Novi Bravo - NEDOSTACI tj. GREÅ KE

Autor 2xMAR, 04 Srpanj 2008, 23:46:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

mikeg20

Citat: tomislav10  u 16 Lipanj 2009, 11:21:07
E da... stari dobri volkswagenovi tdi motori... takvog imam u Octavii i troši u prosjeku 6,0 l/100km, autocesta pri brzini od oko 140km/h - 6,5l/100km... a Škoda je teška cca 1310kg, dakle kao i Bravo...

Da, meni nova octavia tdi karavan po gradu troši 10 litara pa ne znam kaj je tu štedljivo

gandalf

to je policijska škoda i normalno je da troši ko brod.

testni bravo JTD 120 je pokazao prosječnu potrošnju po rijeci od 7,7 l / 100 km

Global

Ne znam ja šta vi brijete, ali ako u papirima piše da manje troši, onda treba manje trošiti nego što stvarno troši, može se tolerirat cca do 1 lit (zavisi od vožnje), ali treba biti u granicama onog što je navedeno.
Ja sam baš danas pogledao koliko mi je ukupna prosječna potrošnja u zadnjih točno godinu dana ili 20.000 km koliko sam napravio i iznosi prosječna potrošnja od 6.6 l/100 km.
To je O.K., ali to je normalna i ugodna vožnja, znači više se pazi nego gazi :)

get

Ako se ne varam, u onom eco: Drive-u piše da je optimalna (znači idelana iskoristivost benzina, a samim time i najbolja potrošnja) je u 6.-oj brzini pri 90km/h.

gandalf

Citat: Global  u 16 Lipanj 2009, 18:06:30
Ne znam ja šta vi brijete, ali ako u papirima piše da manje troši, onda treba manje trošiti nego što stvarno troši,

ja ti kažem što je pisalo na putnom kompu. prosječna potrošnja - 7,7 l po gradu. i još testno vozilo. mnogo lijep podatak.

ti bi ovih 6,6 l mogao još spustiti.

sasha

Ne znam ja šta vi brijete, ali ako u papirima piše da manje troši, onda treba manje trošiti nego što stvarno troši, može se tolerirat cca do 1 lit (zavisi od vožnje), ali treba biti u granicama onog što je navedeno.
Ja sam baš danas pogledao koliko mi je ukupna prosječna potrošnja u zadnjih točno godinu dana ili 20.000 km koliko sam napravio i iznosi prosječna potrošnja od 6.6 l/100 km.

ma kako si ti molim te mjerio zadnjih 20 000 km kad se putni komp resetira svakih cca 3000 km tj kad doÄ'e do99 sati rada motora?????

get

Citat: sasha  u 18 Lipanj 2009, 12:07:07

ma kako si ti molim te mjerio zadnjih 20 000 km kad se putni komp resetira svakih cca 3000 km tj kad doÄ'e do99 sati rada motora?????

To i ja primjetih, ali valjda lik vozi neka druga kolica :P

ovo piše u manual-u

â€" “automatic” resetting, when the “trip
distance” reaches 9999,9 km or when the
“trip time” reaches 99.59 (99 hours and
59 minutes);

get

Inače, jučerašnja potrošnja od puta 160km ukljućujući autocestu KA-ZG, prosječna potrošnja 6.5 l/100km, a do uključenja na autocestu je bilo 6.0 l/100km, a da nisam išao pišati bilo bi i 5.9l/100km

Hura :)

Ivan Zg

znaci vani trosi kikiriki ak se normalno vozis  ;D nek je po gradu do 10 i to je prihvatljivo

Global

Možda sam mjerio na trip B, druga stvar, vodim evidenciju od prvog dana koliko sam kupio goriva i koliko sam napravio km, pa to se bar lako da izraćunati prosječna potrošnja, ili je to možda viša matematika, mislim da nije!

Atom Bomb

Postovane kolege jos samo da dodam na ovu pricu da nas pumpadjije potkradaju pri svakom tocenju i da to treba ukalkulisati u potrosnju.
Po nekim mojim proracunima na 10l goriva oko 3dcl nam maznu.Pa ako uvijek tocis do vrha na neki 40-50 litara to je oko 1-1.5l.
Neki ljudi su i provjeravali, pa na bazdaren kanister od 10l na pumpi naspu vise od 10l i to uredno naplate.Ovde vjerujem jos postoji razlika u oktanskom broju i vrsti koriva benzin-diesel.
Ovo isto varira , ako sipate na nekoj staroj pumpi onda je stvar jos gora.O INI i da ne govorimo. Ina jos uvijek posluje kao da je stara Jugoslavija.

get

Meni je za sada odstupanje 0.3l-0.8l /100km više kada natočim. Najgora se pokazala Tifon na izlazu sa autoceste u Karlovcu, a ponajbolje INA Dugave (oba smjera) i OMV na Ljubljanskoj.

Primjetio sam što je veći razmak od tanka do tanka da je ta razlika veća, ali to ću kada sistematiziram rezultate iz prve godine.

aztraliz

Zato se treba paziti kako se toći gorivo , sporo i polako jer pumpa povlaći više pjene tj pjeni gorivo, a brojćanik to uredno prikaže kao protok fluida stoga samo polako ;D

Global

Gdje se god okreneÅ¡ kradu, na finjaka, a mi ko ovce! Ne zna viÅ¡e na koju pumpu otići, a da o tome ne moraÅ¡ misliti, i znati cake kako točiti, ma svi su oni isti. Nisam baÅ¡ oduÅ¡evljen ulaskom u EU, ali kad se samo sjetim da će se morat i takve stvari rijeÅ¡iti kad uÄ'emo, ali i joÅ¡ mnogo drugih, onda jedva čekam.

Evo nekih provjerenih podataka:
PROSJEÄŒNA RAZINA VODE (MG/KG)
EURODIZEL

Tifon              53,0

Ina                 64,9

Petrol             68,5

Privatne benz. 73,8

OMV             75,8

PROSJEÄŒNA OKTANSKA VRIJEDNOST
EUROSUPER 95

Tifon              93,8

Ina                 93,7

Petrol             93,4

Privatne benz. 93,4

OMV             93,3

gandalf

s tom inom i tifonom ste omašili ceo fudbal.