Punto mk2 1.2 8v problemi

Autor dasypeltis, 03 Srpanj 2017, 13:03:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

punto mk1

probaj komplet tekućinu ispustiti van , na donjem crijevu od hladnjaka , ulij novu i onda odzrači , ako bude i dalje ovako onda je brtva glave

Puntigamer

OdeÅ¡ do meÅ¡tra i on odmah provjeri jel ti prdnula brtva glave. Ima neka menzura s  tekucinom koja promjeni boju ako u posudi vode ima ispuÅ¡nih plinova.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Susiah

to je vjerovatno ova metoda, dali ima nesto slicno kod nas uzet?

https://www.youtube.com/watch?v=gZnc4jEuKgc

mjesec dana proslo od prve pojave simptoma(zvuk prelijevanja ispred suvozacevog sjedala), u tome periodu presao cca 1200 km
prelijevanje se i dalje cuje, nekad vise, nekad manje, sve zavisno kad sam ga odzracio, a odzracujem ga redovno svaki drugi-treci dan, nakon predenih cca 100 km

bio kod par majstora i svi vele da se ne zabrinjavam time posto ne izbacuje antifriz na cep, temperatura uvijek na sredini kad se motor zagrije, grijanje u kabini grije odlicno, ne gubi ulje... motor radi odlicno
jedino sto sam primjetio da je od tada krenuo trositi cca 2litre goriva vise, neki od njih to pripisuju hladnijem vremenu, mozda je to sve povezano, a mozda je povecana potrosnja neka zasebna prica, pojma nemam

the-rider

to ti svaki servis trebao imati, CO2 tester
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

the-rider

i dobri su ti to majstori ako je njima to u redu
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mike20

Kod Punta mogu ti simptomi potrajati dugo, prije nego baci van antifriz, ili ga počne miješati, ili trošiti.
Ak motor postiže radnu temperaturu, potrošnja nema veze s tim

Susiah

jel ima tko iskustva sa tim nekim sredstvima koji bi kao mogli zabrtviti manje pukotine na dihtungu glave
ima li uopce nesto slicno kupiti kod nas

znaci povecana potrosnja je prica za sebe
radna temperatura se postize veoma brzo, ujutro kad krecem na posao, kazaljka na sredinu dode vec nakon 2-3 km tj. 2-3 min voznje, nakon 10km u kabini grije kao pec, jedino da senzor temperature ne salje ECU-u pogresne informacije, kao da se motor nije zagrijao
pogledat cu danas lambdne sonde, dali ima garezi na njima, pa ih malo osmirglat, mada motor radi super, ne svjetli nikakva lampica

Mike20

Ne,  za dihtung glave ne.
Senzor temperature je  isti za kazaljku i za motor.
Ne diraj ništa dok radi, kad dobiš "prave" simptome probijene brtve, onda slaži

Memphis

Citat: Susiah  u 02 Prosinac 2018, 07:48:50
jel ima tko iskustva sa tim nekim sredstvima koji bi kao mogli zabrtviti manje pukotine na dihtungu glave
ima li uopce nesto slicno kupiti kod nas

znaci povecana potrosnja je prica za sebe
radna temperatura se postize veoma brzo, ujutro kad krecem na posao, kazaljka na sredinu dode vec nakon 2-3 km tj. 2-3 min voznje, nakon 10km u kabini grije kao pec, jedino da senzor temperature ne salje ECU-u pogresne informacije, kao da se motor nije zagrijao
pogledat cu danas lambdne sonde, dali ima garezi na njima, pa ih malo osmirglat, mada motor radi super, ne svjetli nikakva lampica

MožeÅ¡ odmah ić u dućan po nove ...  to ne smijeÅ¡ prstima dirat kolko je osjetljivo a kamoli Å¡mirglat ili tak neÅ¡t

Susiah

Memphis

ma ništa od toga ... eventualno je možeš natopit u benzinu da otopi garež. Al ne kužim šta ćeš time dobit? Ništa nije vječno sonde s vremenom odlaze i na njima se nakuplja garež i silika koju ne možeš skinut.

To spoji na MES pa vidi kako sonde rade ... ovako napamet možeš samo pokvarti ono kaj još valja ...

Na koji način mjeriš potrošnju?

Susiah

zabiljezim polozaj kazaljke prije tankanja i kilometrazu, ostavljam racune i nakon odredenog vremena kad ponovno kazaljka dode na prije zabiljezenu poziciju vidim koliko sam presao i koliko sam goriva u tome periodu ljevao, te otprilike nakon predenih 1000 km radim izracun
a brojke na tabli nekad pogledam, jos sam davno skuzio da one nisu najmjerodavnije, mada gledajuci i njih vidi se razlika sad i prije, a ona je oko 4-5 km/l

Mike20

Nešto si ti pomiješao. 5km/l je 20l na 100km

Susiah

Prije je komp pokazivao 19-20km/l, a sad pokazuje 14-15km/l, po tome ispada kao da sam prije trosio 5litara, a sad trosim 7litara, a komp sigurno laze za 0,5l-1l , zato se ne ravnam po njemu
40-50 km radim dnevno, 90% otvorena cesta

Mike20

Ispada 6.5-7l/100km, što nije loše