Motori s ugrađenim plinom i vožnja na plin

Autor mikeg20, 29 Listopad 2007, 21:30:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

zvrk

evo jednog čudnog rješenja za otvor za punjenje lpg na opelu

;D

autoservis-edo

to moze samo opelas napraviti....ili je to napravio da ima manje lima na rubnjaku pa da manje trune.... ;D

zvrk

:lol

'ko će ga znati.....možda je imao udubljenje na tom dijelu pa ga iskoristio za rupu...

ali je ružno za vidjeti....  :tres:

NikolaST

ovo je joÅ¡ odlično. Kakvim sam se izvedni prije dvi godine nagleda u Beogradu, pogotovo na jugićima  ;D
Nit je u limu, niti u braniku (jer ga nema  :lol) nego slobodno visi ispod zadnjeg kraja auta. Samo čeka susret sa bubamarom :haha
assumption is the mother of all fuckups

SigniGT

Imao sam plin na 166 3.0 24v... Iako je izuzetno isplativ, čak se ni na snazi ne gubi puno, nebi nikad viÅ¡e vozio auto sa plinom osim ako nije original ugraÄ'en

goran86

zakaj???

ionak nit jedan serijski proizvoÄ'ač ne stavlja plin u auto....

zvrk

kak ne stavlja? pa Fiat serijski ugraÄ'uje plin u Doblo...

SigniGT

dobio sam onda krivu informaciju da je to moguće naručit. Iz razloga što mi je taj plin da ne budem prost iz*ebao cijeli motor. Mapu od benzina mi je brkao, tisuću i jedna šelna i crijevo u motoru što za vodu što za vakum, pa na račvama curi antifriz mijenjaj šelne i crijeva, pa map senzor usred največe zime smrzne i crkne, pa isparivač smrdi na plin a plin servisiran, digneš haubu dobiješ nokaut... jedino što na snazi nisam izgubio gotovo ništa i što je bio ajmo reć isplativ za vozit jer dok sam vozio 166 radio sam puno kilometara po autoputu hrvatska-italija

Danas da mi auto troši 20 litara nebi plin ugradio... Kupio bi dizela

EDIT: krivo sam se izrazio, da mi smeta potrošnja kupio bi dizela, dok god mogu financijski trpit vozit ću benzinca jer iskreno nevolim dizele iako racionalno oni su najbolji izbor

goran86

doblo nije auto :P

neznam meni plin radi super i ne mislim ga mjenjat....

ovisi valjda kaj si imao za plin nutra i kak je bio složen...

SigniGT

imao sam najskuplju instalaciju od tartarinija  :ok: on je vrhunski složen bio ali sa vremenom i brdo kilometara na grbi Å¡to sam motor Å¡to kompletan auto i instalacija plina počeli su problemi. A ja nisam od onih koji Å¡tede auto, to se na plin tarilo po autostradi dokle ide redovito. Nije joj bio stran pojam "do blokade" zato se i vračam na V6 samo na GTA model jer tom autu je 200-250kmh taman kad najbolje radi

SigniGT

evo ga moj ex motor... znači da bi promijenio svječice trebao sam skidat pipeove, usisnu granu i ove prokletije od plina na čemu sam izgubio pola dana samo dok sam shemu napravio da znam kasnije vratit. V6 je sam po sebi vizualno izuzetno lijep motor, da je neÅ¡to pretjerano miran i uglaÄ'en na leru i nije ali opet kompletan dojam je daleko bolji kada je to onako kako je Luigi napravio...

za mene postoje 2 izbora ili 159 kao od seba 210ks 2.4jtd ili 147 gta vidit ću što će sjest u narednih par mjeseci al plin nikako

NikolaST

Citat: goran86  u 23 Kolovoz 2011, 20:52:29
zakaj???

ionak nit jedan serijski proizvoÄ'ač ne stavlja plin u auto....
Zastava tvornički ugraÄ'uje LPG u model 10
assumption is the mother of all fuckups

dinko1981

Evo moj mali savjet vezano za plin nakon 4 fiata sa tim pogonom . Prvo i osnovno ugradnja plina se rijetko kome isplati kada se zbroje SVI troÅ¡kovi i prosječno vrijeme koriÅ¡tenja tog vozila tj preÄ'eni km. Jedino stvarno isplativo rjeÅ¡enje je kupnja vozila sa već ugraÄ'enim plinom sve ostalo je puÅ¡iona u 95% slučajeva koliko god bili optimistični.

iwex

Moja matematika i tvoja matematika se nebi složile :)

dinko1981