bila. Nego da ide taj novac u Njemačku ili tako neku zemlju.
I ja isto, ali kad o nečemu ovisi sigurnost mojih putnika i mene, onda raÄ'e kupim kvalitetnije i dam novce za radnike u npr. Njemačkoj. Mada je i tamo desetina Hrvatske :P

adisdedic96

Citat: Michael  u 11 Svibanj 2017, 10:39:28
I ja isto, ali kad o nečemu ovisi sigurnost mojih putnika i mene, onda raÄ'e kupim kvalitetnije i dam novce za radnike u npr. Njemačkoj. Mada je i tamo desetina Hrvatske :P

Ne znam ja ću da ih provjerim za sebe. Možda niste dobro lagerovali gume.  :formula:

Michael

Citat: adisdedic96  u 11 Svibanj 2017, 13:17:26Možda niste dobro lagerovali gume.  :formula:
Gume su skladištene bolje nego u hotelu guma. Poslije sezone, nakon skidanja uvijek kompletno oprane, stavljene na stalak za gume i pokrivene čekaju do sljedeće sezone.

Prije montaže na auto, uvijek ide kontrola kod vulkanizera, balansiranje, provjera tlaka u gumama i tek tada montaža.

gandi

Gume i kočnice su valjda jedine dvije stvari na autu kod kojih bi u prvom planu trebala biti kvaliteta / pouzdanost, a tek nakon toga cijena.
Al možda samo samnom nešto nije u redu...
--->>>    click here      <<<---

adisdedic96

Podržavam ja to. Kvalitet na prvom mjestu. Ali ne znači mala cijena odmah nekvalitetan proizvod. Samsung je svima top pa o5 naprave i oni grešku. Vaše ako je mišljenje da tigar ne valja ok. Respektujem to. Ali ne dijelim vaše mišljenje. Ako se pokažu loše reći ću no siki riki. :D. Mislim ova sprava što je kolega uslikao za skladištelje guma je iz penny-a a penny je poznat po jeftinim proizvodima. To ne znači da je odmah loša. Ne rade velik marketink pa mogu držati niže cijene. Žao mi je što je kolega nezadovoljan njihovim proizvodom. Objektivno gledam i dat ću objektivnu kritiku

Michael

Nisam rekao da sam nezadovoljan, mada se moglo to izvući iz konteksta jer sam napisao takav osvrt. Više sam reagirao zbog visokih ocjena koje ste naveli, zato sam i pitao za starost guma. Ne vjerujem da će takve ocjene zadržati i druge sezone.
Slike stalka su skinute sa neta, ali takav identican imamo doma. Stalak ko stalak se moze i doma napraviti, poanta je bila da stanje guma nije takvo zbog krivog skladištenja.

adisdedic96

Ma nije frka druže. Sve u dure  :spam2:

Multijet

Gume su skladištene bolje nego u hotelu guma. Poslije sezone, nakon skidanja uvijek kompletno oprane, stavljene na stalak za gume i pokrivene čekaju do sljedeće sezone.

Prije montaže na auto, uvijek ide kontrola kod vulkanizera, balansiranje, provjera tlaka u gumama i tek tada montaža.

[/quote]
Ja još prije skladištenja ih namažem glicerinom i povadim sve kamenčiće iz ripni
Ne ide mi kvotanje
0989739290

Michael

Citat: Multijet  u 12 Svibanj 2017, 18:55:14Ja joÅ¡ prije skladiÅ¡tenja ih namažem glicerinom i povadim sve kamenčiće iz ripni
Ne ide mi kvotanje
Dobre ideje, moram zapisat/zapamtit i to. Glicerin "čuva" od isušivanja, a izbacivanje kamenčića je pohvalno.

malizuti

Citat: adisdedic96  u 11 Svibanj 2017, 18:48:02
Podržavam ja to. Kvalitet na prvom mjestu. Ali ne znači mala cijena odmah nekvalitetan proizvod. Samsung je svima top pa o5 naprave i oni grešku. Vaše ako je mišljenje da tigar ne valja ok. Respektujem to. Ali ne dijelim vaše mišljenje. Ako se pokažu loše reći ću no siki riki. :D. Mislim ova sprava što je kolega uslikao za skladištelje guma je iz penny-a a penny je poznat po jeftinim proizvodima. To ne znači da je odmah loša. Ne rade velik marketink pa mogu držati niže cijene. Žao mi je što je kolega nezadovoljan njihovim proizvodom. Objektivno gledam i dat ću objektivnu kritiku

Moje iskustvo sa tigar gumama u 185-55/15 dimenziji je da kostaju manje od konkurencije ali im je ripna novima bila 6mm a recimo dunlopu 8 mm. Jesu jeftinije ali i krace traju

Multijet

Da, odmah pregledaš ima li kakvih oštećenja na gumi a i mekše su i tiše nakon skladištenja i ponovne upotrebe. Ja svoje ljetne i zimske vozim do zakonske granice bez problema, jedino onda ljetne su sklonije aquaplaningu
0989739290