Punto mk2 1.2 8v problemi

Autor dasypeltis, 03 Srpanj 2017, 13:03:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Susiah

Evo snimio sam par sekundi tog groznog i neugodnog zvuka pa poslusajte.

http://sendvid.com/et17ilih

Zelim  ga se rijesit  po svakoj cijeni. Izludi me.

Mairon

Kod tebe je to izraženo dosta. Kod mene nije tako. Najviše se čuje na otvorenoj cesti pri gasu.

Ma briga me, upogonio sam električni bicikl od danas, auto nek stoji. Sami troškovi nikad kraja.

Susiah

istina prijatelju!
volio bi cuti misjenja vs cijenjenih forumasa u vezi jos jednog svjezeg operativnog zahvata na mom Punticu
jucer sam mjenjao kod mastora pakne, cilindre, sajle kocnice i kocionu tekucinu
nisam bas bio zadovoljan kako rucna koci poslije zamjene pa sam se odlucio da skinem poklopac da vidim kakvo je stanje ispod i bogme imalo se sta vidit

prije nego smo krenuli mjenjat sve to pitam ja njega dali su sajle jednake duzine na sto je on naravno odgovorio potvrdno.. a ja mislim da slika govori tisucu rijeci

sta da radim? da trazim drugu sajlu odgovarajuce duzine i sto prije mjenjam ili da ostavim ovako kako jest?

Memphis

Nije problem u sajlama nego u tome što nije naštelao kočnice kako spada. Ni nožna ti vjerojatno ne koči kako bi trebala.

Susiah

evo pogledaj video

www.youtube.com/watch?v=L0vKC5plqXE&feature=youtu.be

Memphis

Kao što rekoh nisu dobro naštelane kočnice ... sajle su ti skroz labave ....

To treba sve raskopat i naštelat kak se spada ...

Prvo i osnovno na ovom šarafu trebaš raspustit ručnu do kraja i onda skinut doboše, na pakni ručne polugu vratit do kraja (ima jedan zub graničnik). Onda ide štelanje ovisno o tipu brenzi koje imaš (mislim da dvojka ima samo AP Lockheed). Ako je taj onda jednostavnije nemre bit. Raspusitiš brenze do kraja (to se radi prije skidanja doboša da bi ga uopće mogao skinut ima na prvoj pakni pipak koji se kroz rupu šarafa za kotač šarafcigerom stisneš prema dole da se pakne raspuste), vratiš spomenutu polugu ručne, vratiš nazad doboš, upališ auto i stisneš par puta brenzu dok prestanje kliktanje da se pakne rašire. Vratiš kotače ideš štelat ručnu ... ručnu štelaš tak su kotači u zraku i na ovom šarafu španaš sajle ... kad je ručna spuštena moraju se vrtiti ko na biciklu a na 5. zubu moraju blokirat da ih nemreš mrdnut.

Ako je sve dobro složeno rasjepka ti mora bit ravna i kad je ručna spuštena i kad je potegnuta, a nožna ne smije propadat.

I uzmeš majstoru 100 kn kaj si ga podučil ...

Isto tako imaju na umu potrošenost zadnjih doboša, jer ako su poderani više od dozvoljnog opet ništa od kočnica.

Mike20

Vezano na temu.
Frendu krepali driveri u ECU motora za bobinu, sve testirano i komp je definitivno
Nisam u toku.
Dal to reparirati ili kupiti na njuškalu centralu bez koda?

Mairon

Ono što je jeftinije, slične su cijene i popravaka i ecua. 600-800.

Susiah

Citat: Memphis  u 15 Studeni 2018, 17:07:57
Kao što rekoh nisu dobro naštelane kočnice ... sajle su ti skroz labave ....

To treba sve raskopat i naštelat kak se spada ...

Prvo i osnovno na ovom šarafu trebaš raspustit ručnu do kraja i onda skinut doboše, na pakni ručne polugu vratit do kraja (ima jedan zub graničnik). Onda ide štelanje ovisno o tipu brenzi koje imaš (mislim da dvojka ima samo AP Lockheed). Ako je taj onda jednostavnije nemre bit. Raspusitiš brenze do kraja (to se radi prije skidanja doboša da bi ga uopće mogao skinut ima na prvoj pakni pipak koji se kroz rupu šarafa za kotač šarafcigerom stisneš prema dole da se pakne raspuste), vratiš spomenutu polugu ručne, vratiš nazad doboš, upališ auto i stisneš par puta brenzu dok prestanje kliktanje da se pakne rašire. Vratiš kotače ideš štelat ručnu ... ručnu štelaš tak su kotači u zraku i na ovom šarafu španaš sajle ... kad je ručna spuštena moraju se vrtiti ko na biciklu a na 5. zubu moraju blokirat da ih nemreš mrdnut.

Ako je sve dobro složeno rasjepka ti mora bit ravna i kad je ručna spuštena i kad je potegnuta, a nožna ne smije propadat.

I uzmeš majstoru 100 kn kaj si ga podučil ...

Isto tako imaju na umu potrošenost zadnjih doboša, jer ako su poderani više od dozvoljnog opet ništa od kočnica.
hvala na uputama kolega ,ali ipak nije problem bio majstorovo neznanje nego kupljeni set, naime radi se o Tokicevom LPR (pakne, opruge i cilindri) setu cijena cca 450 kn
zubi su presitni i nisu u stanju zakljucati pakne na odgovarajucu udaljenosti, vec na desnom kotacu samo prelete unazad, koliko god on pravilno ustimavao obe strane u milimetar uvijek na desnoj strani preleti kad se stisce kocnica i povlaci rucna

evo slike tih LPR i starih pakni, razlika u zazorima je bas ono velika

https://postimg.cc/4KR8dfQR

https://postimg.cc/vxThjcbf

Mike20

Ja na kočnicama ne šparam. LPR, ABE i slične "loše" marke ne kupujem, nije neka razlika u cijeni da bi opravdalo kupnju, posebno na dijelovjma gdje ne mijenjaš tak često, a to su baš te zadnje kočnice sa sajlama

Citat: Mairon  u 16 Studeni 2018, 15:53:26
Ono što je jeftinije, slične su cijene i popravaka i ecua. 600-800.

:ernaehrung004:
Problem je Å¡to se radi o P3 kompu koji je postao jako rijedak

Memphis

Moguće da baš taj set ima neku grešku inače ja sa tim LPRom nisam imao problema.

Susiah

sta sve moze biti razlog pojave zraka u rashladnom sistemu, znam da je najgora i najskuplja opcija brtva glave, ali vjerovatno postoji jos ''manjih'' razloga tomu, krenuo bih s njima pa eto molim vas da mi navedete par uzroka, od kud da krenem prvo

Mike20

Ako se dobro odzrači, nema zraka. Odzračiš dok je motor vruć

Susiah

jesam Mike vise puta ali se protok zraka uvijek cuje ispred suvozaca, bas danas kad sam s posla dosao, zaustavio se na blagoj uzbrdici i isao ga odzracivat na saraficu na velikom hladnjaku, iz njega zrak ko lud izlazi, isto uradio i jucer i jos par puta prije

Susiah